Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

yüksek lisans ne kadar gerekli ve tezsiz yüksek lisans

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
1,590 kez görüntülendi
31, Ekim, 2014 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde serhatgultekin C14 (7 puan) tarafından soruldu
Yüksek lisans yapmalımıyım sizce daha öğrenciyim ve tezsiz yüksek lisansı önermiyorlar.Bu iki sorum hakkında bilgi verirmisiniz ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
5, Eylül, 2017 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Üzerine çok konuşulacak bir konu ancak ben bilgi, etiket, çevre ve diğer imkanlar olarak 4 başlıkta düşüncelerimi paylaşayım bu konuda. Yazacaklarım, kurumsal firmalarda kariyer düşünen arkadaşlar içindir. Kendi işimi kuracağım, müeahhit olacağım diyorsanız orası ayrı :)

Bilgi: Fazla bilgi göz çıkarmaz. Ancak gereksiz bilgi de adı üstünde gereksiz, zaman kaybıdır. Çünkü insan olarak herşeyi bilemeyiz, bu nedenle öğrenme kapasitemizi lüzumlu konular üzerinde tutmalıyız. Bu doğrultuda, uzmanlaşılacak alanda yüksek lisansı, zaman ve maddiyat olarak müsait durumda iseniz tavsiye ederim. Çalışılacak, uzmanlaşacak alanda yüksek lisans zaman kayıbı, boş bir uğraş değildir. Nasıl aldıgımız lisans eğitim bizi mesleğimiz konusunda  farklı kılıyorsa, yüksek lisans eğitimi de aynı şekilde farklı kılacaktır. Bu nedenle, kendini geliştirmek istediğin alanda, edineceğin tercübeleri bu alanda yüksek lisans ile birleştirirsen, bence gayet verimli olacaktır.

Tezli yüksek lisans iş hayatında zor olablmektedir bu nedenle tezsiz yüksek lisans tercih edilebiliyor. Akademik kariyer düşünmüyorsanız olabilir çünkü doktora için tezli yüksek lisans istenmektedir. Tabi tez süresince farklı deneyimler edinilmektedir, tezsiz yüksek lisans da bu da bir kayıptır ama dediğim gibi, tezli yüksek lisans zaman olarak problem oluyorsa ve tezsiz yüksek lisans için maddi durumunuz varsa, tezsiz yüksek lisans da tercih edilebilir.

Etiket: Linkedin, normal hayatta ulaşamayacağımız insanlara ulaşma fırsatı veriyor. Büyük firmalarda ileri kariyer yapmış insanların özgeçmişlerini incele. Ben bunu yaptım ve gördüğüm genel şeyler, ciddi iş referansları, Türkiye'deki seçkin bir üniversitede lisans ve/veya seçkin bir üniversitede veya bir yurtdışı üniversitesinde, yüksek lisans, mba. %80 inde bunu gördüğümü söyleyebilirim. Bu bir tesadüf değil. Bu hem eğitime verilen önemin bilgi ve donanım olarak geri dönüşü, hem de bunu refere eden etikettir. Seçkin bir üniversite, daha az seçkin üniversiteye göre tercih sebebidir. Yüksek lisans üniversite etiketini artırma fırsatı verecektir. Aynı şekilde, mesleki olarak daha bilgili ve donanımlı oldugunuzun da etiketidir. Etiket önemlidir. Etiket ve seçkinlik konularını inkar edecekler olacaktır ama bu konuyu saatlerce tartışabiliriz. Tecrübe edilmiştir.  Bence aksini inkar edenlerin kendisini kandırmacasıdır.

Çevre: Yüksek lisans çevre edinmek için de bir araçtır. Alacağınız eğitimde, yüksek lisans boyunca katılacağınız ilgili seminerler, konferanslar, tez araştırması sürecinde yapacağınız aktivitelerde  vs. tanışacağınız akademisyenler, meslek arkadaşlarınız, büyükleriniz olacaktır. Bunlar önemlidir. Çevrenin önemine çok girmeyeceğim, zaten ortada :)

Diğer İmkanlar: İlk aklıma gelen yurtdışı eğitim imkanı. Erasmus vb. programlar ünüversitesine göre yüksek lisans öğrencileri için de imkan tanımaktadır. Böyle bir imkan olursa kesinlikle değerlendirilmelidir.Nbunun dışında, burs, iş vb. imkanlar da olabilmektedir.

 

Başarılar

 

 

 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1, Kasım, 2014 meteozcan C18 (289 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle eğer ilerde akademisyenlik düşünüyorsan zaten yapmalısın, piyasa düşünüyorsan bence eğer hem çalışıp hem yüksek lisans yapabileceksen yapmalısın. Çalışmadan yüksek yaptıktan sonra piyasaya döndüğünde açıkçası hiçbir faydası ve sana daha iyi iş imkanı olarak dönmüyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1, Kasım, 2014 serhatgultekin C14 (7 puan) tarafından cevaplandı
Çalışırken tezsiz yüksek lisans uyar gibi tezsiz yüksek lisansıda pek önermiyolar formasyon gibi diyorlar o yüzden bilemiyorum işte
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Eylül, 2017 vrl C14 (4 puan) tarafından cevaplandı
Tezsiz Yüksek Lisans bazı konularda farkındalık verir, bunlarda varmış dersin. Hocalarının bilgisi ve deneyimi çerçevesinde güzel sonuçlar elde edebilirsin.

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 768 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,224 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,279 kez görüntülendi
29, Kasım, 2019 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Nurullah_44 C14 (27 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 777 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,058 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...