Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Kolon filizleri

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
17,209 kez görüntülendi
3, Kasım, 2014 Kaba İnşaat kategorisinde Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından soruldu
Kolon filizleri genelde 1 m civarında bırakıyoruz.Adem Doğangün hocamızın kitabında kolon filizleri kolonun orta bölgesinde birleşmesi gerektiğini söylüyor.yani iki metreye yakın filiz boyu demek.bu konuda görüşleriniz nedir? Ayrıca iki metrelik filizler uygulamada herhangi bi sıkıntı yaratır mı,ayak bağı olur mu ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

16 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
uygulaması elbette daha zor olacaktır ama statik açıdan birşey diyemeyeceğim, ilk defa böyle bir tezle karşılaştım, biraz detaylı açıklar mısınız peki? İlgili hocamız neden böyle birşeyi savunuyor, çok güzel bir konu.
9, Ocak, 2015 suayp C16 (172 puan) tarafından yorumlandı
kolonun orta noktasında moment sıfır oldugu için filizleri üst katın kolonun boyuna donatısı için orta noktadda birlşck şekilde donatılar bırbırıne bağlanır.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Kasım, 2014 civilengineeremrah C16 (221 puan) tarafından cevaplandı
Kolon filizleri 2 adet formüle göre hesaplanır 1.cisi standart 50× donatı çapı 2 .si 0.65× fctd/ fyd .... gibi bir formül var idi 2 sinden hangisi büyük ise o değer kullanilir.Bu sorunun cevabını biliyordum ama hayat stresi yüzünden unuttum herhalde ddyt dersinden kolon ortasından ek halinde 1.5 kat fazla kenetlen me filan diye birşey var idi ... Deprem yönetmeliğini açıp bakmak gerekmektedir
3 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Kasım, 2014 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı

Kitapta bulunan ilgili sayfa.Altı çizili kısım cevaba yönelik

1 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Kasım, 2014 musab C16 (142 puan) tarafından cevaplandı
güzel bir konuyu açtığı için Agah Çağrı Zorlu ya teşekür ederim. biz şantiyelerde ve sttaik projelerde genelde civilengineeremrah'ın yazdığı standartlara göre kontrolünü yapıyoruz.

ben izmir'de sadece bir yerde gördüm uygulamasını 2 m filiz boyu.

geçen hafta inceleme imkanım oldu. uygulamada sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. filizler uzun olduğu için yamuluyorlar. keşke fotoğtafını da çekip sizlere gönderebilseydim. bir daha uğrarsam fotoğrafını çekip sizelere ulaştırırm.
4, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
fotoğraf bekliyoruz mutlaka :)
1 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Kasım, 2014 Remzi Başaran C20 (673 puan) tarafından cevaplandı
Biz sekiz metrelik kolon yaptık ve Filiz boyu temele gömülen kısım dahil 4,4 metreydi. Tek bi sikintisi var kolonu yerlestirirken zorlanman.Bindirmelerde önemli olan şey bindirmenin egilme momentinin küçük olduğu yerlerde olmasi ve diyagramlara bakılırsa kolon ortasında bindirmenin daha dogru olacağı açıktır. Ama diğer şekilde yapılan bindirme yonetmelimize aykiri değildir. Bindirme kenetlenme boyunun 1.5 katından büyük olmalı ve donati capinin 40 katından büyük olmali
0 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Bindirmenin alt bölgede değilde orta bölgede olması gerektiğini düşünüyoruz, bunun ana nedenini de, bindirmenin en az zorlanan bölgede olması gerektiği. Peki aynı mantıkla, biz beton derzleirni de uç bölgelerde bırakıyoruz. İşçilii, maliyeti unutalım bu sorum için, statik olarak, betn derzini de kolonun ortasında bırakmak ne kadar doğru veya ne kadar  yanlış olurdu? Yani kolonların yarısını alr döşeme, yarısını üst döşeme ile döksek mesela? Dediğim gibi işçilik, maliyet, uygulanabilirlik vb. unutalım sadece yapı statiği açısından sormaktayım?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Kasım, 2014 Remzi Başaran C20 (673 puan) tarafından cevaplandı
Aslında her ikisininde yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü biz hep egilme momenti üzerinden konuşuyoruz bence ayrıca kütle ve rijitlik merkezinden dolayı burulma momentinin varlıgi ve otelenmeden dolayı yanlış olduğunu düşünüyorum .tam anlamıyla statik anlamda cvp verilebilirse ii olur. Ayrıca daha önce bi santiyede kolonlar a kiriş altına kadar beton dökmek yerine tüm kat beraber dökülüyordu. (Kiriş kolon perde doseme)
10, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Monolitik döküm, kalıpçı jarnonuyla tulum dökümden bahsediyorsunuz değil mi :) Kimilerine göre en doğru döküm tekniğinin monolitik döküm olduğu söyleniyor.
10, Nisan, 2016 civilmuh C14 (3 puan) tarafından yorumlandı
Monolitik dökümde soğuk derz, kolon döşeme ayrı döküldüğündeki soğuk derze göre daha toplamda az oluyor. Her ne kadar projelerde soğuk derz bölgelerinde aderansı arttırıcı malzemeler kullanılması söylense de bu yapılmıyor. Hatta bazen kalıp kalıntıları, talaş vs. temizlenmeden, gerektiğinde yıkanmadan beton dökülüyor.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Kasım, 2014 Remzi Başaran C20 (673 puan) tarafından cevaplandı
Aynen öyle ..Ayrıca konumuz dışında aklıma gelmişken sorayım. Bindirmenin momentin az olduğu yerlerde olmasi gerektiği konusunda hem fikiriz ama Kirislerde çekme donatilari mesnet bölgelerine yakın yerlerinde oluyor basınç Donatilari içinde aynı şey kesinlikle geçerli diyebilirmiyiz. Elimde iki farklı projede birinde basınç donatisi açıklığın ortasında bildirilmiş diğerinde mesnet bölgesinde.en doğrusu konusunda bi fikrim var ama tam emin değilim. Siz ne dersiniz ?
30, Kasım, 2014 mehmet C18 (419 puan) tarafından yorumlandı
Mesnet bölgesinde bindirme daha mantıklı geliyor. Donatılar mesneti belli bir mesafe geçtikten sonra bitiyor neticede, böylece çekmeye çalışıyorlar ve bindirme yerinin pek önemi kalmıyor. Donatı mesneti geçtiği sürece daha güvenli olacağını düşünüyorum.
4, Aralık, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
mesnet bölgeleri en kritik bölgeler değil mi ? bir de bindirmeleri burada yaparak durumu daha da kritik hale getirmiş olmuyor muyuz peki ?
4, Aralık, 2014 Remzi Başaran C20 (673 puan) tarafından yorumlandı
Mesnet bölgeleri en çok kesme açısından kritik bölge. Kesme içinde enine donati kullanıldığından bindirmenin mesnetlerde olmasıyla kritik bölge yapmamış oluyoruz bence.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Aralık, 2014 Ahmet Özürün C14 (9 puan) tarafından cevaplandı
Peki kolon filizlerinin bindirmesini ortadamı bırakırsak daha mı sağlıklı ,yoksa döşeme bitiminden sonramı bindirme yapmalı?
1 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Aralık, 2014 mlskorkmaz C14 (67 puan) tarafından cevaplandı
zaten inşaatta statik açıdan zorlanmalar için adem doğangün betonarme kitabında böyle bir tez anlatıyor

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,884 kez görüntülendi
10, Şubat, 2015 Kaba İnşaat kategorisinde murtiko C16 (123 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 243 kez görüntülendi
8, Ağustos, 2021 Betonarme Yapılar kategorisinde Edda C14 (4 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 470 kez görüntülendi
12, Mart, 2019 Yapı Statiği kategorisinde kdemircan C14 (5 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 373 kez görüntülendi
22, Eylül, 2021 Kaba İnşaat kategorisinde Nazzz C14 (19 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 472 kez görüntülendi
6, Nisan, 2020 Kaba İnşaat kategorisinde predest C14 (45 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...