Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

mühendis formen ilişkisi nasıl olmalıdır?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
4,088 kez görüntülendi
4, Ocak, 2015 Diğer kategorisinde mühendisbay C16 (113 puan) tarafından soruldu
Şantiyelerde mühendislerin en büyük yardımcıları formenlerdir ama onlarla olan ilişkiyi nasıl bir çizgide yürütmeliyiz? özelliklede acemi ve tecrübesizsek.. hem sorup hemde iş yaptırmanın yolu var mı?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

2 beğenilme 0 beğenilmeme
5, Ocak, 2015 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Saygıdan da, otoriteden de asla taviz vermeyeceksin. Bu konuda her yeni mezun sıkıntı yaşar, ne kadar dikkatli başlanırsa ve öyle devam edilirse, bu zorlu süreç o kadar rahat atlatılır. Biraz şantiyeci ağzıyla konuscacagım. Ezik de olmıcaksın, ama işi bilmeden de triplere girmeyeceksin. Yeni mezun saha mühendisinin formenlerden de  öğreneceği çok şey vardır. Bunu yaparken, onlara mümkün mertebe saygılı davranacak, onlardan birşeyler öğrendiğini hissettirerek gururunu okşıcak, ama yeri gelince ayagına çagıracak, peşinden koşuşturmayacak, en önemlisi -ilk şantiye şefimin ilk nasihatı- son karar senin olacak. Yanlış da olsa, formen biliyor diye onun ağzıyla iş yapmayacaksın. İStersen tecrübeli ol, yine herkesi dinleyeceksn ama karar senin olacak, çünkü işin sorumlugug mühendistedir, formende değil.

Adamlarla enseye şaplak olmayacaksın, ama ukalalık da yapmayacaksın. Yeri gelir akşam  yemeğe çıkarsın ama sahada mühendis- formen ilişkisinden taviz vermyeceksn. Bunu yapmaya çalıştıgı an, yine oturaklı bir üslupla, saygısızlık yapmadan ama unvan farkının getirdiği hiyerarşik üstünlüğü de bozmadan uyaracaksın.

Bu durum birazda karşındaki formene bağlı. Yeni mezunken, bana üstünlük kurmaya çalışan formen de oldu, benim saygıma sevgi ve saygıyla karşılık veren formenim de. Tabi ikisine karşı davranışım da farklı oldu. Eğer karşındaki kötü bir formense, seni ters köşe yapmak isteyecektir. Asla cevabın sen bilirsin olmasın o zaman, ben şefime danışayım olsun. Eğer başında bir şef yoksa, yeni mezuna şantiye şefliği yaptıran biryerde çalışarak zaten hatayı başta yapmışsın demektir.

Şmdilik bu kadar, kolaylıklar :)
30, Mart, 2017 murat celik C14 (9 puan) tarafından yorumlandı
Yılların inşaat kalfası olarakdan bende birseyler yazayım dedim.Öncelikle Allah köre nasıl bakarsa körde Allaha öyle bakarmış.Hiç kendinizi bu kadar kasmaya gerek yok rahat olun yılların ınsaat kalfası yada formenine rol yapmaya gerek yok, o hersekılde anlar karsı tarafın ne mesaj vermek istedıgını.Hergun farklı karakterlere burunmek gıbı sıkıntılara gırmeyın, bu karsı tarafın guvenını kazanmayı güçleştırır.Zaten kendini bılen bir formen karsı taraftaki muhendis yenı okul mezunuda olsa şefim diye hitap eder saygısını gosterır,Muhendisde ona Ali formen,Veli formen gıbı hitap etmelıdır.Kendınden buyukse abi demesındede sakınca yok karsı taraf bunu suistimal etmez emın olun.Zaten yaramaz bır formen ıse onuda acemı halınızle sız duzeltemessınız.Onun zaten yaramaz oldugunu şantıyede proje mudurude farkına varır,sizinde proje mudurune böyle bır formenle calışamayacagınızı nedenlerıyle soyledıkden sonra, proje mudurunun kendi gozlemlerınede dayanarakdan ondada zaten formen hakkında bir kanaat oluşmusdur gondermenızde fayda var vede kolay olur. Tabiki bütün bunlar sızın ıyı nıyetınızı suistimal ettıgını farkına vardıgınız zaman.Şundan emın olunuzki formen, muhendısı kafa dengı gorsun elınden gelen herturlu yardımı yapar, sahıp cıkar, tecrubesıne tecrube katar, bundan emın olun.

Hangı durumlarda formen muhendısın ayagını kaydırmaya calışır,Muhendıs yenı mezun hıçbırsey bılmıyor,ukala vede sureklı tavır alma pesınde ıse, formen onun ayagını kaydırıp anlasabıldıgı karsılıklı saygı cercevesınde ilişkisi oldugu, eskı tanıdıgı muhendısı getıttırmek ısteyecekdır.Dıkkat edersenız kafa dengı bır tanıdık muhendısı getırmek ıcın, ukala gordugu ınsan ılışkılerının olmadıgı muhendısın ayagını kaydırmak ıstemesı, sırf anlasamadıgından kaynaklanmaktadır.

30 yıllık saha kalfalıgım sonucunda edındıgım üst ast ilişkisi tecrubem bu yonde.Gözlemcılıgı cok ıyı yaptıgımı dusunmekteyım.Samimi olun formenle, formen zaten bu samımıyetı gordukden sonra sızı kaybetmek istemeyecekdir,tüm bılgısıni ortaya koyup sıze yardımcı olacakdır niye, sızı kaybetmek istemez.Çünkü sız gitsenız sızden sonra gelecek kişinin nasıl bır karakter olacagını bılmedıgı ıçın size sahıp cıkacakdır.Sizinde sadece yapmanız gereken işin yurumesınde işin önunu acmak için lazım olan malzeme,eleman konularında formenın onunu acmakda yardımcı olmakdır.Formen sunu cok ıyı bılıyor üstunde ıyı yada kotu bir şefı olacak her formenın ıstedıgı iyi bır şefle calışmak.Tüm bu düsüncelerim sayısız formen ve kalfa arkadaslarla konuşmam sonucunda el ettıgım bılgıler ve gözlemlerim.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 401 kez görüntülendi
20, Ocak, 2019 Diğer kategorisinde muhendis.adayi C20 (512 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 560 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 487 kez görüntülendi
30, Ocak, 2015 Diğer kategorisinde mühendisbay C16 (113 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 763 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,336 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...