Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

OKUL!!

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
458 kez görüntülendi
24, Ocak, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından soruldu

Üniversitede ne öğrenildi? Sabit mesnet yok kayıcı yok ankastre yok moment diyagramı hep teorik ve hep mantığı anlatılmayan teorik. Hadi bunla neyse bi nevze Statik,Yapı Statiği,Mukavemet, Betonarme,Çelik,Zemin,Temel hadi bu dersleri anlıyorumda diğer saçma sapan dersler ne oluyo; Matematik,Fizik,Kimya,Girişimcilik,Seminer. Pratiksiz teori olmamalı. Sorum şu hangi üniversitesi olursa olsun ortalaması 4.00 olan bir öğrenci ortalaması 2.00 olan birinden bilgi olarak  daha kötü yerlere gelebiliyorsa eğitimde öğretimde büyük bir sıkıntı vardır? 4 sene gerçekten çok fazla gerçekten!!!

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Ocak, 2016 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı
Üniversiteler bilimin geliştiği yerlerdir,eğer statik,mukavemet,betonarme gibi derslerde siz işin alfabesini iyi öğrenmek istemezseniz kalfa olarak çalışarak da bi inşaatta söz ve bilgi sahibi olabilirsiniz.Öyle ya,yıllarca kalfalık ustalık yapan birisi inşaattan gayet iyi anlar.

Öte yandan mühendislik sıfatının da bi vasfı olmalı değil mi ? o zaman yine kalfadan bi farkımız kalmazdı.Bunun için de bi mühendis olarak pozitif bilimleri (matematik,fizik,kimya gibi ) iyi bilmek ve hayata uyarlamak gerekir.sadece saha olarak düşünmeyin,bu bilimdir,üniversitelerde deneyler gözlemler yapılır,gereken hesaplar yapılır,yeni bir malzeme üretilir.türev bilinmelidir mesela.evet belki sahada kullanmıyor olabilirsiniz bunu.ya statikerseniz ? yada akademisyen ? malzeme mühendisleri 3d yazıcıda kullanılabilecek yeni bi malzemeyi nerde keşfeder ? güneş arabaları nerede yapılır ? kuduz aşısı ? yapay kan nerede icat edildi ? bilim yuvalarında,üniversitelerde.bilim sadece fizikçiler yada matematikçiler değildir.sadece bi binayı yaparken gereken parayı düşünmeyin,geniş düşünün,mühendis gibi düşünün.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Ocak, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından cevaplandı

Görüşlerin çok güzel saygıda duyuyorum. Ama yinede 4 sene çok fazla olduğunu düşünüyorum. Şahsen kendi sınıf arkadaşlarına bak kaçı dediğin gibi GENİŞ! düşünüyor. Bu konuda senle karşılıklı oturup tartışmayı isterdim..

1 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Ocak, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
dediklerine kısmen katılıyor, kısmen katılmıyorum. Statik, yapı statiği derslerini vermiş hala kafasında mesneti, mafsalı reel bir yapı ile bağdaştıramayanlar vardı, bulonun ne olduğunu bilmeden çelik yapı tasarımı yapan vs. bu da dediğin gibi, derslerin çok teoride kalamsı, pratik ile bağdaştırılmadan öğrenciye verilmesi. bunu hocalara sorsan, eğitim sisteminin eksikliğini öğrenciye yıkmaya çalışır, biz sadece yol gösteririz gitmek isteyen gider araştırır vs. gibi. ünivesiteler, gelişmiş ülkelerib ilerleyişlerini kopyalayıp bir yandan siyasi ve koltuk kaygıları ile uğraşadursunlar.  kendi üinversitem adına knuşayım, bölüm sitesindeki ders içeriklerinde pratik ile destekleniyor sözde, teknik geziler vs. gibi. ama uygulamada tabiki de öyle birşey yok. teori olarak da  öğrettilen 2 detay çözümü, sistem tasarımına dair o kadar yetersiz mezun oluyoruz ki. Herneyse bu da uzun konu, özetle; üniversiteler özellikle inşaat mühendisiğinde pratik anlamda çok eksik, mimarlık için böyle düşünmüyorum, inşaat mühendislerine nazaran iş dünyasına ve mesleğe daha hazır yetişiyorlar.

 

Katılmadığım nokta ise, matematik ve fizik derslerine saçma sapan demen :) İnşaat mühendisliğinin temelinde matematik ve fizik bilimi var, bu derslere nasıl saçma dersin? matematik olmadan diferansiyel denklemleri, onlar olmadan da o külfetli akışkanlar mekaniği, hidrolik  hesaplarının mantıgını öğrenemezsin örneğin. veya yeterli düzeyde kimya bilgin olmadan malzeme bilimini, o olmadayn da yapı malzemelerini vs. ben bu dersleri gereksiz görmüyorm,

4.00-2.00 muhabbetine gelecek olursak; iş hayatında başarı 100 puansa, en fazla 5 puanı ortalamadır.  Eğer mesleki genel kültür, mesleki çevre, faaliyetler, sosyal aktiviteler vs. bu yönlerde bir kişi kendisine gram birşey katmadan 4.00 ortalama yaparsa, tabir-i caizse bi cacık olmaz o ortalamadan; nacak bizde eğitim-öğretim kısmının sadece öğretimi olduğundan, eğitim eksik oldugundan öğrenciler de çok yanlış yönlendiriliyor ve bu da iş hayatında hayal kırıklığı, sudan çıkmış balıklıkla sonuçlanıyor.

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
7 cevap 1,496 kez görüntülendi
9, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 438 kez görüntülendi
28, Haziran, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde misafir tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 423 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
7 cevap 1,246 kez görüntülendi
10, Aralık, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Haleburçinkara C18 (410 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 1 beğenilmeme
3 cevap 2,805 kez görüntülendi
9, Kasım, 2018 Proje&Tasarım kategorisinde ellfiida C14 (3 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...