Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Okul olayı kafamı çok karıştırıyor.

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
807 kez görüntülendi
26, Haziran, 2016 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
2, Ağustos, 2016 düzenlendi
Merhaba kocaeli üniversitesi inşaat mühendisliği öğrencisiyim 1.sene yeni bitti.Bu sene öylesine ygs'ye girdim daha sonra 2.dönem okula pek uğramadan lys çalıştım daha iyi bir inşaat mühendisliği kazanmak için fakat istanbul'da ki devlet üniversitelerinde muhtemelen inşaat mühendisliği olmayacak.

İstanbul üniversitesi elektronik müh ve makine müh büyük ihtimalle olur kendi girdiğim yıl ki puanımla 9 eylül ve eskişehir'de ki ünilere de yetiyor ama kocaeli evime yakın hafta sonu eve gelebiliyorum bu kısmı güzel oluyor.Okulu değiştirme fikrim Kocaeli'nden mezun olursan zor iş bulursun çok az kazanırsın deniyor Gerçekten durum bu kadar kötü mü? Çevrem hiç yok.İstanbul üniversitesinde dediğim bölümlere yerleşirsem derslerimi sayarlar mı ikinci sınıftan devam edebilir miyim? Birde gerçekten Kocaeli'nden mezun olursam durum vahim mi söylendiği kadar?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
27, Haziran, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle hakkında hayırlısı olsun inşallah. Bende Kocaeli'de oturuyorum Sakarya Üniversitesi'ni bu sene bitiriyorum İnşaat Mühendisliği. Sana şunu söyleyeyim bence Kocaeli Üniversitesi vasat bir üniversite değil, kaliteli bir üniversite. Ama benim üniversite hayatından anladığım ki şayet piyasada çalışacağım, öğretim görevlisi felan olmayacağım diyorsan en önemli yapman gereken staj. Artık isteğine bağlı olarak proje ofisleri ve şantiye. Bence 2sinide gör ama derim. Stajıda okulun sana yap diye şart koştuğu 1aylık staj değil. Staj 2sebepten yapılır öğrenciler tarafından. 1 staj defterini doldurmak için 2 öğrenmek için. Sen bu 2. durumdaki gibi öğrenmek istiyorum diyorsan kesinlikle yazları bekleme derim. Bir yandan okula git boş vakitlerindede staja yani kendin ayarladığın staja git yazlarıda staja git, forum sitelerinde çok dolan çok sor aklına ne geliyorsa sor, bu şekilde en azından soru soracak kişilerde edinirsin. İnşaat çevrende olur. Bence üniversite 4sene mesleki tecrübenin yapılması gerektiği yer. Bi yandan okul bir yandan staj bir yandan forum siteleri emin ol mezun olduktan sonra boş olmazsın. Her meslek dalı için mesleğinin erbabı iyi paralar kazanır bencede bu böyledir. Yani biraz yırtık ol yapı denetime git proje ofisine git şantiyelere git yanınızda staj yapabilirmiyim diye gerekirse tek kuruş para almadan. Bunlar hep geleceğine yatırım olacak emin ol. Şunuda gördüm üniversitedeki hoca bize bunu anlatmadı o yüzden bilmiyorum diye bi bahane üretme kendine. Oturup kendin çabalasan araştırsan o bilmediğin konuyu öğrenebilirsin, evet hoca anlatsa 1saaate öğrenirken kendin çabalasan 1güne öğrenirsin ama öğrenirsin sonuçta. Demem o ki üniversitenin piyasada bence pekde önemi yok en azından Kocaeli Üniversitesi isim olarak geçerli bir üniversite. Bunlar benim nacizane görüşlerim, başınızı ağrıttıysam affola, hakkınızda en hayırlısı olması dileğiyle...
28, Haziran, 2016 ilker yükselen C14 (4 puan) tarafından yorumlandı
Kocaeli'nde pek kalmıyorum hafta sonu falan istanbul'a geliyorum yaz ayında çalışmak için 2.3. Sınıfta mesela nasıl bulabilirim bi yerler?autocad falan bize okulda öğretmediler c++ gördük ders olarak autocad ise yoktu teknik resim dersinde.ortalama önemli mi hocam peki yaşım geçmese hazırlık sınavından korkuyorum hazırlığı geçemezsem yaşım iyice geçicek geri kalıcam.istanbul'da inşaat olmayan bir bölüme geçerim inşaatın tutmayacağını süşünüyorum makina , eem tutar hazırlık sınavında muaf olamam korkusu var. Ortalama yüksek olsa istanbul'da staj yapmak için yazın işe yarar mı? İngilizcem çok paslandı malesef onuda ilerletmek istiyorum hazırlık okudum ama yetersizdi.Kendim çalışıyordum ama 1.sınıfta pek ing. Ders yoktu genelde türkçeydi.İngilizce çok geriledi yani.
29, Haziran, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından yorumlandı
İlker kardeşim dediğim gibi meslek seçme konusunda seni yönlendirmem mümkün değil, rehberlik verebilecek kadar konuya vakıf değilim malesef. Dediğim gibi ben anca kendi görüşümü ve ufak staj tecrübelerimi söylüyorum. Bir ofiste staj yapmak için emin ol çok az kişi senin ortalamana veya üniversitene bakar dediğim gibi ben staj yaptığım hiçbiryerde bunu sorduklarına şahit olmadım. Yanına staja alacak mühendis benim yükümü nasıl hafifletebilir diye düşünür büyük olasılıkla. Mesela statik projeyi mühendis modeller analiz ettirir çözer sanada paftalatır. Yani sen o mühendisin minimum 3-4saatinden kurtarırsın, bu da mühendisin hoşuna gider ve bence en önemlisi sanada güven gelir, bir bakarsın bir zamandan sonra statik projeyi sen çıkartıyo olursun. İşte o zaman kendine gerçekten mesleki konuda güven gelecektir. Sana bir tavsiye vereceğim ve bence bu çok çok çok önemli geçende söyledim şu hataya düşme; okulda görmedim okulda görmedim okulda görmedim, hoca göstermedi, ben o dersi kaçırdım bunlar gerçekten çok saçma bahaneler. Ben bildiklerimin çok azını okulda öğrendim, hocalar gösterdi!!! Yazın boştasın elinin altında bilgisayar internet vardır; youtube de yakın kampüste 78tane video var aç izle ve üzerine çalış. (78 tane gözünü korkutmasın 2D çizimlere bak sadece ben mesela belki 30tanesini izlemiş ve çalışmışımdır. 3D'si kullanışsızdır AutoCAD'in bence hiç bakmana gerek yok. (Okulda hocalar belki anlatır ve sınavlarda sorabilir diye bak bence sadece, o kadar gereksiz.) Şunuda paylaşayım seninle: şuan staj yapmamış piyasa görmemiş öğrenciye sorsan en iyi inşaat mühendisi o olacaktır, herşeyi bildiğini sanır. Böyle sanmasının sebebide problem görmemiştir, problem ile karşılaşmamıştır. Problemi görene dek kendini yeterli ve olmuş hisseder. Demem o ki bu problemleri okul bittikten sonra mühendis olunca değil stajyerken görmen ve ders çıkarman seni kaliteli kılar. (Bazı staj yaptığım ofislere staja bilgi edinmek için değil sırf soru duyabilmek, problem görebilmek için giderdim.) İnşallah demek istediklerimi anlatabilmişimdir. Beni anlattıklarım genelinde hep inşaat mühendisliğinde karar kılıp devam edersen, azbuz bilgimi paylaşmak yardımcı olmaktır niyerim. Mesleki konuda da inşallah biraz istişare yapıp düşündükten sonra verdiğin kararın arkasında dur, o karar içine sindiyse sıkıntı yok diğerleri ardı ardına çalışarak kazanılır. Sevdiğim bir sözü paylaşmak isterim " Olabileceklerin en hayırlısı olmuş olanıdır." Kararsız olma, kendini üzme fazla. Bence 1.sınıfta bunları düşünüyorsan ve dert ediniyorsan senden çok büyük bir cevher var, azim var. Görüşlerimle rahatsızlık verdiysem affola.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
27, Haziran, 2016 ilker yükselen C14 (4 puan) tarafından cevaplandı
Hocam çok teşekkür ederim lys'de geometri ve en çok çalıştığım fizikte patladım o yüzden inşaat olmaz bir de elektronik müh tutarsa gider miyim bilmiyorum kocaeli'nde hazırlık okudum yaşım çok geçmiş olur eğer beni 2.sınıftan devam ettirmezlerse.Çevrem hiç yok gibi iyi yerde staj falan ayarlamam çok düşük ihtimal gibi geliyor ilk dönem haftada 4 gün izmitte kalan günler istanbul'da kendi evimde kaldım orda çok sıkılıyorum dersler problem olmaz çalışmaktan çekinecek biri değilim 2.dönem okula gitmeyip final zamanı çalışarak falan hallettim baya yüksek notlarla geçtim ki ikinci dönem baya zorlayıcıydı yaz okulu , büte falan kalan çoktu.Dediğim gibi gelecek kaygısı yaratıyor bende itü , odtü , boun , ytü olmazsa kötü diyorlar. Dokuz Eylül inşaata geçmeyi de düşündüm merkezi puanımla 2014'te yerleştiğim sıralamayla fakat baştan ingilizce sınavı olacak birde onu geçemezsem vakit kaybı.Kafam karman çorman oldu yani.Bu ağaoğlu,torunlar gibi firmalar'da Üst düzey (itü,odtü,boun,ytü) gibi yerlerden mezun olmadan nasıl staj ayarlanabilir hocam? Yine çok uzun konuştum.Yorumunuz için çok teşekkür ederim bu arada.
27, Haziran, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından yorumlandı
Önemli değil ne demek keşke yardımcı olabilsem. Elektronik Mühendisliği hakkında pek fazla bilgim yok. Benim demek istediğim şey şu; Kocaelide inşaat mühendisliği 2.sınıfa devam ederken bir ofis bulsan staj yapcak biryer çok büyük olmasına gerek yok veya yapı denetim veya bir şantiye okulla beraber götürsen, Kocaeli olmazsa İstanbul'da kaldığın yerde bu dediğimi yapsan emin ol çok güzel bilgiler ve deneyimler edinirsin ve bence en önemlilerinden biri çevrede edinirsin. O saydığın büyük şirketlere de girmenin ilk yolu bir torpil bu kesinlikle böyle ( bizzat şahit oldum Kocaeli üniversitesinden çok daha düşük ünilerden mezun tanıdıklarım girdi nasıl? torpille) Evet senin torunoğullarında tanıdığın olmayabilir ama sen okurken staj yaptığın yerdeki mühendislerin teknikerlerin torunoğullarında tanıdıkları olabilir ki seninde işin görülür. Ben herzaman açık konuşan biriyim ki bundan hiçbirzaman çekinmem. Yani torpil yerine referansın olmalı felan gibisinden edebiyat üstü kapalı konuşamam. Büyük şirketlerede atıyorum bir belediyeyede girmen için torpil şart değil ama kesin çözüm, tabikide ilk giriş için. Ondan sonra kendini göstermek kalıyor o da zaten orada edineceğin tecrübeyle olabilecek birşey. Sana tek tavsiyem staj staj staj. Tabi hangi bölümü hangi üniyi seçceğin sana kalmış. Ben üniversite hayatına hep şu şekilde baktım biran önce mezun olmakdı tüm derdim. Okulda öğrendiğim bilgiler tamamen teorik staj yapmasaydım eğer inan çok boş olacaktım. 1.sınıfda yapamadım ama geri kalan 3seneyide hep biryerlerde küçük büyük demeden stajla geçirdim ve çokda bilgi, tecrübe edindim. Bence üniversite okurken yapılabilecek en mantıklı iş biran önce mezun olmak ve staj yapmak. Bende bu yıl mezun oldum daha olamadım yani diplomamı alamadım daha, bu tavsiyeler sana bir İnşaat Mühendisinden değil inşaat mühendisliği okuyan öğrenci ve 3senesini stajyerlikle geçirmiş birinden. Üniversitenin önemi konusunda çok araştırma yaptım, işverenlerin hangi okuldan mezunsun sorusunun pekde önemli olmadığını gördüm. İşverenin istediği şey ne biliyorsun neyi yapabiliyorsun. Örnek veriyorum projecilik düşünüyosan AutoCAD'i hangi düzeyde biliyorsun, statik proje paket programlarından hangisini biliyosun ve kullanma düzeyin ney, office programlarınla aran nasıl, statik proje yapabiliyormusun, paftalayabiliyormusun, belediye bilgin hangi düzeyde, evrak işlerinden ne derece anlıyorsun gibi...
0 beğenilme 0 beğenilmeme
29, Haziran, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Kocaeli üniversitesi güzeldir, inşaat müh. eğitimi de iyidir; kim neye göre iş bulamazsın diyor? gayet de iyi yerlerde çalışan mezun arkadaşlarım var. geçiş konusunda, kredisi tutan ortak dersleri sayarlar diye düşünüyorum, o üniversitelere geçiş yapan birierine ulaşıp sorabilirsin veya direk üniversiteyi ara geçişlerle ilgilenen birimi konuş. bana kalırsa üniversiteden önce mesleğine karar ver.

 

başarılar
27, Temmuz, 2016 ilker yükselen C14 (4 puan) tarafından yorumlandı
Abi sonuc beklediğim gibi geldi sıralama obp yüzüne inşaat müh yetmiyor makina müh falan oluyor ama baştan hazırlık okuma riski varmış.muaf olamam diyorum 1 sene öyle gider birde orda ders alıcam okul uzar gibi inşaata devam etmek istiyorum ama çevre hiç yok arkadaşlarım daha 1.sınıf sonunda hep tanıdıkların yanında staj falan yapıyor benim çevre gerçekten sıfır.kafam karışık o yüzden malesef mezun olunca kocaeli'den sıkıntı çıkar diye korkuyorum.
1, Ağustos, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
benim de hiç çevrem yoktu, imo, büyükşehir belediyeleri, iski vb. kurumlar.. özel sektörde kendi imkanınla bulamazsan bile buralarda staj imkanı oluyor, daha hayatımda staj bulamayan adam görmedim. hazırlıktan korkma, sene kaybı olarak düşünme. ingilizce önemli, fena mı işte ingilizce öğrenmen için fırsat olur, sonra okul bitecek işin gücün arasında üstüne para verip ing. öğrenmeye çalışacaksın bir de bu kadar karamsar olma yahu...
2, Ağustos, 2016 ilker yükselen C14 (4 puan) tarafından yorumlandı
Kocaeli'ne devam edicem abi %99 ölü tercihler yaptım hep.3 sene sonra ne olur bilmiyorum stres oluyor insan düşündükçe haliyle.9 eylül'e falan geçmiycem anadolu'ya falanda Kocaeli'ne devam edicem inşaatta kocaeli kötü müdür bu dediğim ünilerden geçmeye değer mi? Sıralamaları yakın baya evime yakın Kocaeli İstanbul'da oturuyorm.

İlgili sorular

0 beğenilme 2 beğenilmeme
0 cevap 327 kez görüntülendi
1, Temmuz, 2020 Diğer kategorisinde Lucifer C14 (1 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 516 kez görüntülendi
18, Kasım, 2016 Diğer kategorisinde an.engineer C18 (337 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 639 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 471 kez görüntülendi
13, Ekim, 2014 Diğer kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 437 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...