Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Bu okul nasil bitecek?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,445 kez görüntülendi
9, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından soruldu
Insaat teknikeriyim bu yil mezun oldum ve dgs ile osmangazi ye kayit oldum.2.siniftan mukavvemet, dif, dinamik ve istatistik aliyorum diger derslerim 1.siniftan.Moralim cok bozuk okul cok zor geldi bu okulu nasil bitirecegim.tembel biriside degilim önceki okulumda derslerim cok iyiydi.meslegide cok seviyorum nerdeyse her yazim şantiyede geçiyor ne yapmam lazim önerileriniz nedir?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Kasım, 2016 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
10, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Öncelikle bu tarz sorular sormayarak. Eger bu tarz sorular sormaya baslarsan motivasyonun düser. Girdigin dersler haric günde ne kadar ders calisiyorsun? Bütün derslere gidip not tutuyor musun? 

Tavsiyelerime gelecek olursam: Öncelikle dersleri derste anlaman en önemli kisim. Bunun icin de derse hazirlikli gitmen senin dersi anlamani kolaylastirir. Derse gitmeden önce o derste islenecek konulari en azindan acip oku, yani gidecegin derse hazirlik yap. Derste en önde oturup, tamamen derse konsantre ol ve olabildigince not tut. En önde oturursan dikkatini dagitacak unsurlarin sayisi daha az olur. Arkalara dogru konusanlar artiyor veya tahtaya yazilanlari iyi göremiyorsun, Prof'u iyi duyamiyorsun vs. Derste mümkünse de tek otur. Yanima arkadasim oturunca sik olmasa da benle konusarak dikkatimi dagitiyor. Bunu engellemek icin tek oturmaya calisiyorum. Dersin slaytlari varsa onlari bastir ve onlarin üstüne not tut. Aksam mutlaka o gün gördügün derslerin notlarini tekrar et. Düzenli calisma basarida en önemli yöntem. Sinavdan önceye yigarsan ögreneceklerini, sinavdan belli bir süre sonra konuyu unutuyorsun. Düzenli calisma ile cok daha kalici ögreniyorsun. Bu sadece benim gözlemim degil, yapilan bilimsel calismalar da bunu destekliyor. Dönem boyu düzenli calisirsan sinav zamani daha rahat edersin. Sinav zamani da dönem boyunca calistigin konulari tekrar edip, 3-4 tane de eski sinav cözersen o sinavdan kalman imkansiz gibi bir sey olur. 

Ayrica düzenli spor yapmiyorsan yapmaya basla. Düzenli spor yaptigin zaman cok daha zinde oluyorsun ve konsantrasyonu arttirdigi söyleniyor ki bence de arttiriyor. Diger faydalari da cabasi. 

1 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Ben derslere gayret edip; okulla alakasiz bir sekilde takilmadikca mezun olamayan adam gormedim. Çalışmak kadar kadar sayisal zeka, analitik dusunme yetisi vb. Beceriler ve yatkinliklar da onemli dogrudur.  Bunlar kisiden kisiye degisir. Kimisi 1 calisir gecer kimisi 5. Ama dedigim gibi, gayret edip gecemeyen yok o nedenle korkma.

Basarilar dilerim
1 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Kasım, 2016 Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından cevaplandı
elimden geleni yapıyorum ama ben kayıt olduğumda okul 6. haftasındaydı acaba bu yüzden dolayımı karamsarım?En önde ders dinlememe rağmen konular çok birikmiş ve yetişemiyorum,galiba bu dönem 4 dersten kalacağım.ikinci dönem güzelce başlamayı düşünüyorum kalan derslerim?de yaz okulunda verebilceğim kanısındayım
11, Kasım, 2016 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Gec baslaman oldukca etkiler. Önceki dersleri ögrenmeden üstüne iyi koyamazsin gelecek derslerde. Bir an önce gecmis dersleri aradan cikarmaya calis. Ayrica aldigin derslerden 1-2'sini birakip, en azindan geri kalanlari vermeyi deneyebilirsin. Hepsini almaya calisip, daha cok dersten kalmaktansa daha mantikli. Günlük olarak da sabahtan aksama kadar ders calisabiliyorsan calis derim. Bir süre sosyal hayatini askiya alabilirsin.
12, Kasım, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından yorumlandı

Bence, yanına çok sağlam bir arkadaş edinmeye çalış, çalışkanlık bakımından ee birazda kafan uyuşsun, 2 kişi ders çalışmak daha kolay, daha zevkli ve daha uzun süre ders başında sizi tutmayı sağlar. Ben teknikerlikten geçtim diye kendini yadırgama aksine dahada şanslısın, daha da öndesin. Ama bunlardan çok daha önemlisi boş zamanlarında staj olarak biryerlere git, şantiye düşünüyosan şantiye, büro düşünüyorsan büroya. Bu okul zamanında yaptığın stajlar seni mezun olunca 10-0 önde başlatır rakiplerine göre ;)

1 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Kasım, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından cevaplandı

Bence, yanına çok sağlam bir arkadaş edinmeye çalış, çalışkanlık bakımından ee birazda kafan uyuşsun, 2 kişi ders çalışmak daha kolay, daha zevkli ve daha uzun süre ders başında sizi tutmayı sağlar. Ben teknikerlikten geçtim diye kendini yadırgama aksine dahada şanslısın, daha da öndesin. Ama bunlardan çok daha önemlisi boş zamanlarında staj olarak biryerlere git, şantiye düşünüyosan şantiye, büro düşünüyorsan büroya. Bu okul zamanında yaptığın stajlar seni mezun olunca 10-0 önde başlatır rakiplerine göre ;)

19, Kasım, 2016 Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından yorumlandı
tekikerlikte erasmus staj kazandım staj olarak ispanyaya gittim ama naylon bi stajdı fırsatı kaçırmamak için gittim ama mühendislikte 2-3 yaz staj yapmayı düşünüyorum çevrem geniş bu konuda çok şanslıyım.Rönesansta yapacağım stajımı birde ingilizceyi halledip okulu bitirince çok güzel olacak
0 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Kasım, 2016 an.engineer C18 (337 puan) tarafından cevaplandı
bnce morelini bozma öncelikle ben anadoluda hazırlık okuyorum bizim sınıfada geldi bir çocuk dgs ile ona göre çok iyisin hazırlık yok en azından peki sen şantiyede nasıl çalışıyorsun her yaz
19, Kasım, 2016 Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından yorumlandı
liseden mezun olduktan sonra yazları ve teknikerlik okurken yine yazları şantiyede çalıştım şenör olarak. Sulama projesinde çalıştım hep bu mesleğin bana uygun olup olmadığını anlamak için ve karar verip öyle seçtim mesleği.

Şuan vize dönemindeyim dinamik mukavvemet ve diften kalacağım büyük ihtimal ama gözümdeki korku gitti yapılmayacak dersler değil hepsini geçebileceğime inandım ama bu dönem gitti artık seneye yada yaz okulunda geçerim diye düşünüyorum
19, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Seni kutluyorum, umarım hedeflediğin başarıya ulaşabilirsin
20, Kasım, 2016 Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından yorumlandı
teşekkürler inşallah
1 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Kasım, 2016 mühendis24 C18 (304 puan) tarafından cevaplandı
bölümü bitirmenin sırrı derslere gitmek 1 derslere giden bi arkadaşla birlikte çalışmak 2 bide cıkmış soruları bulmak 3 eğer bunları yaparsan illaki biter bölüm
1 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Kasım, 2016 Cennet Kılıç C16 (191 puan) tarafından cevaplandı
20, Kasım, 2016 Cennet Kılıç tarafından düzenlendi
Bende geçen sene yatay geciş yapmıştım ve yine muafiyetten durumundan dolayı 1.5ay geç başladım okula ama yinede ilk dönemden toparlayabldm . İkinci dönem gecikmeden sıkıntısız baslar. Sizde sıfırdan başlar alttansiz gecersiniz . Yaz okuluna gitmeden bile sonraki yıl telafi edrsnz. Suan telaslanip evhamlanmayin geç basladnz diye . Sadece elinizden geleni yapın Inanin bana rahatça telafi edecksinzdir.Başarılar..
20, Kasım, 2016 Yiğit Han Güner C14 (13 puan) tarafından yorumlandı
bende öyle düşünüyorum teşekkürler yardımınız için,okuldaki ilk günüm çok kötüydü ilk dersim difti ve hoca quiz verdi.Sonradan alıştım çalışınca yapılmayacak birşey değil sadece geç başladığım için konular birikmiş.Seneye ve yaz okulunda halledeceğimi düşünüyorum
20, Kasım, 2016 Cennet Kılıç C16 (191 puan) tarafından yorumlandı
21, Kasım, 2016 Cennet Kılıç tarafından düzenlendi
Kesinlikle öyle halledeblrsnz sadece kendinize olan güveninizi kirmayin  .. (:

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 436 kez görüntülendi
28, Haziran, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 453 kez görüntülendi
24, Ocak, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 426 kez görüntülendi
23, Eylül, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 beğenilme 2 beğenilmeme
0 cevap 340 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 666 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...