Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

"SAP2000" Proje hazırlarken takıldığım bazı noktaları soracaktım.

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
3,051 kez görüntülendi
3, Aralık, 2016 sap2000 kategorisinde sgsalman C14 (5 puan) tarafından soruldu

Merhabalar herkese, projem için modellemem gereken mimari projem. Aksları çok karışıktı ve ben bu aksları her kolonu perdeyi sap2000 de modelleyebilmek için basitleştirdim ve kolon ortasından kolon ortası yaptım. 

Sormak istediğim şeyler şunlar;

1)Bodrum kat etrafında perde duvar var ve ben bunları ne ile modellemeliyim. Eğer "Shell-thin" ile yapacak isem bu perdelere oturan kirişleri nasıl bu "shell" e bağlamam gerekiyor. Eğer normal frame/kolon gibi modellemem gerekirse nasıl işler bu prosedür bunun üzerinde baya araştırma yaptım sonuç bulamadım. Bulduğum tek sonuç; bazı perde betonlar ( U ) şeklindeki çekirdek olan, ayrı ayrı frame komutu ile yaptım ve bunların "point" lerini seçerek "point constraint" ten "body(tüm kuvvetler ve momentler secili olarak)" ile tanımladım. doğrumudur bilemem. Kolonların üzerine tam binemeye kirişler (kolonun tam section noktasına değilde ucuna binen kirişler) için ise "point constraint" "beam" uyguladım.

2) Kat yüksekliğim alt kat döşeme üstünden üst kat döşeme üstüne 3.15m. Ben bunu kolonlar 3.15m olacak sekilde aks girersem dogru olurmu? Aklıma şu takıldı; eğer 3.15 kolon girersem üstüne kirişte bineceği için ekstra o yüksekliği geçermi?.

3) Döşeme tipim dişli döşeme ve ben bu döşeme tipini sap2000de nasıl modelleyebilirim acaba? Bunun için "draw secondary beam" komutu benzer geldi ama biraz garip geldi yani içinde gazbeton olacagı için dişli döşemenin bu modelleme ne kadar dogru olur. Eğer bu komut doğru ise ilk başta secondary beamleri çizip sonra üzerine "cover concrete"(türkcesini hatırlayamadım; döşeme yüksekliği-diş yüksekliği) kadar "shell komutu ile" döşememi koymam gerekir?

4) Diafram'ı her kata koymam gerekirmi yoksa sadece temel ile etkileşimde olan elemanlaramı tanımlamam gerekir? 

Sorularım şimdilik bu kadar :) Beni büyük sıkıntıya sokan sorun şu anda 1 ve 3 numaradır. Perdelerin rijitliği sağlaması ve kiriş oturma yerlerini kolonlara bağlanması hakkında detaylı bilgi alabilirsem çok minnettar kalırım. Hayırlı çalışmalar, iyi günler dilerim.

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Nisan, 2017 darkirondwarf C14 (57 puan) tarafından cevaplandı
19, Nisan, 2017 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
1- perdeleri shell olarak girmelisiniz ve bu perdeleri,kesit tesirlerinin yogun olabilecegini dusundugunuz yerlerde siklastirmalisiniz.(meshleme) .Bu perdelerin uzerine kirislerinizi girebilirsiniz,sorun teskil etmez.
3-doseme dislerini yine kiris mantigiyla girebilirsiniz.uzerine basacak dosemenin calisma dogrultusunu dogru belirmelemek yeterli olacaktir.
2- aslinda gercekci bir davraniz icin kirislerin kolona bastigi kismini dusmek gerekir,ama ideallestirme yaptigimiz icin bu cok sorun olmayacaktir,ayni yukseklikte kolonu girebilirsiniz.
4- diyaframi her kata tanimlamalisiniz,aksi takdirde kutle katilim kaybi yasayabilirsiniz,deprem hesaplariniz bi nebze yanlis olabilir.

İyi calismalar ,
Selim Tufan

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 320 kez görüntülendi
19, Mart, 2015 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Semih Duran C14 (57 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,117 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,429 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 288 kez görüntülendi
29, Ocak, 2022 sap2000 kategorisinde sengineer C14 (15 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 356 kez görüntülendi
21, Haziran, 2021 sap2000 kategorisinde izmir3535 C14 (3 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...