Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Kendisini geliştirmiş bir mezun üniversitesine rağmen iş bulabilir mi ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,160 kez görüntülendi
24, Eylül, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Deniz can AKBULUT C14 (35 puan) tarafından soruldu
Merhaba ben Gaziosmanpaşa üniversitesi inşaat mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim. Mühendisliğin bu dalına karşı gerçekten çok meraklıyım ama yakın çevremden üniversitemin bana iş bulma konusunda sıkıntı yaşatacağı gibi yorumlar aldım. Bu yüzden merak ediyorum kendisini yabancı dil yönünden geliştirmiş programlara hakim birisi böyle bir üniversiteden mezun olunca iş bulmakta sorun yaşar mı ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

2 beğenilme 1 beğenilmeme
25, Eylül, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
2, Ekim, 2017 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Iyi üniversite mezunlari sana iyi üniversitelerde okumani söylerler, kötü üniversitelerden mezun olan kisiler de cok büyük oranda üniversite önemli degil tarzi yorum yaparlar. (Burada genel konustum benden önce yorum yazan kisilere laf atma amacim yok, lütfen alinmayin). Ayrica is bulmak o kadar da önemli olmamali, daha önemli olan iyi is bulabilmek ve aranan kisi olmak. Bunu saglayabilmek de daha iyi egitimden geciyor. Türkiye'deki egitim zaten oldukca kötü ve ülkedeki orta halli veya kötü üniversitelerde okursan bu fark daha da artiyor. Bu bakimdan iyi bir mühendis olmak istiyorsan, ileride ülkedeki en iyi firmalarda proje müdürü vs olmak istiyorsan alacagin egitim cok önemli. Ne kadar inkar eden ciksa da üniversitelerin sana verdigi etiket de oldukca önemli. Odtü, Itü vs mezunu ile siradan bir üni mezununu ayni degerlendirdiklerini sanmam kurumsal firmalarin. Türkiye'deki piyasayi pek takip ettigim yok ancak dünya'daki en iyi proje bürolarinin calisan profillerini arada incelerim ve ne alaka! ise calisanlarin hemen hepsi iyi üniversite mezunlari. Kötü üniversite mezunu kendini yetistirecek alt yapiyi bile görmüyor. Iyi ünivesitede okurken zaten kötü üniversitede okuyanin kendini gelistirerek gelecegi yere seni okudugun okul sadece derslerine calisarak getirir. Kisaca özetlemek gerekirse iyi bir okul sana daha iyi bir is cevresi, daha iyi ögrenme sartlari, daha iyi imkanlar, daha iyi proflar, daha iyi bir etiket vs saglar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
25, Eylül, 2017 loscromwell C35 (1,576 puan) tarafından cevaplandı
Aldırmayın, özellikle inşaat mühendisliği iş konusunda diğer çoğu mühendisliklere göre hem devlette hem özel sektörde avantajlı durumda. Siz kendinizi geliştirme konusunda emin adımlarla ilerleyin. 3. ve 4. sınıflarda derslerinizin imkan verdiği ölçüde ücretsiz bile olsa bir firmada çalışın (proje ofisi tavsiyemdir) Bu size mezun olduktan sonra ne yapacağınız hakkında fikir oluşmasını sağlayacaktır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
25, Eylül, 2017 savcımühendis C14 (14 puan) tarafından cevaplandı

     Merhaba ,gözlemlerime dayanarak söylemem gerekirse inşaat sektöründe hangi üniversiteden mezun olduğunun çok fazla önemi yok ,çünkü mezun olduktan sonra yetki anlamında bütün mühendisler eşit oluyor.Bütün mühendislerin hemfikir olduğu bir konu olan okulda alınan teorik bilginin sektörde etkisinin az olduğudur.Demek istediğim şu ki mühendislerin azimli ve çalışkan olması gerekmesidir.İşini severek ve emek harcayarak yapan bir mühendisin iş bulamayacağını düşünmüyorum.Yeni mezun bir mühendisin maddi konulara çok fazla bakmadan sektöre kendini tanıtmak için de olsa en az bir şantiyede çalışması şart diye düşünüyorum.

     Herkese iyi çalışmalar.

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 2,895 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
18 cevap 7,766 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,011 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 722 kez görüntülendi
5, Ocak, 2016 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Öğrencii C14 (90 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 495 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...