Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Acaba yanlış meslektemiyim ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
542 kez görüntülendi
3, Kasım, 2017 Diğer kategorisinde hikmethan C14 (7 puan) tarafından soruldu
İstanbul üni. inş. müh. 1. sınıf öğrencisiyim.Uzun zamandır inşaat müh istiyordum. Yeni birşeyler üretme isteği mega yapılar,özellikle eco binalar çok istediğim projelerdi kendimde ilerde böyle bir şey uygulamak istiyordum.

Fakat mesleğin pek te böyle olmadığını görünce hüsrana uğradım.Kendini geliştirmek mesleki tecrübeden ibaret olmuş durumda.Şantiyelerde saçma sapan konutların inşaasında çalışmak istemiyorum.(tabii kimse istemez)Problem çözmeyi matematik fiziği severim fakat rutin olmuş işlerden nefret ederim.Teknolojik işlerle uğraşmak daha fazla ilgimi çekmeye başladı ve inşaat Müh.te teknolojiyle değil daha çok kaba,emek isteyen biraz pis işleriyle uğraşıldığını düşünüyorum.Mesleğe girerken ki hedefim tecrübe ve para biriktirip kendi hayalim olan projeleri gerçekleştirme düşüncesiydi fakat bunu gerçekleştirmek için inşaat müh. olmaya pek te gerek yokmuş.Endüstri müh. elektrik,bilgisayar gibi yeniliklere inovasyonlara açık meslekler daha uyun olucak gibi görüyorum kendim için.Daha 1. sınıf olduğum için pek bir şey kaybetmiş satılmam okul içi bölum degistirebirim.Düşüncelerim bunlar ve bir çıkmazın içine düştüm.HELP ME :(
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Kasım, 2017 melisvivis C14 (4 puan) tarafından cevaplandı
İnşaat müh. bence de kaba bir iş.Eğer ilgili isen mimarlığa geçiş yapabilirsin bence, yatay geçiş yaparsın.1.sınıftan başlarsın ama ortak dersler vardır elbet onları sayarlar.Hiçbir şey kaybetmezsin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
5, Kasım, 2017 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı
demek istediğini çok iyi anlıyorum inan.ayrıca dediğin gibi yolun çok başındasın,hiçbir zaman kaybın yok,o yüzden zamanı düşünme.sadece güvendiğin kişilerin fikirlerini,kendi gözlemlerini bi süzgeçten geçir ve buna göre karar ver.ben senin yerinde olsaydım yazılım,mekatronik gibi mühendislik alanlarına yönelirdim.18,19,20 yaşlarında olsam muhakkak bi iki tane programlama dili öğrenirdim,birde iyi seviyede ingilizce bil.bol şans dilerim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
19, Kasım, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
eğer bahsettiğin inovatif ruh eğer gerçekten içinde varsa, simit sansan bile farklılık yaratıp çok iyi yerlere gelirsin. baahsettiğin yapıları tasarlayan ve imalatını yapan adamlar da inşaat mühendisi sonuçta. illa konut projesinde çalışacaksın diye birşey yokç madem öylesin, o zaman başarırsın. eğer konut projesinde çalışırsan da demek ki bahsettiğin kadar inovatif değilsin demektir :) yani olay meslekte değil sen de kardeşim. unutma basit bir büroda çalışan end. ve bilg. mühendisleri de var
19, Kasım, 2017 hikmethan C14 (7 puan) tarafından yorumlandı
Ben tam ifade edemedim sanirim.Şantiyede iscilerin guvenligi ve işlerin kontrolu gibi isler beni hem sıkar hem o yorucu ortama adapte olamam gibi geliyor.Ben zaten ofis istiyordum baslarken.Statik proje yaparim veya BIM uygulamalariyla çalismayi cok istiyordum felan.Dediginiz laf bana yanlis geldi.Girisimci olan biri heryerde ilerler bakis acisi yanlis insan ilgi alanina uygun olmayan yerde girisimcilik yapamaz.Simdi şöyle anlatiyim ben bilgisayari severim,C dili ogrenmeye baslatim bakinca guzel seyler ilgim de artti.Robotik gelismelere baktigimda  ve nasil yapildiklarini fln aklima giren konular oldu.Yazilimin da bitmeyecek bir gelecegi oldugunu dusunursek insaat ve diger muh.leri kiyasladiginda buyuk bir teknolojik fark ortaya cikiyor.Insaat zamaninda buyuk patlak vermis ve sinirina ulasmis durumda.Bir ins. Muhendisinin kendini gelistirmesi calistigi projenin buyuklugune fln bagli durumda ve oyle yerlere girebilmek icin ya buyuk bir şans ya buyuk bir torpil lazim.Mezun sayisi aşiri fazla.Kaldi ki ustalarla fln anlasamayacagimi fln dusunursek bana ofis bana uygun fakat onun da bir yukselme şansinin fazla olmamasini dusunursek bence insaatin mezun sayisi azaltilmazsa bir gelecegi yok.Kendimi elektrik bilgisayar alaninda surekli birsey ogrenerek mezun olursam yasitlarimin da onune gecer avantajim olur.Bilgisayar elektrik alanindaki gelismeleri yakindan takip  ediyorum ve ilgimi cekiyor ama insaattaki slump deneyi mukavemeti betonu celigi dusununce beni hem cezbetmiyor hem de aydinlatmiyor.Bu sefer guzel anlattigimi dusunuyorum ve cevabinizi bekliyorum.
19, Kasım, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
İlk cevabımın arkasındayım :) İlk mesajından da sıkıntını anlatmak istediğini doğru anladım aslında. İnşaat mühendisliği eğitimi alman, illa şantiyede isig uzmanı olarak çalışacagın anlamına gelmiyor. sadece sen buna şartlanmışsın ve inşaat mühendisliğini bundan ibaret sanıyorsun. yani konu başlıgınından o imaj veriliyor. başarılı, inovatif insanlar sahip oldugu bir kaç disiplini birleştirip ortaya yeni birşeyler çıkarırlar. Mark Zuckerberg gibi o fakülteden mezun hatta çok daha iyi kodlama bilen binlercesi vardı. O insanların sosyal davranışları üzerine olan bilgi ve öngörülerini de işin içine katarak Facebook'u bu günlere getirdi. Autocad, Sap2000 gibi programların arkasında olan adamlar hem işin inşai ve mimari kısmına hakim olan , hem de senin gibi yazılıma ilgi duyan insanlardır. inşaat sektörü teknolojiye en açık sektör. çünkü teknolojinin gerisinde kalmış, özellikle de ülkemizde.tam aksine eğer teknoloji merakın var ise inşaat sektöründe çok daha iyi işler başarabilirsin. sanal gerçekliğin, artırılmış gerçekliğin, 3d tasarımın, 3d yazıcıların sektöre girmesi inşaat yapım anlayışını baştan aşapı değiştirecektir.

yüksek binalar her geçen gün daha da önem kazanıyor.  binalar yükseldikçe imalat teknikleri gelişiyor. kayar kalıplar  vs.

akıllı binalar önem kazanıyor hatta şuan Bill Gates akıllı şehir inşa ediyor.

İnşaat sektöründe BIM önem kazanıyor ve bu alanda pek çok yeni iş kolu açılacak.

vs.vs.vs.

Şuan bilgisayar ve elektrik mühendisliği bitirmiş ve bir kamu ofisinde sıkıcı işler yapan adamlar da var. yani konu mesleğinle alakalı değil. senin yaratıcılıgınla alakalı.

C programlama öğrenmen seni farklı kılmayacak. Şuan hayli hazırda binlercesi var. Fakat dediğim gibi aldıgın disiplinleri birleştirirsen, mesela robotik alana olan ilgili zamanla bir uzmanlık haline getirip inşaat imalatlarında edindiğin  deneyimlerle birleştiirirsen, o videolarda izlediğimiz inşaatta kullanılan robotların arkasında neden sen olmayasın ?

demek istediğim buydu. sen inşaat mühendisliğini slump deneyi ile kısıtlı tutarak mesleğin hakkını yiyorsun sadece. onu diyorum güzel kardeşim :)

bol şans

İlgili sorular

4 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 2,013 kez görüntülendi
5, Ekim, 2016 Diğer kategorisinde omurg C18 (493 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 281 kez görüntülendi
20, Kasım, 2014 Diğer kategorisinde Semih Duran C14 (57 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 184 kez görüntülendi
10, Eylül, 2021 Yapı Statiği kategorisinde Va34 C14 (3 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 442 kez görüntülendi
25, Aralık, 2018 Deprem kategorisinde Mehmet Ekinci C18 (252 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 443 kez görüntülendi
24, Ekim, 2018 Diğer kategorisinde b.engineer C18 (478 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...