Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Kolonun 5 cm yuksek dökülmesi statik açıdan sıkıntı yaratır mı ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
2,599 kez görüntülendi
15, Aralık, 2017 Betonarme Yapılar kategorisinde ozandenz1 C14 (81 puan) tarafından soruldu
Yapımızın beton dökümlerini ; önce kolonları sonra kiriş-döşeme birlikte döküyoruz.Kolonları elimizden geldiğince kiriş altında net yukseklikte hatta gerekiyorsa 2-3 cm daha alçakta döküyoruz fakat gerek pompayı tutanın ihmalkarlığı gerek pompacının hatası kolonlar bazen yuksek dökülebiliyor.kolonların 5 cm yuksek dökülmüş olması statik açıdan ne gibi sıkıntılar yaratır ? kirişte saplama etkisi oluşturur mu ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Aralık, 2017 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından cevaplandı
15, Şubat, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Benim düşüncem statik acıdan cok sıkıntı olmaz cunku hesaplar ucu ucuna yapilmiyor bazi ihmaller yapildigi ve guvenli tarafta kalindigi icin problem olmaz fakat

O kolona saplanan kirisin düz demiri olmasi gereken yerde çalışamaz. Ancak bu bile 5 cm oldugu icin büyük problem yasatmaz.
18, Aralık, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
"O kolona saplanan kirisin düz demiri olmasi gereken yerde calisamaz." derken boyuna donatiyi mi kastettiniz ve niye böyle düsündünüz?
19, Aralık, 2017 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından yorumlandı
Kolonlar onceden dokuldugu icin ornek veriyorum 60 cm yuksekligindeki kirisi 50 ye düşürmüş oluruz. Bu nedenle kirisin duz demiri olmasi gerekendrn 5 cm daha yukarda calisir. Eger epoksi yapilmazsa veya o yuksek dokulrn kisim kirilmazsa
19, Aralık, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Kirisin kesiti 60 cm kaldigi sürece donati oldugu gibi calisir, kolonun olagandan uzun veya kisa olmasi sadece kirisin egik olmasini saglar. Egik olmasi sonucu da kirise gelecek yükler degisir bir nebze. Eger ki kirisi egik olmasin diye 2.55'lik kolonda 2.5'den itibaren dökerlerse o önceden dökülen 5 cm ile yeni dökülen beton arasinda istenen kesme dayanimi elde edilemez. Belki de böyle yaptilar o yüzden de zimbalama etkisi olusur mu diye soruyordu. Sizin dediginizin gerceklesmesi icin kirisin kesitini 5 cm kücültmeleri gerekir.
20, Aralık, 2017 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından yorumlandı
Anlatamadim sanirim. Arkadas kolonu yuksek doktuyse tabliyeyi kotunda dokmek icin kirisi kucultmek zorunda kalacak. Kirisin 5 cm kuculmesini goz onune alarak konusuyorum
21, Aralık, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Ben de zaten sadece o durumda gecerli olacagini söyledim ancak soruyu soran kisi kirisi kücülttüklerinden bahsetmemis. Hatta ikinci yazdigi mesajda da kirisin 60 cm kaldigindan bahsetmis. Kesit kücültmek, hele ki 5 cm kesit kücültmek projeye uygun olmayan insaat yapmak demek ve yaptiklari hatadan daha büyük sorunlar doguracak bir hamle olur.
21, Aralık, 2017 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından yorumlandı
Eyvallah. O kısmı okumadım üstad. O zaman doğru o acıdan sıkıntı yok
1 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Aralık, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Kiriste saplama etkisi olusturur mu sorusunu pek anlayamadim, biraz acabilirsen iyi olur. Saplama kiris olusur mu diyorsan, kirisin kolona degil de baska bir kirise oturmasi gerekiyor. Onun haricinde kolonun olagandan daha kisa veya uzun yapilmasi sonucu kirislerde yanal yükten dolayi olusacagi hesaplanmayan ekstra bir moment meydana gelir. Aklima gelen dikkat edilmesi gereken tek sey de o aslinda. Kolon daha uzun olunca yanal deplasmana karsi olan rijitligi düser ama 5 cm'in o kadar da fark yaratacagini sanmam.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Aralık, 2017 ozandenz1 C14 (81 puan) tarafından cevaplandı
Saplama değil de zımbalama etkisi aslında demek istediğim yanı şöyle özetliyim 3 metre kat yüksekliği 2.4kiriş altı ama kolonlar her zaman net 2.4 olmayabiliyor 60cm kiriş ;kolon 2.45 olduğunda bir sıkıntı yaratır mı 5cmlikkısmı Kiriş içinde zımbalama yaratır mı
17, Aralık, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Zimbalama Flat Slab diye tabir edilen kirissiz dösemelerde görülen bir sorun. Sizin sorunla ilgisi yok. Kaynak:

https://civildigital.com/punching-shear-punching-shear-flat-slabs/

Türkiye'de var mi bilmiyorum ama uygulamalardaki toleranslar hakkinda yönetmelik olmasi gerekiyor. Bu yönetmelikte farkli tarzlarda imalat hatalarinin sinirlarini hesaplayip, kontrol etmeni saglayan maddeler var. O tarz bir yönetmelik varsa onu acip okuyabilirsin.
17, Aralık, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Google'a "betonarme imalatlar teknik sartnamesi" yazarsan ne alaka ise diyanetin sitesinden bir sartname dosyasi cikiyor. Onu indirirsen icinde dedigim tarzda sapmalar icin hesap yapabilecegin formüller var. Dosyanin en altlarina dogru sapma 7'ye bakarsan senin durumunu göreceksin. Kisaca formül:

± (5 + ℓ /1000) mm. L yerine kirisin uzunlugunu yazarsan sinir degeri elde edersin.

İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,002 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 578 kez görüntülendi
21, Mayıs, 2019 İmalat Hataları kategorisinde OGUNOGUN C14 (35 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 811 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 2,194 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,291 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...