Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Yeni Mezunum Ne Yapmalıyım ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,980 kez görüntülendi
31, Aralık, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde ismailma95 C14 (15 puan) tarafından soruldu
Merhaba

Öncelikler değerli vaktinden ayırıp da bana yardımcı olmak için 1 harf olsun yazan herkese çok teşekkür ederim.

Adım İsmail. 2018'in Şubat ayında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olacağım.

Şu an ne yapmam gerektiği konusunda tamamen kararsızım. Önce işe mi girmeli yoksa askerlik mi yapmalıyım. Çeşitli program kurslarına gidip kendimi mi geliştirmeliyim ve hangi programlara yoğunlaşmalıyım?  KPSS'ye mi hazırlanmalıyım ya da yüksek lisans mı yapmalıyım vs.

Kamuda, proje ofisinde, yapı denetim firmalarında veya öğretim görevlisi olarak çalışmak açıkçası pek ilgimi çekmiyor.

Şantiye ortamında kendimi daha mutlu ve rahat hissediyorum. Ama biliyorum ki stajlar haricinde bir tecrübesi ve herhangi bir torpili bulunmayan yeni mezun bir inşaat mühendisini kolay kolay kimse şantiyesinin başına getirmez. Ayrıca karayolu,  baraj, HES, demiryolu şantiyelerinde çalışmak için o dalda yüksek lisans isterler mi?

Bu sebeple kariyerime nasıl ve nerden başlamam gerektiği konusunda çok kararsızım.

Siz değerli abilerim ve ablalarım bana tecrübelerinizden faydalanarak birkaç tavsiye verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler

Not: Ailevi sebeplerden dolayı Isparta’dan ayrılamıyorum.

 Ayrıca adını vermek istemediğim ama dünya sıralamasında ilk 200’de olan bir inşaat firmasından ( karayolu işleri yapan ) burs alıyorum. O şirkete iş başvurusu yapsam etkisi olur mu sizce?

Not Ortalamam: 2,65

Program Bilgisi:

Autocad: Karayolu Proje hazırlarken çok fazla haşir neşir olduğumuzdan dolayı iyi derecede biliyorum.

Excel: Formül içerikli tablo hazırlama, grafik çizdirme vs. biliyorum. Orta seviye denilebilir belki.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Ocak, 2018 sin.kay. C14 (93 puan) tarafından cevaplandı
15, Ekim, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
1-öncelikle bedelli düşünüyorsan ve bedelli beklentisiyle yaşamayı göze alıyorsan bekleyebilirsin ama askere gideceksen de okulu bitirir bitirmez gitmeni tavsiye ederim. kaldıkça zorlaşacaktır. ben 7 yıl önce mezun olduğumda askerliği okuldan sonra aradan çıkarıp iş hayatına başladım. dönem arkadaşlarımdan yıllardır hala bedelli için sosyal medyada uğraşıp duranlar var.

2-askerdeyken boş vaktin çok olacaktır kpss ye de mutlaka çalışmanı tavsiye ederim. puanını alır 1-2 yıla atanıncaya kadar özelde şantiyede pişersin. özelden bunalıp devlete geçmeye karar verirsen de elinde puanın olur en azından.

3-yüksek lisansı çalışırken de yapabilirsin. bence akademik kariyer hedeflemiyorsan yüksek lisansla vakit kaybetme. çalışıp ekstradan da yüksek yapabilirsin. saydığın kurumların hiçbirinde yüksek lisans şartı arandığına şahit olmadım

4-karayolu dersinde öğrendiğin autocadle yetinme. ne kadar iyi bilirsen o kadar hızlı ve pratik olursun. ayrıca excelin önemini çalışma hayatında çok iyi anlayacaksın. mutlaka ilerletmeye bak.

5-Burs aldığın firmada çalışma olasılığın tabi ki daha yüksek olabilir.

6-Kariyerine nasıl başlaman gerektiğine gelirsek bütün bunlardan hareketle sana tavsiyem askerliğini aradan çıkar, askerdeyken kpssye çalış. askerlik bitince elinden geldiğince büyük üst yapı şantiyelerinden birinde maaşı filan kafana takmadan işi öğrenmeye bak. bu arada fırsat bulursan yüksek lisans yapabilirsin. şantiye yoğunluğundan sıkılma durumuna göre de özel mi devlet mi yolunu çizersin.

Başarılar dilerim.
3, Ocak, 2018 ismailma95 C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Bazı kimseler de askerde ders çalışacak vakit bulamazsın sakın askere bırakma dersleri tarzı yorumlar yapmış takip ettiğim bikaç sitede. Yüksek lisansı karayolu, demiryolu veya baraj tarzı yerlerde işe girmemde yararı olur diye ve daha yüksek mevkide çalışabilirim diye yapmalı mıyım acaba diye düşünüyorum ve tabi ki çalışırken yapmak istiyorum artık yetti öğrencilik hayatı :) Bu arada çok teşekkür ederim yorumunuz için.
3, Ocak, 2018 sin.kay. C14 (93 puan) tarafından yorumlandı
askerliği nerde yaptığına bağlı. ben ankara mamakta yaptım. gündüz 4 saatlik nöbetim  haricinde vaktimiz boş geçiyordu. güvenlik sıkınıtısı olan yerleri bilmiyorum ama genel olarak askerliğin artık rahat olduğunu düşünüyorum. bence çalışmak isteyen usta birliğinde her türlü çalışır.

yüksek lisansı bu işlerin inşaatını yapan firmalar değil de projelerini hazırlayan proje firmaları önemseyebilir. inşaat firmalarına sahayı, işçileri, makinaları yönetecek ve projeleri sahaya tatbik edecek adam lazım. bunun için de diploma değil iş yürütebilecek adam ararlar.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
31, Aralık, 2017 omurg C18 (493 puan) tarafından cevaplandı
güzel kardeşim öncelikle güzel ve açıklayıcı dilin var kendini ifade edebiliyorsun güzel bir özellik. askerlik ilk aşamada gitmelisin benım sana ilk tavsiyem budur. karayolu alanında geliştirebilirsin kendini. cok fazla benden bu alanda calısmak ısteyen arkadas var mı dıye sorulmustu.
31, Aralık, 2017 ismailma95 C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkürler. Ben de ilk askerlik diye düşünüyorum. Peki askerden gelince karayolu alanında iş bulmam zor olur mu sizce ? Stajımı bir barajın karayolu şantiyesinde yapmıştım. Az çok aşinayım yola. Ayrıca istinat duvarı metrajı ve büz, menfez metrajı yaptım.
31, Aralık, 2017 omurg C18 (493 puan) tarafından yorumlandı
birçok arkadaş karayolu tercih etmiyor şehir merkezınden uzak şantiyeler çalışma koşulları biraz daha zor . iş bulma imkanın yüksek diye düşünüyorum
3, Ocak, 2018 ismailma95 C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Tabi haklısınız ne kadar zor o kadar iş imkanı oluyor bu sektörde. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Ocak, 2018 piyon13 C30 (1,092 puan) tarafından cevaplandı
bir çok arkadaşım hem çalışıp hem yüksek lisanlarına devam edebilmekte ...Ben yüksek yapmayı tavsiye ederim bi bilezik olsun elinde ... Eğer ki bilgin varsa cv ni güzel hazırlayıp eklerin de yaptığın çalışmaları hangi hoca ile çalıştığını eklemesini tavsiye edebilirim hatta referans mektubu yada referans al hocandan .... Eğer ki şantiye istiyorsan direk şantiye başlaman elbette daha iyi olabilir ....bir diğer tavsiyem madem karayolunda iyisin kppsyi de denemeni isterim :):) iş bulana kadar kpps ye yüklenebilirsin ... Şimdi önün de yükseği girmen var sonrası cvni güzel hazırlayıp karayollara göndermen referansı unutma .....
3, Ocak, 2018 ismailma95 C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Kpss'yü denemek ben de istiyorum ancak 4 ayda yetiştirebilir miyim rmin değilim. Sizce yetişir mi ?
3, Ocak, 2018 ismailma95 C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Kpss'yü denemek ben de istiyorum ancak 4 ayda yetiştirebilir miyim emin değilim. Sizce yetişir mi ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Ocak, 2018 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından cevaplandı 1 uyarı
Betonarme projeyi hamide tekeliden aldiysan iyi bi santiyeci olursun ;)
3, Ocak, 2018 ismailma95 C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Fuat DEMİR'den aldım :D ama sağolsun Hamide Hoca sorduğum onlarca soruyu cevapsız bırakmadı. Hemen her adımda benim projeyi görmüştür.
3, Ocak, 2018 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından yorumlandı
Sen temeli sağlam atmışsın. Statikci de olursun santiyeci de hakkinda hayirlisi olsun ama once askerlik en buyuk tavsiyemdir. Iyi calismalar

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 786 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 643 kez görüntülendi
9, Mart, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde As95 C14 (3 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 1 beğenilmeme
2 cevap 1,370 kez görüntülendi
7, Mart, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde ismailma95 C14 (15 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 542 kez görüntülendi
9, Ağustos, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 413 kez görüntülendi
28, Haziran, 2020 Yapı Statiği kategorisinde Yahyakoc C14 (3 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...