Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Teknoloji fakültesi ile mühendislik fakültesi arasında imza farkı varmı ? Yada olma ihtimali ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
406 kez görüntülendi
13, Ocak, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde enesubasi C30 (1,239 puan) tarafından soruldu
Teknoloji fakültesi ile mühendislik fakültesi arasında imza farkı varmı ? Yada olma ihtimali ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Ocak, 2018 Arınç ERDOĞAN C16 (117 puan) tarafından cevaplandı
23, Şubat, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
DUYURU

Danıştay 8. Dairesi’nin Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı almalarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının anlaşılması için aşağıda yapılan açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur;

 1. Danıştay 8. Dairesi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı alıp almayacakları ile ilgili değildir.

2. Durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı alacaklarına yönelik YÖK tarafından alınan kararın, alınma biçimiyle ilgili yürütme esnasında oluşan bir usul eksikliği olduğu iddiasından kaynaklanmaktadır.

3. Alınan durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı almalarına engel değildir.

 4. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve kafa karışıklığı oluşturan haber ve yazılara itibar edilmemelidir. YÖK gerekli mevzuat ve işleyiş düzenlemesini yaparak oluşan karışıklığı en kısa zamanda giderecektir. YÖK tarafından “24.07.2013 tarihli ve 23 sayılı karar”a binaen ilgili birimlere gönderilen yazı; Mühendisler ve Mimarlar Odasının kamuoyunda sebep olduğu bilgi karmaşasını ortadan kaldırmak ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri ve ailelerini de bilgilendirmek üzere ve aynı üniversite içerisinde bulunan farklı fakültelerden mezun olacakların alacakları unvan durumunu içermektedir. Bu yazı “2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli mühendislik programlarının birbirleriyle eşdeğer olduğuna, Teknoloji Fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların da ilgili dalın mühendisi unvanını kullanacağı” hususunda bir bilgilendirme içermektedir. Danıştay 8. Dairesi tarafından bir durdurma kararı verildiği doğrudur; ancak bu durdurma kararı YÖK tarafından yapıldığı düşünülen “yürütme biçiminde oluşan bir usul eksikliği olduğu iddiası” ile açılan bir davanın kararıdır. Şöyle ki; durdurma kararı yukarıda da belirtilen ilgili yazının Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine Yükseköğretim Kurulunca verilmesi gerekirken Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından alınması üzerine dava açılmıştır. Alınan durdurma kararı Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis unvanı almalarına engel değildir. Mühendis ve Mimar odaları durdurma kararını açıklamayarak ve karar metninden sadece belirli bir kısmı lanse ederek toplum nezdinde kafa karıştırıcı ve yanıltıcı beyanlar vermektedirler. Sadece usul eksikliği iddiası kaynaklı bu durum doğrultusunda YÖK’ün ilgili birimleri gerekli müdahaleleri gerçekleştirmektedir. Bu konuda endişe duyulacak herhangi bir durum bulunmamaktadır. Gerek öğrenim gören öğrencilerimiz gerek Teknoloji Fakültesi’ni tercih edecek öğrencilerimiz ve gerekse ailelerimiz yapılan bu yanıltıcı haber ve duyurulara itibar etmemelidir.

Mühendislik Eğitimi veren Teknoloji Fakültesi’nden mezun öğrencilerin aşağıda yazılı olan ülkemiz kanun ve yönetmeliklerine göre mühendis unvanı taşıyacakları açıkça ifade edilmiştir; “3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun (Resmi Gazete ile neşir ve ilanı: 28/VI 1938-Sayı: 3945) No.3458 Kabul tarihi 17-VI-1938 (28 Haziran 2000 tarihinde yayınlanan 601 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmiştir.) mimar ve mühendislerin çalışma esaslarını düzenlemektedir. Buna göre; Madde

 1 - Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde mühendislik ve mimarlık unvan ve salahiyeti ile sanat icra etmek isteyenlerin aşağıda yazılı vesikalardan birini haiz olmaları şarttır:

 a) Mühendislik veya mimarlık tahsilini gösteren Türk yüksek mekteplerinden verilen diplomalar; b) Programlarının yüksek mühendis veya mimar mektepleri programlarına muadil olduğu kabul edilen bir ecnebi yüksek mühendis veya yüksek mimar mektebinden diploma almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler” c) Türk Teknik Okulu mühendis kısmı ile programlarının buna muadil olduğu kabul edilen memleket dahilindeki diğer mühendis veya mimar mekteplerinden verilen diplomalar; d) Programlarının Türk Teknik Okulu Mühendis kısmı programlarına muadil olduğu kabul olunan bir ecnebi mühendis veya mimar mektebinden diploma almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler. Teknoloji Fakülteleri Yüksek Öğretim Kurumu önerisi ile üniversitelerin sanayi ile işbirliğini arttırmak, uygulama yönü kuvvetli mühendisler yetiştirmek amacıyla, 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Tüm öğrencilerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 869 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,776 kez görüntülendi
2, Ocak, 2017 Yapı Statiği kategorisinde civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,790 kez görüntülendi
5, Ağustos, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde muhammed21 C14 (29 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 683 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 238 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Yaşar tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...