Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Yurt dışı iş imkanları hakkında

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,211 kez görüntülendi
20, Ocak, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Senturk C14 (12 puan) tarafından soruldu
Merhabalar,

İnşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim ve bir aksilik çıkmazsa haziranda çiçeği burnunda bir inşaat mühendisi olarak diplomamı elime almış olacağım. Bölümümün eğitim dili %100 İngilizce,bu nedenle 4 sene boyunca almış olduğum İngilizce eğitimin bir işlevselliği olsun istiyorum ve mümkünse yurt dışında çalışmayı hedefliyorum.Ancak sektörün yurt dışındaki durumu,imkanları,sıkıntıları ile alakalı net bilgi sahibi değilim.Yurt dışında çalışmak bana neler katacaktır? Yurt dışında bir firmada nasıl iş bulabilirim? Veya şöyle sorayım;kendi cv'mde İngilizce lisans eğitimi aldığımın yazması bana yurt dışında çalışma imkanı verir mi,ne denli avantaj sağlar? Sevgili inşaat mühendisi meslektaşlarım,abilerim,ablalarım bana yardımcı olursanız sevinirim. 

Şimdiden teşekkürler.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Ocak, 2018 canyildirim88 C14 (12 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

 Öncelikle mezun olduktan sonra ilk  iş hayatına yurtdışında başlayan birisi olarak tavsiyem fırsatını yakalarsan yurtdışında  iş hayatına başlamanı  tavsiye ederim. Ben ilk iş hayatıma amerikalılarla  bir askeri üstte başladım. İlk 2 ay ne olduğunu  anlammıyordum çünkü amerikalılar design üstünden proje yönetiyorlar. Türkiyedeki gibi al sana kardeşim donatı detayı ve profili ya da al bu bak kalıp  projesi diye önüne hazır gelmiyor hiçbirşey.
Herşey tamamen çok farklıydı ve benim için çok büyük  bir tecrübe oldu. Apron, dining facility, student center,maintenance facility,mosque gibi  binalarda saha mühendisi olarak ASTM standartları altında  çalıştım.

Yurtdışında  iyi ve kendini geliştire bileceğin projelerde çalışmak kısa zamanda bir çok uygulamayı görmeni ve sana disiplin altında çalışmayı kazandırır.  Bunun yanı sıra yurtdışında  kalite-teknik ofis, teknik ofis-saha,
 iş veren-taşeron  arasındaki koordinasyonuda güzelce analiz edebilir nasıl çalıştıklarını görebilirsin.

 Fakat bu demek değildir ki türkiyede  çok şey öğrenemezsin elbette öğrenirsin türk inşaat firmalara son derece başarılı ve  ülkemizdede çok güzel uygulamalar yapılıyor.

 Bu bir tercih meselesidir. Sektörün yurtdışında ki durumuylada ilgili  biraz bilgi vermek isterim. Şu anda firmalar genelde körfez bölgelerin de yani arap ülkelerinde büyük işler yapıyorlar. 

Rusya da  işleri belli başlı firmalar göğüslemiş durumda onlardan başka firmalar gidipte oralarda iş alamıyor. Arap ülkerinde çalışmak biraz zor gelebilir,Sabredip biraz dişini sıkmalısın. İngilizce eğitim alan birisi olarak yurtdışında devam etmeni tavsiye ederim. 

Yolun açık olsun.




0 beğenilme 0 beğenilmeme
21, Şubat, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
İngilizce lisans eğitimi yazması bazen avantaj bazen dezavantajdır.

Amacın yurtışında çalışmaksa, ve firmada ingilizce bilen adam arıyor ise avantajdır. Ama her yurtdışında iş yapan firma İngilizce aramaz. Ben mesela Polimeks ile Türkmenistan'da çalıştım. İngilizce aranmıyordu çünkü orada kullanılmıyordu .. gibi

Ama atıyorum bir proje firması, ingilizce de aramıyor ise dezavantaj olabilir. Çünkü ingilizce okuman pek çok Türkçe literatüe yabancı olman anlamına gelir ki, statik alanda bu seni Türkçe eğitim almış birine göre geri plana iter.

Yurtdışı tecrübesinin faydası için şu yazımı okuyabilirsin: http://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/yurtdisi-tecrubesinin-faydasi.html

İlgili sorular

2 beğenilme 1 beğenilmeme
2 cevap 2,005 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 666 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 642 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,205 kez görüntülendi
5 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,159 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...