Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiyede imalatlari takip ederken nasıl bir yol izliyorsunuz?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
634 kez görüntülendi
10, Temmuz, 2018 Diğer kategorisinde Çırak C20 (530 puan) tarafından soruldu

Esasen sormak istediğimi başlıkta sormuş bulunuyorum. Biraz tecrübe paylaşımı yapilirsa sevirim. Gunluk defter mi tutuyorsunuz(Tutuyorsaniz nasil kategorize ediyorsunuz) yardimci bir app ya da excel sayfasi mi kullaniyorsunuz v.s


Hem adam saat hesabi cikartmaya da yardimci olabilecek yollari da paylasirsaniz sevinirim.

Iyi çalışmalar.


Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

3 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Temmuz, 2018 piyon13 C30 (1,092 puan) tarafından cevaplandı
11, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

şantiyenin büyüğüne küçüğüne göre değişir gerçi . ben küçük bi şantiyede çalıştım.Bi kaç tecrübemi anlatayım ....Yanım da taşıdığım ajanda defterim hep bulunurdu , o gün yapılan imalatları , kaç usta geldiğini, hangi ustaların çalıştığını ve yarına yapılacak iş listesini, gelen malzemelerin miktarları ile  yazardım . yarına kimlerin gelip gelmiceğini bilirdim  . Şantiye rapor günlüğü var. Her güne tarih atarak  oraya aynılarını yapılan ve yapılacak imalatları, hava durumu , gelen ustaların listesi imzalar ile birlikte , ve tutanak tutulmuşsa her hafta sonu genelde cuma günleri olur toplantılara katılarak Üzerlerinden özet geçerdim . ve gelecek hafta için ön görülen imalatları tartışır ona göre metraj ve malzeme siparişleri yaparak ustalarla tekrar irtibata girerdim . 

deftere yazma amacım raporların üzerinden oynama yapılırsa veya raporları kaybedersem bi küçük önlem , hem de raporları sürekli yanıma taşıyamadığım dan unuttuğum yerleri hatırlatmam da yardımcı olurdu ... küçük sır defteri gibi :)


her gün muhakkak fotoğraf çekerdim, imalatlar yapılmadan ve yapıldıktan sonra bunları toplantıda onlara verirdim hem bi kopyası benden de kalırdı . ve nereye kimlerin hangi  ustaların yapıldığını bilir ve ona göre de not ederdim . 

metrajları excell üzerinden çıkarırdım gelen gelecek malzemeleri firmaya bildirince muhakkak email yolu ile irtibata geçerdim bu sayede malzeme eksik veya yanlış gelirse , yanlış sipariş verdiklerine dair elimde kanıt olurdu . 


Toplantılarda söyleyeceklerimi A4 üzerinden Tarih ve imzam ile atardım onlarda olmasını tercih ederdim .kendimi önleme almış olurdum . 

Toplantılar da dürüstçe gereken ve yanlışları söylerdim yoksa bi ilerleme kayd edemem . Dürüstlük her zaman iyidir ...Ben yaptım ve bilmiyorsam doğruyu söylemek . 


birden fazla küçük şantiye ile imalat kontrolü ederdim ... Bu yüzden de bazen  ustalar farklı olabilirdi . gerektiği zamanlarda iş bitiminde tutanak tutardım işi bitirdiğine dair , tabi anlaşamaya göre bitirdiyse . bu sayede eğer ki usta giderse ve bana burayıda yapacaktı dair söz ederlerse tutanak , ustanın yaptığı yerleri ve imzasını gösterirdim . 

şantiyelerden ben sorumlu olunca ve çok fazla şahidim olmayınca bu tür önlemler alırdım . patronlarım benim kadar şantiyelere  hakim olamaya biliyorlardı . 

Henüz büyük şantiyede çalışmadım oradaki işler bölünmüş halde olunca herkesin ayrı görevleri oluyor benim ki ise hepsine aynı aynda ilgilenmem gereken işlerdi . tabi güven meselesi de önemli ama ben patronlarıma pek güvenmezdim :)


İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 2,535 kez görüntülendi
1, Aralık, 2016 Diğer kategorisinde limon7 C14 (77 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,221 kez görüntülendi
18, Kasım, 2017 Diğer kategorisinde alcapone1233 C14 (69 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
8 cevap 1,558 kez görüntülendi
1, Mayıs, 2018 Diğer kategorisinde Emre_Aktas C14 (5 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 296 kez görüntülendi
24, Mart, 2022 Diğer kategorisinde b4tuhan C14 (10 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 333 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...