Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Mekanik ve statik proje

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 1 beğenilmeme
1,051 kez görüntülendi
13, Temmuz, 2018 oguzzhancakir C14 (9 puan) tarafından soruldu
Statik proje çizmenin mi yoksa mekanik proje çizmenin mi getirisi daha fazladır ?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 beğenilme 2 beğenilmeme
13, Temmuz, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından cevaplandı
Görüşlerim ''tahminidir.'' Mekanik proje mimari proje üzerinde yapılan küçük değişiklerden(pis su kanal bağlantısı nereden olacak? Temiz suyu nereden vereceğiz? Isıtma,soğutma,havalandırma nerelerden geçecek ve nereye gidecek) kısaca konforu arttırmaya yöneliktir.Fakat Statik proje binanızın kolonlarının,kirişlerinin,perdelerinin,döşemelerinin,yer altındaki dinamik esneklik direnişlerinin ve yerin dayanımını,yer altı suyu varlığı,yer altı yapısı,deprem bölgelenmesi,zemin ve kaya mekaniği,laboratuvar deneylerini ihtiya eden raporlara denmektedir.Kısaca iskelettir.Ben açıklamada bulundum,cevabı kendinize göre şekillendiriniz.Başarılar sizinle olsun iyi çalışmalar dilerim.
15, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı

su deposu, klima sistemi vs. olmayan müstakil bir daire için bu yazdıkların yine de katılmıyorum.


eğer ciddi mekanik tesisat işi olan bir otel, avm veya endsütriyel tesisten bahsediyorsak, mekanik projeyi öyle konforu arıtrmaya yönelik küçük değişiklikler olarak adlandırmak doğru değil.

Bir apartmanda bile doğru değil.  O küçü kdeğişikliklerdeki bir hata sonrasında, evin çiş içinde kalabilir =)
15, Temmuz, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından yorumlandı
15, Temmuz, 2018 EminGunell tarafından düzenlendi
Son yazdğım cümlede şu ibare geçmektedir. ''ben açıklamada bulundum,cevabı kendinize göre şekillendiriniz'' yazıyor.Ve cevabımın en başında ''tahminidir'' yazıyor bunun haricinde hata yapılıyorsa hiçbir zaman kabul edilemez.Hata yapacaksa gelmesin o usta ve şantiye şefi denetlemiyorsa hataya tahammül eden birisi varsa benim karşıma çıkmasın.Disiplinsizliğe asla taviz vermem,veremem de bu da böyle bilinsin.
15, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı

Burada displini, hataya tahammülü, ustayı şefleri tartışmıyoruz ki :) Yanlış yere çekmişsin konuyu.


Ayrıca amacımız doğru yanlış her bilgiyi tartışarak en doğru sonuca ulaşmak, bilmiyorsak öğrenmek, yanlış biliyorsak düzeltmek.


Benim yazmak istediğim şu, mekanik projeye konfor için yapılan küçük değişikllikler demek çok hatalıdır, bu mekanik projenin gereksinimini ve inşaat işlerindeki yerini tam olarak bilmemek anlamına gelir.  O nedenle düzeltmeliyiz bu bilgiyi ki herkes aynı şekilde düşünmesin bu "tahmini" bilgiden beslenip.


O mantıkla yaklaşırsak, mimari projelere konfor içi yapılmış küçük detaylardır dememiz lazım :)


Her disiplin ayrı önemlidir. Burada getirisinden bahsetmiyorum elbette.  Getirisi projenin büyüklüğüne, yapının tipine, anlşama şartlarına göre değişir. Fakat mekanik tesisat da statik projeler kadar mühendislik ve uygulama bilgisi gerektirir. 


Bu arada, soruyu soran arkadaş da umarım lisededir. Çünkü lisans veya ön lisans eğitimi düzeyinde birisi bu soruyu soruyorsa şunu anlıyorum, bu adam bir alanda fakat diğer alandaki işi de yapmaya niyetli . Mekanik ve statik farklı disiplinlerdir, projesi için farklı eğitimler alınır. Bir inşaat mühendisi mekanik proje çizemez, çizmemeli. Aynısı tam tersi için de geçerli. Aksi takdirde kaldıralım tüm bölümleri,  100 yıl öncesine dönelim, hepsini tek kişi yapsın

15, Temmuz, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından yorumlandı

Söylediğinize katılıyorum fakat Ayrıca amacımız doğru yanlış her bilgiyi tartışarak en doğru sonuca ulaşmak, bilmiyorsak öğrenmek, yanlış biliyorsak düzeltmek.Ben de bunu savuyuroum fakat hala bunu bilmeyenler var maalesef.Mekanik proje çizerken neyin,nereden,nasıl geçeceğini belirtmişim zaten.

2 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Temmuz, 2018 enesubasi C30 (1,239 puan) tarafından cevaplandı
Getirisi derken maaş olarak karşılığından mı bahsediyorsunuz ? Maaş olarak karşılığından bahsediyorsanız eğer aynı mühendislik branşının altında 2 farklı insanın maaşları arasında bile uçurum varken statik daha karlı, mekanik daha karlı demek ne kadar doğru olur düşündürücü. Eğer siz bir yönelimde bulunmak istiyorsanız deneyin tartın kendinize hangisinde başarılı olacaksanız o tarafta ilerleyin zira hepimizin bildiği üzere maaşı getiren başarıdır hangisinde başarılı olacaksınız. Eğer sorunuz maaş getirisi değil başarı getirisi ise de aynı cevabı tekrardan okuyabilirsiniz. Başarılar dilerim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Aralık, 2022 denizket C14 (52 puan) tarafından cevaplandı

Mekanik bir projenin getirisi bana göre daha fazla hocam. Bu zamana kadar ki çalışmalarım o şekilde olmuştu çünkü. :angel:

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 2,180 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 287 kez görüntülendi
31, Ağustos, 2021 Diğer kategorisinde 638deu C14 (22 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 396 kez görüntülendi
7, Haziran, 2021 Betonarme Yapılar kategorisinde Eness C14 (4 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 674 kez görüntülendi
7, Mart, 2019 İmalat Hataları kategorisinde Emre Çelik C14 (39 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,439 kez görüntülendi
28, Kasım, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde merihyn C14 (6 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...