Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Kaba ve ince yapı aşamalarında pişmanlıklarımız

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
996 kez görüntülendi
30, Ağustos, 2018 İmalat Hataları kategorisinde SUKA C14 (92 puan) tarafından soruldu
Kaba ve İnce Yapı aşamalarında keşke yapmasaydik dediğiniz bizimde yanlışa düşüceğimiz noktlarn nelerdir ?

Cevaplar için teşekkürler 
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
31, Ağustos, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından cevaplandı
31, Ağustos, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Çok bilinmeyenli denklem. Direk kaba inşaat ve ince inşaat diye bakarsanız ayrı, devlet taahhüdü ve özel sektör taahhüdü diye bakarsanız ayrı cevabı var bende. Genel olarak toparlamaya çalışayım. 

Kaba inşaatta işi verirken üç kuruş az olsun diye sadece işçilik verip malzemesini kendim verdim hep. Sonuç Çok fazla keresteci çevresi, elde hiç adam gibi kereste, plywood yok, kar eden taşeronlar, zarar eden yüklenici. Zamanında para ile başlayamadığınız için tabi ki bu süreç böyle gidiyor. Yoksa sac kalıp gibi diğer kalıp ürünlerinde alabilseniz başta biraz daha farklı oluyor tabi. Elimde sac kalıp ve direk mevcut. Bunlar en azından bir yerden sonra yani ben artık genelde malzeme+işçilik veriyorum hatta faturalı firmalarla çalışıyorum ve açıkçası rahat ediyorum. Nakliyesi, depolaması bile ayrı bir dert çünkü.

Uygulama ile ilgili konutta ayrı dert taahhüt sektöründe ayrı dertler var bana göre. Tabi ortak dertleri de var. Bunlardan aklıma gelenleri paylaşayım. Bir kere iyi bir kazı ekibi bulmak zorundayız, çünkü kot ve tesviye çok önemli, Bir kere kazıp belki iki gün fazla çalıştırıp makineleri sağlam başlamak lazım bana göre. İnşaat piyasasında kazı işi yapanların çoğunda nivo bile yok. Başında durup kotlamanız gerekiyor. Tabi bahsettiğim reel sektör şartlarında. Büyük ölçekli projelerde bu işi yapacak teknik eleman sahada mevcut olduğu için minimuma iniyor hatalar. Ama geneli problemli başlıyor kazıların. Temelde düzeltiriz, dolgu perdesinde düzeltiriz tarzı cümleler binanın son katına kadar sürüp gidiyor maalesef. Özetle kot ve tesviye çok önemli. Şantiye elektriği, suyu, Wc çok önemli. Vibratörü takarsınız şalter atar, panonuz kaldırmaz, genelde yangın koruma rölesinden kaynaklandığı söylenir ve iptal etmenin çözüm olacağı söylenir. Yani iyi bir elektrikçi telefonunuzu her an açacak olmazsa olmaz. Betonu sulamanız gerekir basıncı yeterli bir sulama sistemi kurmalısınız yapının yüksekliğine göre. Yerine göre değişmekle beraber yalıtımı iyi çözmemiz gerekiyor çünkü geri dönüşleri bazen olmayabiliyor, bazen de çok maliyetli oluyor. Yalıtımın her türlüsünün üzerine hassasiyetle eğilmeli, ( su, ısı, ses, yangın gibi ) Sonrasında donatı kontrolü, korozyonun önüne geçebilmek için paspayı temelden başlayarak önemli. Beton firması, betonun kalitesi. slump ı, ve yerleştirilmesi çok önemli. Beton dökülme zamanı mevsimsel olarak önemli buna göre katkı koyulur bu da işlemeyi ve kalıp almayı etkiler bunlara dikkat edilmeli. Kalıp alma, kalıp terazi, gönye çok önemli. Özellikle geniş açıklıkta döşemelerde kalıp takviyesi çok önemli. Dikmelerin ya da direklerin sağlam zemine basması gerekiyor ve aralıklarının iyi hesaplanması gerekiyor. Genelde projesine göre değişir ama altında rahat gezmemeniz gerekir basit olarak. Biraz kitap dili gibi oldu ama hepsinin tek tek olumlu ya da olumsuz örnekleri var bende. Çok ta uzun olmasın ince işler ile ilgili bir şeyler yazmayayım. Umarım doğru anlamış ve doğru cevaplamışımdır. İyi çalışmalar.
31, Ağustos, 2018 SUKA C14 (92 puan) tarafından yorumlandı
Gercekten samimiyetim söylüyorum zaman değerli bilgileri paylaştığımız için çok teşekkür ederim  değerli  notlarınızı tuttuğumu bilmenizi isterim teşekkürler bilgileriniz için.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
31, Ağustos, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Bu tür sorular hoşuma gidiyor; çok güzel kalıcı arşivler oluşturuyoruz. Fakat kapsamı çok geniş tutunca, yüzlerce kelime yazacağım korkusuyla kimse yazmaya başlamıyor gibi bir algım var. Bana kalırsa kapsamı biraz dar tutup; birden fazla soru soralım bu şekilde. Örneğin; betonarme kalıp işlerinde, alçıpan duvar işlerinde, metal asmatavan işlerinde yaptıgınız hatalar vs. tarzında. Hem daha çok cevap gelir; hem de daha sistematik bir arşiv oluşur :)



31, Ağustos, 2018 SUKA C14 (92 puan) tarafından yorumlandı
Soylediginiz doğru katılıyorum size .Benim istediğim sizin dediğiniz gibiydi aslında biraz belki soruya yanlış başladık  yapının sadece bir kaleminde yorum yapılsa da güzel olur
1, Eylül, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından yorumlandı
sizlere katılıyorum şeflerim. cevaplarken korktum . çünkü sanırım bunun cevabı çok çok uzun olur.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 382 kez görüntülendi
30, Ağustos, 2021 Uygulama kategorisinde kenan_ C14 (3 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,103 kez görüntülendi
4, Mayıs, 2018 Metraj&Hakediş kategorisinde akadir123 C14 (25 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,278 kez görüntülendi
7, Mayıs, 2018 Staj kategorisinde Alis4447 C14 (10 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
6 cevap 1,632 kez görüntülendi
20, Nisan, 2018 Staj kategorisinde ArtandArc C14 (32 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 4,115 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...