Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

C50 betonda donatı miktarı

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 5 beğenilmeme
576 kez görüntülendi
30, Ağustos, 2018 Yapı Statiği kategorisinde civilengineer12 C14 (25 puan) tarafından soruldu
Bir  bina  duvarı  C50   betondan  yapılacak.  1  m3   C50   betonda  olması  gereken   donatı  miktarı ne  olmalıdır
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

2 beğenilme 1 beğenilmeme
31, Ağustos, 2018 Kedi C20 (512 puan) tarafından cevaplandı
31, Ağustos, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Burada yeniyim ve tecrübesiz bir mühendisim. Ancak sanırım sorudaki bilgileri yetersiz. Nasıl bir bina, Kaç katlı, kaç m2 gibi bilgiler olmadan soru cevaplanamaz. 
31, Ağustos, 2018 civilengineer12 C14 (25 puan) tarafından yorumlandı
Bilgiler  yeterli. Soru  çok  açık.  C50  olarak   dökülecek  olan  perde  duvarda  1  m3   beton  için   donatı  oranı  veya  miktarı  ne  olmalı. Ekstra  bilgiye   gerek  yok. 
31, Ağustos, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı

Sorunuz son derece yetersiz.  Bir mühendis veya adayından çok bakkal sorusu gibi açıkcası.


Perdenin ebatlarına ve tipine, kullanıldığı yapının tipine, boyutlarına, yerine, perdenin taşııyıcılık vazifesine dair en ufal bir bilgi yok; bunlar olsa dahi yapı dahilinde ve haricinde perdeyle ilişkili diğer elemanlar bilinmeden nasıl cevap verilebilir buna? 

Sorudaki amacınız nedir? Yaklaşık bir keşif çıkarmak mı? O zaman 80 kg yazın geçin. Başka birşey sormayın; extra bilgiye gerek yok :)

Bilgilerinize
1, Eylül, 2018 civilengineer12 C14 (25 puan) tarafından yorumlandı
Sorduğum   soruda  1  m3  C50  için  kullanmam  gereken  donatı  oranı  veya   kg  olarak  miktarı  ne  olmalı  diye   sordum.  Elbetteki  bu  yaklaşık  bir   keşif  içindir.  Kesin  maaliyet  için  böyle  bir  şey  olabileceğini mi  düşündün. Sorunun  ne  olduğunu   ve  ne  kadar   bilgi  verilmesi  gerektirdiğini  elbette  biliyorum.  Soru   düz  bir  perde  duvar   için  sadece  ve  bunun  için  eğer  daha  fazla  bilgi   verilmesi  gerekseydi  elbette  bunu   verirdim. C50  beton  için  80  kg  donatı nasıl  yazabiliyorsun. Veremediğim  bilgiler de   var.  Çünkü  kamuya  ait   bir  iş. Daha  önce   C50   beton   dökmediğim   için   böyle   bir   soru  sorma  ihtiyacı   duydum.  Farklı   fikirleri  öğrenmek  için  sordum.  Elbette   bende  C50  için  olması  gereken donatı  miktarı  ile  ilgili  elbette  bir  bilgim  var. Senin   düşündüğünü   elbette  bende   düşünebiliyorum. Bazen    eldeki   abaklara   bakarak    veya   tecrübelerle   yaklaşık   bir   oran  veya   miktar   belirlenir   ve   ona  göre  iş  yapılır. yaklaşıkLaf  olsun  diye   cevap  yazmayın. Ayrıca  yazdığın  mesajda  terbiyesizce   kelimeler  kullanmışsın.  bana  bu  şekilde    mesajı  yazmak  senin  haddine   düşmez.  
1, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı

Bu uzun cevabınızdaki enerjiyi, sizden daha fazla bilgi isteyen arkadaşa 


"Bilgiler  yeterli. Soru  çok  açık. "


şeklinde cevap vermek yerine düzgünce yazmaya harcasaydınız; daha sağlıklı cevap alabilirdiniz.


Haddime düşmeyen bir terbiyesizlik yaptıgımı düşünmüyorum; terbiyesizlik yapmak elbette kimsenin haddine değil bu sitede.


 C50  beton  için  80  kg  donatı nasıl  yazabiliyorsun. 


Ekstra bilgiye gerek yok(!)


Çünkü  kamuya  ait   bir  iş. 


Zaten kimse sizden proje adını, kam ihale numarasını falan istemedi. Gizliliğe tabi olan dökümanları da paylaşın demedi. Sadece sorunuzun yetersizliğini söyledi. Bu forumda zaten ilk mesajımda dediğim gibi bakkallıktan çıkma müteahhit arkadaşlar "Şuna kaç kilo demir gider" diye bolca soru soruyor; en azından kamu işlerinde çalışan sizin gibi mühendisler sormasın. Sana 80 kg desek ne 150 kg desek ne, neye göre ikna olacaksın peki? Nasıl bir hesap bekliyorsun ? Neye göre hesap bekliyorsun ya da ? 


Senin   düşündüğünü   elbette  bende   düşünebiliyorum. Bazen    eldeki   abaklara   bakarak    veya   tecrübelerle   yaklaşık   bir   oran  veya   miktar   belirlenir   ve   ona  göre  iş  yapılır. yaklaşık


Yaklaşık bir değer vermek için de veriye ihtiyaç vardır.  Tecrübe de neye göre? 


3 katlı konut binasının 4 metre yüksekliğinde 40 cmlik bodrum perdesi ile, 6 katlı bir endüstriyel tesisin 8 metre yüksekliğinde 80 cmlik perdesinde, ya da marinada yapacağın 12 metrelik bir rıhtım perdesinde o oran değişkenlik gösterir. Sadece bir örnek. 


Ha çok yaklaşık istiyorsunuz madem, zaten pek çok kaynak var :


https://www.google.com.tr/search?q=1+m3+beton+ka%C3%A7+kg+demir&oq=1+m3+beton+ka%C3%A7+kg+demir&aqs=chrome..69i57j0l5.6804j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Fakat yapı hakkında daha fazla bilgi verseydiniz eğer, benzer yapılarda elinde done olan arkadaşlar daha doğru, işe yarar bilgiler verebilirdi belki de. C50 perde, sarı çizmeli mehmet ağa gibi.


Son olarak, sizinle aynı zamanda sorulmuş çok daha zor sorulara pek çok arkadaş cevap vermeye çalışmış. Fakat size göre bu basit (!) sorunuz cevapsız kalmış. Lütfen tarafsız bir şekide tekrar değerlendirin.  Ve size yardımcı olmak isteyen ilk arkadaş verdiğiniz cevaba tekrar bakın.




Bol şans...




İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 691 kez görüntülendi
6, Aralık, 2016 Yapı Statiği kategorisinde civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 534 kez görüntülendi
17, Ocak, 2018 Yapı Statiği kategorisinde Merve3392 C14 (8 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 345 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,155 kez görüntülendi
25, Şubat, 2021 Yapı Statiği kategorisinde Mr.bohem C20 (544 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,185 kez görüntülendi
15, Nisan, 2019 Yapı Statiği kategorisinde OGUZİNS C18 (309 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...