Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Kendini okuduğu bölüm açısından(inş.müh.) eksik hisseden öğrenci ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
1,152 kez görüntülendi
9, Ekim, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde kuntakinte C14 (11 puan) tarafından soruldu
Merhabalar , Karabük Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim. Son sınıfa geldim ama inşaat mühendisliği bölümü açısından hiçbirşey bilmediğimi hissediyorum.Evet derslerde belki bölümle alakalı kulak aşinası olduğum birşeyler vardır,fakat eksik hissediyorum.6 ay erasmusta eğitim gördüm fakat eğitim demek doğru olmaz 6 aylık bir gezi diyelim biz buna.Geçtiğimiz yazda bir staj yaptım 'büro stajı' , fakat onların ilgisizliği benim çabalamamam yüzünden gene hiçbirşey öğrendiğimi düşünmüyorum.Abiler ablalar sorum şu : Son sınıfa geldim artık belki herşey için çok geç , belkide değil bu saatten sonra ne yapabilirim , kendime neler katabilirim , ne öğreniyim , ne çalışıyım ?.Tavsiyelerinizi , önerilerinizi bekliyorum.Saygılar , Teşekkürler!
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Ekim, 2018 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından cevaplandı
27, Ekim, 2018 kuntakinte tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhaba

Öncelikle hiçbirşey için geç değil daha yolun başındadın sendeki düşünceler hepimizde mezun olurken yaşadığımız şeyler

Bundan sonra kendine yol haritası çıkarıp ona göre hareket etmen lazım

Mesela başka stajın varsa sana birşeyler öğretecek iyi bir yer seç eğer stajın bitti ise mezun olduktan sonra askerlik yapmıyacaksan(ben yapmanı tavsiye ederim) işi öğreneceğin bir şantiye seç mesleğimizle ilgili yönetmelikleri kanunları iyi oku anlamadıklarını burdan veya bilenlere sorup kendini geliştir

Bir şantiyeye veya büroda işe başladığında okulda gördüklerin pekişip herşeyi daha iyi anlamaya başlıcaksın

Mesleğimizle alakalı bilgisayar programlarını öğrenmeye başla en başta Autocad olmalı bence

Ben Düzcedeyim eğer stajın varsa yanımda staj imkanıda sağlarım 2-3 ay gibi zaman ayırırsan çok şey öğrenirsin

Aklında kalan başka sorular varsa cevaplarım

Saygılarımla
1 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Ekim, 2018 baranseren C25 (771 puan) tarafından cevaplandı

iş işte öğrenilir kaygılanma.

Okulda sana iş öğretmezler problemler karşısında bakış açısı ve bir düşünce yapısı verirler.
İntegrali hayatın boyunca kullanmayacaksın ama bağıntısal çözümleme sorunlara aceba farklı çözümü olabilirmi diye bakmanı sağlayacak bakışı verir sana.

Eksik değilsin sadece tecrübesizsin , inşaat mühendisliğinin mezuniyet sonrasında en az 10 alt dala ayrılacağını ve bunlardan ilgine göre en çok seni ne tatmin edecekse ona yönelmelisin. 

Güzel Bakan Güzel Görür ;) saygılar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Ekim, 2018 enesubasi C30 (1,239 puan) tarafından cevaplandı
Okul zaten hiçbir zaman seni tam anlamıyla sektöre hazırlamaz. Hiç birşey için geç değil bilgisayar programları öğrenerek devam edebilirsin. Dilin Erasmus yaptigina göre belli bir seviyededir onu canlı tutun kaybetmeyin hatta ilerisini getirmeye çalışın hiç bişey için geç değil. Başarılar
2 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Ekim, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Eksik hissetmenin en büyük 2 nedeni aldigin egitimin yeterli olmamasi ve/veya senin iyi bir ögrenci olmaman. Notlarin 4 üzerinden 2'lerde geziyorsa üniversitenin cok da yapabilecegi yok. Türkiye'de mühendislik denilen "seyler/isler" cok cok büyük oranda oldukca siradan ve basit isler. 5-10 yil tecrübeli mühendisler dahi Türkiye'de teknik olarak cok cok zayif, hatta cogunun teknik bilgisini yok sayabilirsin. Sen de onlarin gittigi yoldan gidiyorsan onlardan pek farkin olmayacak ileride. Onlar da senin yasindayken/pozisyonundayken oldukca benzer durumdalardi. Onlardan farkli bir seyler yapmalisin ki onlardan farkli olasin ileride. 

Iyi bir mühendis olmak istiyorsan iyi bir üniversitede mutlaka y.lisans yap. Hangi alanda yapacagin sana kalmis. Yapabilirsen bu y.lisansi mutlaka Avrupa veya Amerika'da iyi üniversitelerde yap. Üniversitenin adinin pek önemi olmuyor y.lisans basvurusunda. Önemli olan notlarin. Yurtdisinda yapamiyorsan Türkiye'de Itü, Odtü, Bogazici'nde y.lisans yapabilirsin. Okudugun üniversite oldukca önemli, üniversitenin önemi yok vs diyenleri aldirma. Suanda okudugun üniversitede eksik hissetmen aslinda oldukca normal. 

Iyi bir egitim almadan isi santiyede veya büroda ögrenerek en fazla iyi bir "tekniker" olabilirsin ama iyi bir mühendis olamazsin. Iyi bir mühendis olmak icin iyi bir egitim sart.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Ekim, 2018 an.engineer C18 (337 puan) tarafından cevaplandı
Peki sorunuza bir soruyla cevap vereyim, sizin şuan bir şansınız olsa ve birinci sınıfa dönseniz neler yaparsınız? Bende birinci sınıfım ben ve benim gibilere ne tavsiye  edersiniz? 
22, Ekim, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
- Yabanci dilini gelistir. Bir tanesini oldukca iyi derecede biliyorsan ikinci bir yabanci dil ögrenmeye calis. Ingilizce zorunlu, yanina Almanca, Fransizca türü diller ekleyebilirsin. Yurtdisinda y.lisans icin de oldukca yararli olur, kariyerin icin de. Hatta hayatin her alaninda etkisini hissedersin.

- Günü gününe ders calis. Sadece sinavlardan 1-2 hafta önce oturup ders calismak sana bir sey kazandirmaz. O sekilde ögrendiklerini de cok hizli unutuyorsun. Üniversite okuyacagin zaman belli. 4-6 yil diyelim y.lisans ile birlikte eger uzatmazsan. 4-6 yil boyunca isinin ögrencilik oldugunu unutma. Sadece derslere gidip gelmekle mühendis olunmaz. Diplomayi alabilirsin ama ayni sey degil ikisi. Sosyal yasamindan feragat et ve cok caliskan ol. Simdi (sosyal) hayatindan yapacagin feragatlar ileride senin daha rahat etmeni saglayacak. Hayati kaciriyorsun, gencligini yasa vs diyenleri dinleme. Kici kirik santiyelerde/bürolarda, hep ayni isleri yapmak mi hayati yakalamak? Yoksa gercekten mühendislik yaptigin bir yerde calisip, üst düzey projelerde calismak mi hayati yakalamak? Okuyacagin sunun surasinda dedigim gibi 4-6 sene ama 65 yasina kadar calisacaksin. 

- Kitaplara para yatirmaktan cekinme, kitaplara yatirdigin paraya da acima. Yapabilecegin en iyi yatirim kendine ve egitimine yaptigin yatirimdir. Iyi bir mühendisin mutlaka genis bir kütüphanesi olmali. Ögrenciyken bütcen el verdigince kitap almaya calis, sadece ders notlariyla kisitli kalma. Sadece bu dönem kullanacagim kitaplara 400-500 euro harcadim. Fiyatlar bakimindan Türkiye oldukca uygun aslinda. Chopra'nin yapi dinamigi kitabini amazon.de'den 70 euro'ya almistim, hem de ucuz versiyonunu. Yani hardcover vs degildi kitap. Ayni kitabin, ayni baskisinin Türkce'sini 81 lira'ya aldim. Türkce olani hardcover + kitabin sayfalari cok daha kaliteli ingilizce versiyonuna göre. Türkce kitaplardaki sorun ise kaliteli kitap (icerik olarak) yok gibi bir sey. 

- Asistanlara ve profesörlere bolca soru sor. Okul bittikten sonra soru soracak uzman kisi bulman kolay olmayabilir, özellikle Türkiye'de. Asistanlarin konusma saatlerine gidip zorlandigin yeleri veya merak ettigin konulari sorabilirsin. 

- Bütün derslere mutlaka git. Yok bu ders gerekli degil, sadece su sorulara calissam yeterli diye düsünme. Üniversite'ye gitme nedenin dersleri gecmek veya diplomayi almak olmasin sadece, yapacagin isi gercekten ögrenmek olsun. 

- Mutlaka ama mutlaka y.lisans yap. Yapacagin bu y.lisans'i da mutlaka yurtdisinda yap. Tabi yurtdisinda y.lisans yapicam diye de oradaki kötü okullarda yapma. Gercekten iyi egitim veren ve ismi saygi duyulan bir okulda yap. 

Benzer bir konuda yazilanlar icin: http://www.yapisor.com/9471/iyi-bir-kariyer-icin
22, Ekim, 2018 an.engineer C18 (337 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkür ederim şefim

İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 630 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 508 kez görüntülendi
28, Mart, 2019 Diğer kategorisinde lnx197 C14 (9 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 648 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 7,393 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,480 kez görüntülendi
24, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisliği kategorisinde proje-yonetimi C14 (5 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...