Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat Teknikeri mi - Usta yarısı mı ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
324 kez görüntülendi
19, Kasım, 2018 Diğer kategorisinde Çırak C20 (530 puan) tarafından soruldu
Nabıyonuz, keyifler yerinde mi ? 

Bu sefer hikayesini anlatmadan direkt soruya geçeceğim, hızlı bir son olsun istiyorum.

Mücbir sebeplerle şantiyeye, imalatları ''teknik'' açıdan kontrol edecek çalışanlar(!) almak zorunda kalacağım. 

Şimdi sadece imalat kontrollerini yaptıracağız: yani aslında okumuş adamın tribiyle uğraşmayayım istiyorum, zaten herşey aksi giderken bir de arazide patlamaya hiç niyetim yok. Çalışmak istediğimiz arkadaşımız eline el aletlerini alsın imalatı efendi efendi cm-cm kontrol etsin işte. idari amiri ona neyi nasıl kontrol edebileceğini filan öğretir zaten diye de düşünüyorum(hadi bakalım, inşallah). Okul okumuş olmasına gerek yok. Lakin, burada da 2 farklı engel çıkıyor. Birincisi bütün imalatları bilen usta yarıları-kalfa-formen bulunmuyor; bu durumda da aklıma bazı şeyler takılıyor: misal; birbirine yakın olmayan imalatlar için farklı kişiler almak gerekecek, zaten sayıca fazla personel alacağız bu problem olmaz ama temel mesele birbirini takip eden iş kalemlerini farklı insanlar takip ederse yarın birgün bunlar aralarında senin işte hata var yok benimkinde var filan diye dövüşür ve yine olay bana kadar gelir de bi' de bu adamların duygusal meseleleri uğraşırım diye çekiniyorum. 

Tekniker alınsa; bunların çömezleri aşırı kabiliyetsiz oluyor. İşi bilenler de inanılmaz p.ç.  Lan adama birşey söylüyorsun seninle usta ağzıyla konuşuyor, geriliyorum. Ya azarlayacaksın ya da es geçeceksin, insan azarlamaya karşıyım, es geçme kısmında da nasıl oluyor bilmiyorum ama çileden çıkartmayı başarıp eninde sonunda şu anki raddeye gelebiliyorum. 

Aslında benim aklımdaki olayda bana ''zehir stajyer''lerin profesyonelinden lazım.

Yani hem işi öğrenmeye çalışacak, hem de çalışan ustalardan posta yemeyecek. Sahada imalatı ölçecek-ama ''ego'' yapıp imalatı yapan ekibe karışmayacak durumu kendi idari amirine bildirecek- birileri lazım. 

Bunlar da malum, sıradan çinko karbon pil gibi hızlıca enerjileri tükenen cinsten oluyorlar.

Şeytan diyorki, bütün şantiyeye kameralar koy hangi ekip-usta nereyi yapıyor zamanlı kaydet sonra sahaya çıktığımda da kendi kontrollerimi kendim yapayım ve orayı hangi ekip-usta yaptıysa ''gel amcamın oğlu, imalatın ırzına geçmişsin şunu bi' düzelt'' diyeyim. O da kalkıp bana ''şefim onu biz yapmadık, hıyartolardan selimin ekibi yaptı'' diyemesin. Ama bunu patrona anlatamam, onunla eğlendiğimi düşünür-ki zaten şu ara bana gıcık olduğunu zannediyorum. Sanıyor ki ben keyfimden böyle davranıyorum, maybach'ının egzozuna patates tıkayacağım görecek gününü de şimdilik ikimiz de birbirimize açık savaş ilan etmedik. Lan zaten patrona savaş ilan edip n'apacağım ''bak şuradan git'' dese yeniden başka şehir başka hikayeler ohoooo. Hiç uğraşamam.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

3 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Kasım, 2018 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar ;


Okul okumuş olmasına gerek yok.

Şantiyelere yıllarını vermiş formen/kalfa bulmalısınız o zaman maaş olarak yüksek olabilir.



 Lakin, burada da 2 farklı engel çıkıyor. Birincisi bütün imalatları bilen usta yarıları-kalfa-formen bulunmuyor; bu durumda da aklıma bazı şeyler takılıyor: misal; birbirine yakın olmayan imalatlar için farklı kişiler almak gerekecek, zaten sayıca fazla personel alacağız bu problem olmaz ama temel mesele birbirini takip eden iş kalemlerini farklı insanlar takip ederse yarın birgün bunlar aralarında senin işte hata var yok benimkinde var filan diye dövüşür ve yine olay bana kadar gelir de bi' de bu adamların duygusal meseleleri uğraşırım diye çekiniyorum. 


Kesinlikle bu sorun çıkacaktır.


Şeytan diyorki, bütün şantiyeye kameralar koy hangi ekip-usta nereyi yapıyor zamanlı kaydet sonra sahaya çıktığımda da kendi kontrollerimi kendim yapayım ve orayı hangi ekip-usta yaptıysa ''gel amcamın oğlu, imalatın ırzına geçmişsin şunu bi' düzelt'' diyeyim. O da kalkıp bana ''şefim onu biz yapmadık, hıyartolardan selimin ekibi yaptı'' diyemesin.


Bütün kalem işlerinizi başkasına,taşeron firmalara yaptırabilirseniz bu sorunda ortadan kalkar.Taşeron firma ile aranızda yapacağınız sözleşmenin metni sağlam olur ise rahat edersiniz.


Aradığınız kriterlerde piyasada personel var ama herkes kapmış durumda.


Zehir stajer alacağınız zaman ki tecrübesiz anlamına geliyor.Size daha pahalıya patlayacak maddi sıkıntılar çıkarabilir.


Şahsen ben olsam işi cidden isteyen işe ihtiyacı olan sizi yarı yolda bırakmayacak Mimar,Mühendis veya Tekniker arayışına girerim.Bulduğum zamanda yetiştiririm.Bu şekilde daha iyi olabilir.Şuanki işiniz ve önünüzdeki işleriniz için.



İyi Çalışmalar.







İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 256 kez görüntülendi
20, Kasım, 2020 Diğer kategorisinde omer54 C14 (4 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 665 kez görüntülendi
23, Haziran, 2018 Diğer kategorisinde Yahyakar C14 (5 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 586 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,582 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 2,536 kez görüntülendi
1, Aralık, 2016 Diğer kategorisinde limon7 C14 (77 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...