Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Okul iş hayatına hazırlar mı?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
1,232 kez görüntülendi
10, Aralık, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Haleburçinkara C18 (410 puan) tarafından soruldu
10, Aralık, 2018 Haleburçinkara tarafından düzenlendi
Arkadaşlar benim aslında fikrimin olduğu bir konu olsa da çok tartışılan birkaç soruyu sizlere yöneltmek istiyorum..

Okul iş hayatına hazırlamalı mı ?

Okulun görevi nedir?

Okulun eğitim öğretim hayatımızdaki rolü nedir?

Kendi fikrimi daha sonra bu postta paylaşacağım..  
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Aralık, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
14, Aralık, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Üniversite'ye gitme amacimiz ne? Ileride calismak istedigimiz meslek icin gerekli olan temel bilgileri almak. Sadece bir alana ilgisi oldugu icin, yani ileride o meslegi icra etmeyecegi halde üniversite okuyanlar istisnanin da istisnasidir. Durum böyle oldugu icin üniversitelerin de mezunlarini meslek hayatina hazirlamasi gerekiyor. Hicbir üniversite mezunlarini meslek hayatina %100 hazirlayamaz veya meslek hayatinda kullanacagi bilgilerin %100'ünü veremez. Üniversite egitiminde en önemli nokta temel bilgilerin teorik olarak iyi verilmesi ve pratik ile pekistirilmesi. Bunu iyi uygulayan üniversitelerin mezunlari is hayatina atildiginda eksiklerini oldukca hizli kapatabilir. Zaten is hayatinda calisanlarin cok cok az bir cogunlugu üst seviye isler yapiyor. Cogunluk oldukca standart islerde calisiyor. Özellikle Türkiye'de üst seviye is yok. Gercekten iyi bir egitim almis kisi Türkiye'deki is hayati icin oldukca hazir durumda mezun olur. Ama Türk üniversiteleri bunu da basaramiyor. Zaten basarabilseler Türkiye daha baska bir konumda olurdu.    
0 beğenilme 3 beğenilmeme
10, Aralık, 2018 Çırak C20 (530 puan) tarafından cevaplandı
hazırlar
4 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Aralık, 2018 akutalmisk C16 (155 puan) tarafından cevaplandı
O1) Üniversite dediğimiz kurum mesleki anlamda hangi bölümü okuyorsak o konuda hayata hazırlamalı. Ayrıca sadece mesleki anlamda da değil. Sosyal yaşamda, çevre ilişkilerinde va.. kısacası tüm anlamda temeli oluşturmalı. 

2) İlk alamada kadrosunu Teknik üniversite kovamında donatmalıdır. Teknik bölümler için laboratuarlar oluşturmalı, Üniversite zamanı hem okul hem iş hayatını zorunlu kılmalıdır. Siyasetin bulaşmadığı tamamıyle bağımsız ve kurumsal bir yapıya sahip olmalıdır.

3) Esas olacak hayatımızın temeli, yaşantımızın yaşam koçu, Kişiliğimizin imaj makerıdır. 

Not: Tüm cevaplar kısa ve öz halleridir. (: 
12, Aralık, 2018 Haleburçinkara C18 (410 puan) tarafından yorumlandı

Cevapların uzun hali varsa görmek isteriz :)


Teşekkürler yorumunuz için umarım öğrenci arkadaşlar okur ve kendileri ile ilgili mesleki gelişimlerine dikkat ederler. Farklı fikirler güzeldir,insanın ufkunu açar çünkü..


4 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Aralık, 2018 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba

Öncelikle okul iş hayatına hazırlamaz size iş hayatında kullancağınız araçları verir ama araçları nerde ne şekilde kullancağınızı iş hayatı öğretir

Okulun görevine gelince sektördeki gelişmeleri takip ederek öğrencileri buna göre en iyi şekilde eğitip öğrencilere araştırma ruhu katmasıdır

Okulun eğitim öğretim hayatındaki rolü büyüktür öğrenciyi hazıra değil üretmeye yönlendiren daha önce dediğim gibi araştırma ruhu katan bol bol pratik imkanı sunan okullar olmalıdırlar.
12, Aralık, 2018 Haleburçinkara C18 (410 puan) tarafından yorumlandı

Bence de okul öğrenciye bir vizyon katmalıdır. Bir bakış açısı kazandırmalıdır. İş hayatına nasıl hazırlanacağını öğretmelidir. Kaynakların kullanımını öğretmelidir.


Öğrenci arkadaşlarımız da bu kaynakları kullanarak iş hayatına kendini hazırlamalıdır. 
12, Aralık, 2018 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından yorumlandı

:)İnşaallah bu dediklerimiz yavaşta olsa gerçekleşecektir.

3 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Aralık, 2018 baranseren C25 (771 puan) tarafından cevaplandı

Okullarda verilen temel bilgilerdir. İş hayatına hazırlar elbette hiç bir terimi bilmeden ustanın altında ezilen bir mühendis olursun , iş yerinde ustadan öğrenirsen alaylı olursun kalfa sonra usta gibi bir mühendis olursun.


Üniversite sana bakış açını genişletme , sorunlara farklı bakma , analiz etme yeteneği kazandırır. 


Okuduğun üniversiteye göre de değişen bir kavramdır. Teknik üniversiteleri okumak bu yüzden önemlidir.


Bildiğin herşeyi unut derler sana apışıp kalırsın.


Son Söz olarak ,

Boş Çuval Dik Durmaz , Çuvalın içinde birşeyler çokça varsa dik durur.

içinizi doldurun gerisi kaderinizle siz arasında.

3 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Aralık, 2018 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı
Merhabalar ;

Okul iş hayatına hazırlamalı ;

Sadece iş hayatına değil aile hayatınada hazırlamalı bizleri tam anlamıyla geleceğe hazırlamalı.

Okulun görevi iş hayatımızda kullanabileceğimiz ya da karşıma çıkacak sorunlarda çözüm yolunu gösteren teknik bilgileri göstermek anlatmak.ama bizde sadece teknik bilgi var uygulama yok.

Uygulamaya dayalı bir eğitim olmayınca mezun olduğumuz bir de tecrübe edinmek için iş arıyoruz.Çünkü tecrübesiz olunca tercih edilen bir personel olmuyoruz.

Yapisor platformu altında tüm arkadaşlarımıza mezun olmadan önce mesleğinizi eline alın ince detaylarını öğrenin diye her defasında uygulamalı olarak da anlattığımız arkadaşlarımız da olmuştur.

Bizim eğitim sistemimiz şuan bizleri sadece diplomalı mezun yapıyor.(Bazı ünv ler hariç)

Kendimizi geliştirmemiz lazım unutmayalım.

İyi Çalışmalar.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
14, Aralık, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Arkadaşlar benim aslında fikrimin olduğu bir konu olsa da çok tartışılan birkaç soruyu sizlere yöneltmek istiyorum..

Okul iş hayatına hazırlamalı mı ?


Okulun görevi nedir?

Okulun eğitim öğretim hayatımızdaki rolü nedir?


Öncelikle, bu konuyu özelden konuştugumuz için okuldan kastının üniversite oldugunu biliyorum. Cevap buna göre değişir çünkü :)  


Üniversiteler elbette kişiyi iş hayatına hazırlamalıdır. 


İlk öğretim, daha çok okuma yazma ve temel sayısal becerileri verirken, bir yandan ailede başlayan sosyal ve kültürel altyapıyı geliştirici eğitimlere odaklanır; burada amaç iyi bir birey ve vatandaş altyapısı oluşturmaktır.


Lise, kişinin ileride yöneleceği mesleğe altyapı hazırlayacak temel bilgi ve becerileri geliştirmeye yöneliktir. O nedenle sözel, sayısal, eşit ağırlık gibi  daha yüzeysel dallara ayrılır. Örneğin mühendisler, doktorlar, kimyagerler, matematikçiler vb. aynı dersleri görürler; sayısal ve analitik ağırlıklı. Çünkü ileride yapacakları meslekler bu altyapıyı gerektirir.


Lise sonuna kadar, zaten iyi bir birey, iyi bir vatandaş ve de mesleğini iyi icra edecek karakterde kişilik oturtulmalıdır. Bunları üniversite yaşına kadar başaramayan bir eğitim sistemi, elinde sihirli değnekle üniversitede başaramaz. Başarır fakat çok çok düşük ihtimalle. Kişinin başına taş düşecek etkide güçlü bir şeyi tecrübe edinmiş olması lazım.


Üniversite ne yapar? Üniversite, liseye kadar aldığı o temel bilgileri bir alana, yani kişinin mesleğini icra edeceği alana yönelik derinleştirir ve geliştirir. 


Üniversitedeki öğretim kısmının temel amacı budur. Bir mühendis adayı, araştırmacılık karakterini bu yaşa kadar kazanmış olmalıdır. Üniversite ise onu mesleğine yönelik araştırmalara teşvik etmelidir. Araştırma ödevleriyle, özelden örnek verdiğim mesela  yılda x saat mesleki seminerlere  katılma zorunluluguyla, naylon değil gerçek stajlarla vs. 


Fakat ben saba balık tutmayı öğretiyorum balık vermem mantığıyla, öğrenciyi iş hayatına hazırlamama düşüncesi doğru değildir.  Pratik bilgiden uzak, teoriye boğulmuş lisans eğitim sistemimizin en büyük yanılgısı da burdadır. Beton ve demirden başka malzeme bilmeden mezun olan inşaat mühendislerinin, iş hayatına adapte olup özgüvenini yakalaması 3-4 yılı bulabilmektedir. Bu öğrenciler, sana iş öğreteceğim bir de maaş veriyorum daha ne istiyorsun diyen küstah müteaahit zihniuyetin kucagına bırakılmaktadır sektörde. Ve de mezun inşaat mühendislerinin, statik projelendirme alanında çalışanlar haricindeki %90 ı boşuna okuduk psikolojisindedir. Ve çok yüksek oran da haklıdır da. Çünkü teknik ofis mühendisi olarak  çalışan bir inşaat mühendisinin yağtıgı işi, endüstri ya da işletme mühendisi de yapabilmektedir; yapıyor da. Çünkü inşaat mühendisinin teknik ofiste çalışmaya yönelik onlardan bidlii tek fazla bir kaç beton demir bilgisidir. Sahaya  ilk çıkan bir mühendis, sudan çıkmış balıktan da beterdir. Hele bir de stajında üstyapı görmemişse...


İnşaat mühendisliği özelinde konuşalım; iş hayatına hazırlamaktan kasıl elbette 10 yıl tecrübeli proje müdürü kıvamında adam yetiştirmesi beklenemez. Fakat en azından, visual basic gibi fantezi yerine ms project, primavera ya da ileri düzey excel öğretilebilir. Adam mezun oluyor çıktı almayı bilmiyor. Alçıpan nedir, ytong nedir bilmiyor. Basit bir izolasyon detayından bile bihaber. Bunları üniversitede vermek çok mu zor ? Liseye kadar çoktan öğrenmesi gereken Türkçeyi Tarih gibi dersler yerine, mühendislik tarihi, mega yapılar gibi derslerle insanların mühendislik ufku açılabilir. İnşaat yönetimi dersinde Leed sertifikası gibi çok gereksiz bir konu yerine ( lisans eğitimi için bence gereksiz konu) basit metraj ve adam saat bilgileri verilerek, ofis çalışanı olarak temel seviyeye hazırlanabilir. Çok değil haftada 2 saatlik  uygulama detayları dersi verilse, sadece 1 dönemde çok ciddi malzeme bilgisi ile mezun olunabilir. En azıdnan 3-4 yıllık adaptasyon bu sistem ile 3-4 aya düşürülür. Dediğim gibi, excelde toplama çıkarma yapıp excel kullandıfgını sanan, Autocad ölçek mantıgını oturtamamış bir şekilde mezun oluyor. Bu doğru değildir. 


Stajlar daha aktif ve sıkı denetlenerek, öğrencilerin uygulamaya yönelik bilgisi artırılabilir.  Hatta stajlardan sınavlar yapılmalıdır, sözlü mülakatlar yapılmalıdır. Yapılan üniversite olabilir nadir de olsa. 


Bizde 2 vize 1 final vardı. Kalan boşlukları da ödevlerle dolduruyorlardı. Ödevlerde sayfalar süren formüller. Bunun yerine, örneğin manş tüneli gibi zorlu mühendislik projeleriyle ilgili grup araştırma ödevleri verilebilir.


Özetle, iş hayatına hazırlamalıdır. Türkiye de bunu yaptıklarını düşünüyor hocalar fakat kendileri pratikten uzak oldugu için, malesef eğitim de genel olarak teoride kalıyor. Yani aslında eğitim sisteminin bizim ünivesitelerde de mantıgı iş hayatına hazırlamak. Doğrusu da budur yukarıda açıkladıgım gibi. Fakat sorun bunu başaramıyor olmamız.









İlgili sorular

3 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 840 kez görüntülendi
21, Şubat, 2019 Staj kategorisinde HiçMimar C14 (6 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 421 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,298 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,574 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 615 kez görüntülendi
7, Kasım, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde n.yener27 C14 (20 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...