Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Ne yapmalıyım?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
638 kez görüntülendi
15, Ocak, 2019 İnşaat Mühendisliği kategorisinde tinasertan C14 (10 puan) tarafından soruldu
Muğla üniversitesinde 1. Sınıf ingilizce inşaat mühendisliği öğrencisiyim. Hazırlığı zar zor geçebildim. Bu mesleği/ bölümü, babamın müteahhit olmasının da etkisiyle küçüklükten beri istiyordum. Yaptığım şeylerin uçup gitmesinden ziyade bu yapıyı ben yaptım diyebilmek istiyordum. Ama anladığım kadarıyla şuan bununla ilgili hiçbir şey öğrenmiyorum. Edindiğim bilgilere göre ben saha mühendisi olmalıyım. Karakteristik özelliklerim bana bunu söylüyor. Ama ben burada pratikden ziyade teorik dersler görmekten pek hoşnut değilim. Bunun yanında ingilizce konusunda pek de iyi değilim. Sizce ne yapmalıyım? Hayatımdaki en önemli şey zaman. 2 yılımı çöpe atıp daha rahat anlayacağım Türkçe inşaat mühendisliğine mi geçmeliyim? Yoksa burada çabalayarak devam mı edeyim? Bir an önce hayata başlamak istiyorum. Bu konuda bilgili kişilerden tavsiyelerini esirgememelerini istiyorum. 
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

4 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Ocak, 2019 Cennet Kılıç C16 (191 puan) tarafından cevaplandı
15, Ocak, 2019 tinasertan tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ingilizceyi bırakmayıp öğrenmeye bakmalısın bence. Gunluk hayatta pratik yaparak daha  çabuk ilerleyedebilirsin. Ama anlattığın kadar sıkıyorsa okul yatay geçiş zamanı muafiyetlerini goz önünde bulundurup en uygun okula geçmeye bak. Ben yatay gecis yaptığım zamanda muafiyetler yuzunden 2 senemi kaybettim.  Sen dikkatli ol :)

Insaat mühendisliğine gelince de bu kadar sabırsız olmamalisın. Eğitim hayatın boyunca ilk hedefin kendine yetebilmek olsun. Mesela sınava bile tek basina çalışıp kimseden not istemeden geçmek, yarin öbürgün sahada birilerinden yardim almadan tek başına biseyler halledebilmek en büyük hedeftir bence.

Ogrendigin herseyin (teorik dahil) sana biseyler kattigini unutmazsan okul zamanlarinda daha anlamlı geçer. Hayat iş başı yapınca başlamıyor, hep devam ediyor. Acele ettiği herşeye geç kalmış biri olarak söylüyorum bunu. Umarım sen aynı  hatayı yapmazsın:) 

İyi çalışmalar..
15, Ocak, 2019 tinasertan C14 (10 puan) tarafından yorumlandı
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Umarım bu süreci doğru bir şekilde atlatabilirim. 
1 beğenilme 1 beğenilmeme
16, Ocak, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

merhabalar


daha bismillah yahu :) 1. sınıfsın. Zaten teorik bir ders görmedin ki. Statik ve teknik resim dışında. Belki bir de malzeme görmüşsündür şuanki müfredadı bilmiyorum. Sen bunlara teori dersen 3. sınıfta kafayı yersin :)


Üniversite eğitimi malesef fazla teorik, özellikle bizim meslekte. Yapacak birşey yok. Fakat saha mühendisi de olsan temel inşaat müh. prensiplerini biliyor olman lazım. Yoksa kalfadan ne farkın kalacak şantiyede? 


Zamanını harcadıgın gözüyle bakma. En başta ingilizce okuman, madem kendi işinin patronu olacaksın çok önemli. Ailenden gelen çıtayı yükselteceksin belki de. Yurtdışına açılacaksın, ne bileyim yurtdışı fuarlarına gidip yenilikler getireceksin. İngilizce, mesleki geçtim bireysel gelişim için çok önemli. O cebinde dursun. Ben projeci olacagım, hiçbireşy anlamıyorum ingilizceden deseydin ayrıydı ama şuanki pozisyonun için -zaten teorik bilgileri çok önemsemediğini ve ileride pek işine yaramayacagını düşünüyorsun- ingilizce eğitim daha iyi.


Ayrıca öğrenciyken çok zamanın var. Bunların bir kısmı hoşuna gitmeyen teorik derslere gidiyor olabilir. Fakat kalan zamanı verimli kullanıp istediğin alanda kendini geliştirmen bu moral bozuklugunu üzerinden atacaktır.  Mesela yazları gönüllü çalışabileceğin işler ayarla. Hem gör hakikaten sahacı mı olacaksın? Öprenciyken ben de senin gibi düşünürdüm, 1.5 yıl çalışabildim shada. Bana göre olmadıgına karar verdim ve ofise geçtim. Yaşamadan bilemiyorsun çünkü.


Bir an önce hayata başlamaktan kastın nedir? Şuan hayatın ta kendisindesin. Üniversite hayatının en önemli ve elinden su gibi akıp geçen zamanı. İş hayatı için bu kadar sabırsızlanma. Zaten çalışmaya başlayacak ve ölene kadar çalışacaksın. Şuan işe değil, kendini geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya bak. Yabancı dil, sosyal donanımlar, kültürel bilgiler... iyi bir birey olarak yetişmene bak. Pek çok şey için iş hayatında zamanın olmayacak ve şuan çok müsaitsin. Hayata zaten başladın, hatta onun en kritik yıllarındasın. Şuan ektiklerini bir ömür biçeceksin.


Başarılar

16, Ocak, 2019 tinasertan C14 (10 puan) tarafından yorumlandı
İlginiz için çok teşekkür ederim. Belki de ingilizce konusunda ön yargılarımı yenmem gerekiyor. Önerilerinizi ve fikirlerinizi göz önünde bulundurarak hareket edeceğim. Tekrardan teşekkürler...
2 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Ocak, 2019 asiogü C30 (1,438 puan) tarafından cevaplandı
   Ben ilk inşaat mühendisliğine karar verdiğimde inşaat mühendisi abilerimle görüştüm. Onlar yabancı dilin öneminden bahsettiler. Tabi kurs filan gittik ama istediğim gibi geliştiremedim yabancı dilimi. Yabancı dilin önemi çok çok önemli gerçekten. Üst düzey yöneticilerin şu anda en önemli beklentileri mühendislerin kendini anlatabilmeleri ve yabancı dile hakim olmaları. 

  Saha mı ofiste mi çalışmalıyım sorusuna bence kendi karar vermen gerek. Bazen uzaktan hedef koymak önemli gibi olsa da, bu konuda yaşayıp kendi görmen daha faydalı olacağını düşünüyorum.

 Yabancı dil gerçekten çok önemli.
16, Ocak, 2019 tinasertan C14 (10 puan) tarafından yorumlandı
 Sahada bir mühendis pozisyonunda bulunmadım fakat mühendis abilerimin önerilerini dinledim ve çalışma şartlarını bildiğimi düşünüyorum. İnsan ilişkilerinde iyi olduğumu düşündüğüm için saha mühendisi olmaya karar verdim. Tabi ki yaşayarak öğrenme hepsinden daha etkili. 

 Çıkaracağım en büyük özetin yabancı dile önem vermem gerektiğini de anlamış oldum. Çok teşekkür ederim, cevabınız için.

İlgili sorular

0 beğenilme 1 beğenilmeme
2 cevap 2,648 kez görüntülendi
27, Kasım, 2015 Diğer kategorisinde mehmeturan C16 (203 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 602 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,038 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 943 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 764 kez görüntülendi
21, Temmuz, 2018 Bu Malzeme Nedir kategorisinde Paşa C20 (508 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...