Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat Mühendisi Olarak Hangi Alanda Çalışacağım Konusunda Kararsızım (Anket Sorusu)

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


5 beğenilme 0 beğenilmeme
1,392 kez görüntülendi
20, Ocak, 2019 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde ZAFERR C14 (8 puan) tarafından soruldu
Merhaba, özel bir üniversitede tam ücretli olarak İnşaat Mühendisliği okuyorum. Ve mesleğimi nasıl icra edeceğim konusunda kararsız kaldım sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.

  Yapı denetimde çalışıp tecrübe kazanıp kendi yapı denetim şirketimi mi açsam. Statik proje üzerine yoğunlaşıp kendimi geliştirdikten sonra kendi ofisimi mi açsam. KPSS ile devlet dairelerinde mühendis olarak mı çalışsam. Şantiye şefi olarak mı çalışsam kararsız kaldım.

Aşağıda bazı kişisel özelliklerimi ve beklentilerimi yazacağım. Düşüncelerime göre ve beklentilerime göre yorumlarmısınız. Bütün alanları deneyip sonra karar vermek en doğrusu fakat sizlerin tecrübesine dayanarak sizlerden de fikir almak istiyorum.

- Ailemle vakit geçirmek istiyorum. (Araştırmalarıma göre özel sektörde bu, devlette çalışmaya göre uygun değil. Tabiyki şantiyeden şantiyeye değişir.)

-Kendimi geliştirmek istiyorum. (Sürekli aynı şeylere takılı kalmak yerine farklı şeyler görerek tecrübemi geliştirmek istiyorum)

- Araştırmalarıma göre özel sektörde şantiye şefi olarak çalışıldığında tatil belli olmuyor hangi gün ne zaman nereye gidileceği belli olmuyor.

- KPSS sınavı konusunda endişelerim var. Şuanda özel bir üniversitede tam ücretli olarak okuyorum. Ve Üniversiteye giriş puanım düşükken kpss'den atanmak için iyi bir puan almak gözümde büyük bir şey hele ki geçen senenin 1.si inşaat mühendisi çıkmışken. Rakiplerim bu konuda benden üstün fakat yinede umudum var.

- Arkadaşlarıma ders anlattığımda güzel ve akıcı anlattığımı söylerler bu yüzdende yüksek lisans yaparak hoca olmayı isterim fakat kpss'de düşündüğüm şeyleri ales sınavı konusunda da düşünüyorum üstelik yabancı dilim yok. 

- İşimin düzenli olmasını istiyorum.(Tatiller, İş giriş çıkış saatleri vb.) Buda özel sektörde mümkün değil gibi.

- Planlama mühendisi olarak çalışmak için büyük tecrübeler isteniyor ve yabancı dil çok önemli deniliyor fakat bende yabancı dil hiç yok.

- Her alanın kendisine göre sıkıntıları var tabiyki ve mesleği mutlu ve isteyerek icra edildiğinde bu sıkıntılar göze az çarpacağını düşünüyorum. Fakat aileme zaman ayırmak benim 1.önceliğim.

- Kendi ofisimi açarak statik proje alanında çalışmayı düşündüm. Yanında ek işler yaparak baba mesleği emlakçılığı devam ettirmek vb. 

- Yapı ana bilim dalı na yönelmek istiyorum. Geoteknik, ulaştırma, hidrolik alanları üzerinde çalışmak istemiyorum. Bu konular hakkında bilgilerim var fakat uzmanlaşmak istediğim dal Yapı ana bilim dalı ve Mekanik ana bilim dalı.

- Yönetici ve liderlik etme konularında fena olmadığımı düşünüyorum. Okulda toplu yapılan proje ödevlerimiz de liderlik yaparak kişileri koordine ettim. Ve bunu iyi yaptığım söyleniyor.

- Mukavemet yapı statiği vb. alandaki derslerimi hesaplamaları ve analizleri seviyorum bu yüzden projeciliği tavsiye edebilirsiniz fakat şantiye şefi yada yapı denetim, kontrol işlerinide çok seviyorum. Ve işleri yönetebileceğime inanıyorum.

Mezun olmama çok az bir zaman kaldı ve bu alanlarda kendimi daha fazla geliştirmem gerekiyor. Hemen mezun olur olmaz tecrübesizlikle ofis açmak doğru değil ama hangi alana yöneleceğim konusunda çok kararsızım. Lütfen yardımcı olun bu konu hakkındaki görüşlerinizi merakla bekliyorum. Teşekkürler..
Seçenekler:
Söylediklerine göre şantiye şefi olabilirsin.
Söylediklerine göre Statik proje alanına yönelmelisin
Söylediklerine göre devlette memur olarak çalışabilirsin
Söylediklerine göre üniversitede öğretim görevlisi olarak kalabilirsin.
Söylediklerine göre Yapı denetim alanına yönelebilirsin.
Söylediklerine göre Büro açıp metraj hakediş statik proje vb. işlerle uğraşabilirsin.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Ocak, 2019 Huseyinatr C14 (25 puan) tarafından cevaplandı

Tecrübe kazanarak kendi işini kurabilirsin böylece çalışma saatlerin daha esnek olabilir.


3 beğenilme 0 beğenilmeme
21, Ocak, 2019 nasibe C30 (1,333 puan) tarafından cevaplandı
Akademik kariyer yapmak istemiyorsan, Tezsiz yüksek lisans yapabilirsin. ALES şartı istenmiyor genelde. Yöneticilik vasfının olduğunu düşünüyorsan Yapı işletmesi alanında yüksek lisans olabilir. Aynı dönemde yarı zamanlı proje ofisinde/ yapı denetimde çalışarak kendini de geliştirebilirsin.
21, Ocak, 2019 ZAFERR C14 (8 puan) tarafından yorumlandı
Görüş ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. 
0 beğenilme 2 beğenilmeme
23, Ocak, 2019 baranseren C25 (771 puan) tarafından cevaplandı
24, Ocak, 2019 baranseren tarafından düzenlendi
gayri menkul değerleme uzmanlığı yapabilirsin

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,256 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 618 kez görüntülendi
5 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,164 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 260 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 293 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...