Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

dilatasyon

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
1,797 kez görüntülendi
30, Ekim, 2014 Yapı Malzemeleri kategorisinde samet özşenol C18 (321 puan) tarafından soruldu
dilatasyon derzlerine konulan strafor köpükler yapı tamamlandıktan sonra yapıdan uzaklaştırılmalımıdır( YANICI ÖZELLİĞE SAHİP OLMASI NEDENIYLE)
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
30, Ekim, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Çok güzel bir soru. Bu soru altında aslında mantolama da tartışılmalı.

Ben ilgili derzlerde normal strafor değil de yanmaya karşı daha dayanıklı malzeme  kullanılıyor şeklinde biliyorum, yanlışım varsa düzeltin.

Konuyla ilgili işe yarar bazı alıntılar yapacağım Linkedin'de uzman kaynaklardan :

Emrullah Cihad Işık

Bir yapı malzemesinin yalıtım malzemesi olabilmesi için Lambda değerinin 0,065 W/m.K den düşük olması gerekiyor. Ayrıca yalıtım değeri Direnç faktörü: Lambda/kalınlık ile hesaplanmalıdır. bu durumda güncel olarak yalıtım malzemesi olarak ifade edilen sıvaların uygulama kalınlığı 15-20 cm olduğunda bu mümkün olmaktadır. bir yapıda sıva uygulaması 3cm den fazla yapılmaz. Sonuç olarak bu tür sıvalar yapı malzemesi olabilir. EPS ve XPS in yanma sınıfı EN standartlarına göre en az E olmak zorundadır. DIN standarlarında B1 ve B2 olarak iki şekilde sınıflanabilmektedir. tercih edilmesi gereken B1 sınıfıdır. TS 825 e uygundur.

 Engin Yıldız

Öncelikle EPS ve XPS genel olarak birbirine rakip değil tamamlayıcı ürünlerdir. Genel olarak dış ortam havasıyla temas halindeki ısı yalıtımında su buharı geçirgenliği daha fazla (EPS=> μ>20, XPS=> μ>80 ) olan EPS tercih edilirirken su basman seviyesinde ise su emme oranı biraz daha düşük olan (XPS=>% 0,5 - 1 ; EPS=>% 0,7 - 5) XPS tercih edilmektedir.

Bir şeyi düzeltmek ve bir ekleme yapmak gerekirse: Isıl Direnç=Kalınlık/Isıl İletkenlik'tir yani R=d/λ. Yukarıda sorulan soruya istinaden EPS ve XPS'in Yangına Tepki Avrupa (Euroclass) sınıfları "E" çıkmakla beraber daha üst sınıf olan "D" sınıfına da ulaşabilmektedir.

EPS yoğunluğuna göre ısıl ve mekanik özellikleri değişen bir malzemedir. Yoğunluk arttıkça ısıl iletkenlik azalır [0,032-0,040 W/(m.K), yalıtım özelliği artar], Basma (60-500 kPa), Çekme (80-400 kPa) ve Bükme (75-750 kPa) mukavetmetleri artar.

Diğer yandan genel olarak bütün ısı yalıtım malzemelerinin ısı yalıtım özelliği hakkında konuşulacak olursa, kalınlık artışının getirdiği yalıtım özelliğindeki performans, yoğunluk artışının getirdiği performanstan kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Diğer bir deyişle Isı yalıtım malzemesinin kalınlığındaki artışın ısı yalıtım özelliğine katkısı, malzemenin yoğunluğundaki artışın getireceği katkıya göre çok daha yüksektir.

Sıva, file, son kat kaplaması vb. ile uygulanan EPS veya XPS'li Dış Cephe Isı Yalıtım Sisteminin (Mantolama) Yangına Tepki Sınıfı ise "B" sınıfına yükselmektedir (her ne kadar yangına tepki performansı bir üst sınıf olan A2 performansıyla aynı çıksa da sınıflandırma esaslarına göre, sistem organik madde ihtiva ettiğinden bir sınıf aşağı düşürülür). Diğer bir konu TS 825, Yangına Tepki Sınıflarıyla ilgili bir tanımlama getirmez, binarlarda kullanılan bütün yapı malzemeleri "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"e tabidir.

 

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 544 kez görüntülendi
20, Ocak, 2017 Yapı Malzemeleri kategorisinde HknTk C14 (4 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 222 kez görüntülendi
29, Aralık, 2021 Proje&Tasarım kategorisinde arch_syngn C14 (12 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 503 kez görüntülendi
11, Temmuz, 2020 İmalat Hataları kategorisinde predest C14 (45 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 732 kez görüntülendi
1, Mart, 2020 Kaba İnşaat kategorisinde predest C14 (45 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,039 kez görüntülendi
12, Ağustos, 2019 Uygulama kategorisinde hayvansevermimar C14 (49 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...