Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Bu sektörde var olabilmek

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
700 kez görüntülendi
22, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisliği kategorisinde irem88 C14 (21 puan) tarafından soruldu
Herkese merhaba,bu yaz stajım için çeşitli yerlere gidip yüz yüze görüştüm(daha etkili olması için) gittiğim şantiyeler büyük projelerdi tanıdık olmadan bulabilirim dedim ve yola çıktım lakin gittiğim yerlerde ya şantiyeden içeri almadılar ya da konuştuğum zaman yüzüme bakmadılar yukarıdan yukarıdan konuştular ve hal boyle olunca kendi emeğimle degil de bir tanıdık vasıtasıyla staj yeri bulabildim.Soruma gelecek olursak ben hep kendi emeğimle bu sektörde var olabileceğimi düşünüyordum fakat konuştuğum birkaç mühendis bunun pek mümkün olamayacağını söyledi ve staj hikayeside bunu doğruladı sizce bu mümkün mü mümkünse eğer bunu nasıl başarabilirim rica etsem görüşlerinizi iyi kötü belirtebilir misiniz benimde kafamda bir şeyler oluşması için,şimdiden teşekkürler iyi günler:)
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
İrem Hanım,

Pek çok arkadaşa, randevu almadan, bilip bilmeden, tanımadan etmeden daha iyi olur diye kafanıza göre yüzyüze başvuru amacıyla ofislere, sahalara çat kapı gitmeyin diye tavsiyede bulundum. Sebebi de benim de zamanında yaşadıgım, sizin de yaşadıgınzı olaydır. Bırakın daha faydalı olmasını, tam aksine bu şekilde özgüven yıpratması ile zararlı olmaktadır.

Hiç bir firma, ne ofiste ne sahada, ya bi stajyer ya da yeni mezun gelse de hemen işe alsak diye beklemez. Bu işler öyle yürümez. Varsa ilanı başvurursun, telefon ile başvurunu takip edersin. Çat katı gitmek tam aksine antipatik de bir durumdur. Sonuçta kumaş satıcısı değiliz, lisans mezunuyuz. İşim sonunda, güvenliğin elindeki cvyi alıp tamam biz içeri bırakırız hadi eyvallah demesi gibi değişik bir finalle kapanıyor sahne, kötü oluyor.

Bu konu vesilesi ile, fikirlerimi yine belirtmek istedim, belki yüzyüze görüşmek adına kapı kapı dolaşma fikri olan arkadaşlara yardımcı olur.

Konuya dönelim, merak etmeyin başlarda öyle olur. Fakat bir yere girip çalıştıktan sonra insan kazanmaya bakın. Orda çalışacağınız pek çok insan bir kaç sene sonra başka yerlerde olacak. Çeşitli vesileler ile başka firma çalışanları ile etkileşimde olacaksınız. Onlar da aynı şekilde başka başka yerlerde olacaklar. Siz insan kazanmaya bakın, sektöede sirkülasyon çok fazla. Bundan sonraki işlerde, o tanıstıgınız insanlar eğer iyi bir izlenim bıraktıysanız sizi kendileri çağıracaklar, ya da referans olacaklar. 

Ayrıca, işi öğrenmeye güzel tecrübeler edinmeye bakın. O tecrübeler sizi seçkin kılacak.  Siz kendinizi geliştiriseniz, bundan sonraki iş bulma sürecinde kimseye ihtiyacınız olmadan kendi bilgi ve donanımınızla seçkin olacaksınız. O nedenle bir umutsuzluga düşmeyin

Bol şans 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Nisan, 2019 Mehmet Ekinci C18 (252 puan) tarafından cevaplandı
Sadece bu işte değil her yerdeki tek kural pes etmemektir. Sonrası geliyor diye umuyorum

İlgili sorular

0 beğenilme 2 beğenilmeme
0 cevap 340 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 550 kez görüntülendi
6, Haziran, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Mrym2565 C14 (5 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 334 kez görüntülendi
12, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde enesubasi C30 (1,239 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 425 kez görüntülendi
9, Nisan, 2021 Belediyecilik kategorisinde sorgulayan cahil C14 (13 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 394 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...