Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Saha mühendisinden istenilen AutoCad bilgisi

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,416 kez görüntülendi
26, Nisan, 2019 Autocad kategorisinde oo35 C14 (4 puan) tarafından soruldu
26, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi tarafından yeniden kategorilendirildi

Merhaba arkadaşlar, Şantiye ortamında bir Saha mühendisinden ne kadar autoCad bilmesi istenir, malum ilanlarda hep ileri seviye autocad yazıyorlar :)


yani mesela elinde bir projesi olan şunu çizin o zaman olmuşsunuzdur gibi kendimizi sınaya bileceğimiz bir şey var mı? Elinde proje olan yardımcı olabilecek.


yardımlarınız için teşekkürler, hepinize bol kazançlar.

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
26, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
ihtiyaç durumunda detay ya da asbuilt çizebilmen gerekir, o nedenle autocad ne kadar bilirsen senin için o kadar iyi. aynı işi 2 günde yapmak var, 2 saatte yapmak var.

ben sahadan teknik ofise geçtim. şuan sahada çalışan arkadaşların excel ve autocad hızlarını görünce, çok basit çizim ya da tablolara bile saatler harcadıklarına şahit olunca gerçekten üzülüyorum. 

o nedenle bir fırsat yaratıp pratik bir şekilde kullancak seviyeye gelmek lazım
0 beğenilme 1 beğenilmeme
27, Nisan, 2019 Kimbo C14 (13 puan) tarafından cevaplandı
Saha mühendisinin AutoCad bilmesine gerek yoktur. Çünkü projedeki değişikleri şantiye şefi yapar zaten. Sadece ölçü almayı bilmek yeterlidir. 
27, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
şantiye şefi saha mühendisine projede birşey sorduğu zaman, hiç autocadde işlem yapması gerekmeyecek mi?

siz nasıl saha mühendisliği yaptınız şefim ? autocad bilmeye ihtiyaç duymadan, bir ölçü dahi almadınzı mı ? beton siparişi için metraj çıkarırken polyline bile dönmediniz mi ? size mekanik şaftla ilgili bir çakışma soruldugunda mekaniği alıp statiğe çakmadınız mı ? 

şantiye şefi, saha mühendisinden projeyle ilgili birşey istemeyecek mi hiç ? istediği zaman ben autocad bilmiyorum dediğindei sen ne biçin inşaat mühendisisin demeyecek mi ?

hepsini geçtim, yukarıdakiler olmadı diyelim:

o saha mühendisi, hiç şef olmayacak mı ? 

lütfen cevaplarımız ile insanları yanlış yönlendirmeyelim. 
27, Nisan, 2019 Kimbo C14 (13 puan) tarafından yorumlandı
27, Nisan, 2019 Kimbo tarafından düzenlendi
Yazdığım cevabı iyi okumamışsın. 

1- şantiye şefi bir şey sormayacak mı? Hayır sormaz. Çünkü şantiye şefi karizmayı çizdirmemek, kuyruğu dik tutmak için mümkün olduğunca kimseye proje ile ilgili nasıl yapalım diye soru sormaz. Hele saha mühendisine hiç sormaz.

2- ölçü almayacak mı, beton sparişi vermeyecek mi, metraj çıkarmayacak mı? Yorumumda sadece ölçü almayı bilsin yeter yazmışım zaten. Ayrıca saha mühendisinden kimse metraj istemez. Çünkü aynı işten en az 2 proje bitirmeden metraj istenmez. Çünkü büyük ihtimalle yanlış çıkartır. Mesela yol şantiyesiyse baştan sona en az 2 yol projesi veya konut ise baştan sona en az 2 üst yapı projesi bitirmiş bir elemandan metraj istenir. Aynı işten 2 proje bitiren adamı 3. Projesinde proje müdürünün yanında şantiye şefi yaparlar zaten saha mühendisi yapmazlar. Sadece beton spariş etmesi istenir ki onu da zaten söyledim proje üzerinde ölçü almayı bilecek. 

3- statik ile mekaniği birbirine çakmayacak mı? Hayır. Projeleri karşılaştırma işin başında  proje müdürü tarafından daha küçük şantiyelerde şantiye şefi tarafından yapılır. As built işlenir. Böyle bir işi saha mühendisine vermezler. 

4- Autocad bilmiyorum dediğinde sen biçim mühendissin denmeyecek mi, ileride şantiye şefi olmayacak mı? Evet autocad bilmiyorum dediğinde sen ne biçim mühendissin denecek. Ben autocad gereksizdir demedim ki. Saha mühendisinin işine yaramaz dedim. Kalıp planını kontrol etmek için ölçülerine bakacak. Beton söylemek için ölçülere bakacak. Hacmi bulacak. Şantiye şefi olduğunda autocad lazım olacak. Saha mühendisine ölçü hariç aıtocad gerekmez. 
29, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Hayır çok iyi okudum.

Bir döşeme betonu siparişi öncesinde miktar hesaplarken ya da kalıpçı kalfasının kendince kalıp hesaplamak için sizden yardım istemeye geldiği zaman, sadece dimension komutu ile  yarım saatte yapacagınız işi, quick select, polyline ve layiso, polyline toplama lispi gibi bir kaç ufak komut kullanarak 5 dk da yaparsınız. sadece misal verdim. 

Ya da demir tezgahına bilgi vereceğiniz zaman, 1 saat uğraşacagınız veriyi data extraction ile, 10 dk da alırsınız. 

Ne tür firmalarda, şantiyelerde çalıştınız bilmiyorum ama, çok yanlış bir izlenim edinmişsiniz. Sadece saha mühendisliğini değil, genel anlamda şantiyeciliği yanlış anlamışsınız, eğer bu şekilde çalıştıysanız da yanlış yapmışsınız.

Mühendislik eğitimi almış ve bunu hakkıyla tamamlamış analitik beceri ve  donanımda bir kişinin, statik projeyi okuma, diğer projeleri en azından statik proje ile çakıştıracak düzeyde kullanabilme, metraj dediğimiz 4 işlemi yapabilmesi maksimum 6 ayını alır. Saha mühendisliği dediğiniz ise, kaba işler şefi olan bir ölçekteki projede çalışıyorsanız 4-5, fakat direkt şantiye şefliğine geçilen ölçekte bir projede çalışıyorsanız en az 6-7 senedir. (yaklaşık)  Bunca süre, autocadde en ufak bir detay hazırlamıyor, metraj çıkarmıyor, mekanik şaft ile statiği kontrol edecek kadar imalat kontrolün içerisine girmiyorsanız, autocadi sadece dimension ile kullanyıorsanız kusura bakmayın ama  orda bir hata vardır.

Bir şantiyeci elbette autocadde 3 boyutlu harikalar yaratacak düzeyde bilmez, bileceği genel ayarlar kapsamında 4-5 kritik ayar, en fazla 10-15 çizim komutudur.  Ancak sizin dediğiniz gibi ölçü almayı bil yeter şeklinde bir durum yok, en azından ben 7 yıllık iş deneyimimde, konuya bu kadar uzak saha mühendisi  (6 ay ve üzeri tecrübede) hiç görmedim. Şuan çalıştıgım projede saha mühendisleri, proje de çakıştırıyor, ihtiyaç durumunda hakediş için metraj da çıkarıyor, dizayn ofisten geç dönüş aldıkları zamanlarda yeri geliyor autocaddde karkas projeleri bile hazırlıyor. 

Son Not: Çok da yanlış şantiye şefleri ile çalışmışsınız. O tarz adamların sahasında 1 dk bile durmayınız. 

Başarılar dilerim 

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 570 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,104 kez görüntülendi
8, Temmuz, 2019 Autocad kategorisinde alpertunga08 C16 (111 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 463 kez görüntülendi
2, Nisan, 2019 Autocad kategorisinde zesa C14 (31 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 713 kez görüntülendi
12, Mart, 2019 Autocad kategorisinde osman01 C14 (26 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 565 kez görüntülendi
27, Şubat, 2019 Autocad kategorisinde Berkamp65 C14 (3 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...