Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiye şefliği ve İSG

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
2,637 kez görüntülendi
5, Eylül, 2019 İş Güvenliği (İSG) kategorisinde furkanelbir24 C20 (701 puan) tarafından soruldu
2020'den sonra şantiye şefliği için İSG uzmanlığı gerekecek deniyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa açıklayabilir mi ayrıntıları ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
6, Eylül, 2019 edabilgin89 C16 (121 puan) tarafından cevaplandı
YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİK;
ilgili yönetmelik maddelerini aşağıda paylaşıyorum, evet böyle bir durum var ama bu ülkede herşey ötelendiği için öteleneceği kanaatindeyim ancak en kısa sürede almanız size zarar vermez ötelense de uzmanlık belgesinin elinizde bulunması artı değer katacaktır size.

Şantiye şefliği
Yönetmeliğin 10. maddesinin  1. fıkrasında  “Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır.” Denilmektedir.
Aynı maddenin 15. fıkrasında ise “mimar ve teknik öğretmen unvanlı teknik personelin şantiye şefi olarak görev yaptığı 4857 sayılı İş Kanununun 81 inci maddesi kapsamında yer alan inşaat ve tesisat işlerinde, şantiye şeflerinin iş güvenliği uzmanlığı belgesine haiz olması zorunludur.” denilmektedir.
Yine aynı yönetmeliğin İş güvenliği uzmanlığı belgesi başlığı altındaki 
GEÇİCİ MADDE  2 de “Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin on beşinci fıkrası kapsamındaki işlerde görev alacak mühendis, mimar ve teknik öğretmen unvanlı şantiye şefinin 1/1/2012 tarihinden 1/1/2020 tarihine kadar 4857 sayılı İş Kanununa uygun iş güvenliği uzmanlığı belgesi alması zorunludur. denilmiştir.
Yönetmeliğin bu maddelerine göre görev alacak mühendis, mimar ve teknik öğretmen unvanlı şantiye şeflerinin 01.01.2020 tarihine kadar iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alarak 2019 yılının Mayıs ve Aralık aylarında yapılacak sınavlara katılıp iş güvenliği uzmanlığı belgelerini almaları zorunludur.
6, Eylül, 2019 furkanelbir24 C20 (701 puan) tarafından yorumlandı
Bu mevzuatıayrı bir forumda ben de okudum ama mevzuat sayfasında ilgili yönetmeliğe bir türlü ulaşamadım. Siz ulaştığınıza göre sanırım benim tarayıcımda bir sorun var.  Sorun olmayacaksa yönetmeliği ek olarak ekleyebilirsiniz benim için sevinirim. 

Teşekkürler
0 beğenilme 0 beğenilmeme
7, Eylül, 2019 CivilEngineer.Ismail C14 (30 puan) tarafından cevaplandı
Benim bildiğim bu madde önce eklendi daha sonra düzeltme ile birlikte çıkarıldı. Hatta IMO bilgilendirme toplantısında böyle bir şeyin extra bir sorumluluk ve iş yükü olduğu değerlendirip yönetmeliğin bu maddesinin geri çekilmesinin olumlu bir gelişme olduğu söylendi. Duyduğumu aktarıyorum. 
8, Eylül, 2019 furkanelbir24 C20 (701 puan) tarafından yorumlandı

Şantiye şefliği mevzuatının yayımlanma tarihine bakarsak, isg olayı eski mevzuatta var ama 2017 yılındaki mevzuatta isg ile ilgili bir şey yazmıyor. Yavaştan İSG kursuna yazıldığıma pişman olmaya başladım. Sırf sonraki seneden sonra zorunlu olacak diye yazılmıştım. Bakalım artık zaten bu aralar inşaat ile ilgili hiçbir şey düzgün gitmiyor buna da şaşırmamak lazım :D

0 beğenilme 0 beğenilmeme
7, Eylül, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

2008 yılında inşaat mühendisliğini kazandığımda da aynı muhabbet vardı :)

İlgili sorular

4 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,186 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 356 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,999 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 848 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,679 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...