Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

elyaflı beton hakkında bilgisi olan

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
470 kez görüntülendi
11, Eylül, 2019 Yapı Statiği kategorisinde ahmednaji C14 (26 puan) tarafından soruldu
açık teraslı olan çatımızın izolasyonu yapıldı şimdi izolasyon üstüne elyaflı beton atacam sertleştirici+helikopter de kullanılacak.elyaf ile ilgili bilgisi olan var mı mesela 1m3 betona kaç kilo elyaf atmamız gerekiyor

bu sistemi daha önce yapan var mı
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Eylül, 2019 ayhanoncu C14 (61 puan) tarafından cevaplandı


Hammaddesi polipropilen olan ASTM C III6/C III6M,BBA NO:92.2830 stantartlarına uygun üretilmiş ve özellikle betonlarda kullanım için uygun olarak üretilmektedir.Beton elyafları üç kullanım boyutunda satılmaktadır Betonfiber BF 19-900 ürünümüz 19 mm saha beton elyafıdır. Betonfiber BF 12-600 ürünümüz 12 mm şap beton elyafıdır.saha betonlarında da kullanılır. Betonfiber BF 06-Dökme ürünü ise 06 mm sıva elyafıdır. Bu beton elyafları betonun içerisine atıldığı zaman hiç bir şekilde topaklanma dağılmama gibi bir sorunla karşılaşılmaz.betonda homojen bir şekilde üç boyutlu olarak dağılarak betonun hem mukavmetini artırır hemde betonda mikro çatlak önleyici olarak görev yapar.Beton dökümü yapıldıktan sonra beton nem kaybettikçe büzülme gerçekleştirir bu büzülme sırasında betondaki, gerilmeden dolayı beton çatlamaya başlar ve beton döküldükten sonra bunun için bir çare bulunamaz ancak beton karışıma beton elyafı koyulduğu taktirde betonun içerisindeki dağılımından dolayı betonun gerilmesini alır çatlak başlamadan elyaf önünü keser ve sünek daha esnek bir beton zemin elde edersiniz ve betonun içerisinde elyaf olduğundan dolayı beton segregasyona ugramaz bunun sebebi betonun içerisinde elyaf agregaları tutarak dibe çökmesini engeller bu şu demek oluyor ki betonun agregaları dibe çökerse yüzeyde çimento kısmı kalır ve bu da betonun yapısın bozulmasına ve en önemli olarak betonun aşınma ve beton tozumasına sebebiyet verir ,yani beton elyafı kullanımı ile bunun önüne geçilmiş olup tam anlamıyla sağlam bir beton elde edilmiş olur ,hele ki beton elyafını çelik teller ile birlikte kullanılırsa harika ve çok çok mukavim bir zemin elde edilmiş olur yani çelikle donatılandırdığınız bir betonunuz olur .Kısaca çelik teller hakkında da bilgi vermek istiyorum. “Çelik teller betonda hasır demir yerine kullanılan tali donatı görevi görür.Beton karışıma atılarak hızlı devirde 5 dakika karıştırılarak Beton içerisinde homojen dağılır ve betonun her noktasına ulaşarak betonu her yerden korur,betonunu iskelet sistemi gibi donatılandırırken aynı zamanda da çok mukavim, tozumayan,aşınmayan pul pul dökülmez,parçalanmaz bir beton elde edilmiş olur.Çelik teller de beton elyafı gibi betonun içerisinde agregaların birbirine tutunmasını sağladığı için beton sağlam,tozumasız,aşınmaz,mukavim bir beton elde ediliyor.”


beton elyafları 1 m³ betonda kullanım için özel olarak özel torbalarda paketlenmektedir.bu paketler suda eriyebilen özel paketler olduğu için direk betonun içerisine atılır ve karıştırılır betonda milyonlarca elyaf dağılmaktadır.Her tip beton için ayrı elyaf bulunmaktadır yani şap betonu için standartlara uygun olarak optimum miktar 900 gr’dır ve 900 gr özel suda eriyebilen paketlerde bulunmaktadır.Saha betonlarında kullanılmak için ise 12 mm elyaftan 600 gr’lık paketlerde sunulmaktadır ve sıvalarda kullanım için ise 06 mm elyaf 25 kg kolilerde dökme olarak satılmaktadır. Be beton elyaflarının herbiri betonun içeriğine agrega yapısına uygun olarak üretilmektedir ona keza boyutları buna göre belirlenir.


kaynak: http://betonfiber.com/eton-elyafi-nedir/

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 291 kez görüntülendi
20, Mayıs, 2020 İnşaat Firmaları kategorisinde amsnz61 C14 (4 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 613 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,165 kez görüntülendi
16, Ekim, 2017 Diğer kategorisinde memmetegn C14 (3 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 826 kez görüntülendi
10, Nisan, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde yenimuhendiss C14 (5 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,063 kez görüntülendi
15, Mayıs, 2015 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde omer C14 (43 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...