Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Günümüzde inşaat mühendisi olmak ? (açıklamayı okuyun )

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
405 kez görüntülendi
23, Mayıs, 2020 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Selimbartu C14 (6 puan) tarafından soruldu
Öncelikle tüm dünyayı sarsan pandemiden dolayı bütün insanlık adına geçmiş olsun diyorum inşallah ülkemizde ve dünyadaki bu sorun Allahın yardımıyla biter. Bir yıllık inşaat Teknolojisi mezunuyum Bu bir yıllık süreçte dgs ile mühendislik için ders çalışırken inşaat sektörü üzerine birçok seminerler olsun veya şantiye şefinden ustasına çırağına kadar birçok insanla muhabbet ettim ve kendi yolumda tökezledim kaldım. Aceba dedim inşaat mühendisi olma hayalinde ilerlersemmi yoksa yukarda sorduğum sorudaki acı durumu yaşamamak için tekniker olarak işime başlayıp kendimi bir mühendis seviyesine getirecek kadar geliştirip ihaleye giremeyen sahada teknikermi olsam dedim? Güzel şeflerim abilerim benim gibi okuyan öğrenci kardeşlerim helede şuan ki durumda bu virüsten dolayı yine en çabuk  ve kötü etkilenen sektör inşaat oldu ve insanı üzen bir durum. Ben şimdi şunuda düşündüm istemeyerek bakıyorum mühendislere hepsinin altında birer adet arabası evi aileyi kurmuş fakat hep Bi mühendislik okumaktan vazgeçin pişman olursunuz veya kendimizi çok çok geliştirmemiz gerektiğini ve ingilizce + 2. Bir dil öğrenme izi söylüyorlar bunu söyleyenlerin hiçbirisi de bu dediklerini yapmıyor ama şükür birşekilde çalışıyor yeteri kadar manevi değer göremesede maddi yönden karşılığını alıyor ama nedense hep boşverin diyorlar ben gibi ünivers. Okuyan öğrencilere tutup müteahhitlerin kötü olduğunu anlatıyorlar ve garibime giden artık yurtdışında bile iş imkanı kısıtlı diyorlar abicim ben şuan teknikerim ve istesem şuan bu virüs bitsin özbekistan da 2500-3000 dolara tekniker olarak hadi 2000 dolar diyim çalışabilirim iş var dil bilmiyorum ama adam demiyorki sende dil yok gelme kaldıkı mühendis olsam daha nasıl işler belkide geçelwxek Allah nasip ederse tabi ama nedense günümğzdeki mühendisler şefler hep Bi kötüleme içindeler yok 2000 lira maaşla işe başlarsın ben yeni mezun teknikerim ve tokide asgari ücretle işe başladım bu mühendisler diyorki müh olursun 2000 lria maaş verirler bu nasıl bir iş siz mi Yalansınız yoksa banamı toki fazla maaş verdi Ozman ben bin liraya başlamalıydım bu işe açıklık getirebilexek yokmu temiz kalpli insanlar yorumlarınızı bekliyorum???
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
26, Mayıs, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

merhabalar


3-5 kişinin değerlendirmesi ile olayları yorumlarsanız kafanız karışır, yanılgıya düşersiniz.

Aynı tecrübede, aynı okuldan mezun, aynı şehirde görev yapan inşaat mühedisinin birisi 5000 tl kazanırken diğeri 15tl kazanabilir. 

Maaşı belirleyen pek çok kriter var, kişisel tecrübe ve donanımlara ilave olarak  referans ( çevre), kendinizi pazarlama, şans, çalışılan proje , firma... 

Maaş skalası çok değişken, teknikerlikde de öyle.

Ayrıca kimi tekniker var, sektörde iş bulamayıp başka sektörlere kaçıyor, market açıyor, otopark işletiyor. Kimi tekniker var, yurtdışı projelerde çalışıyor, zengin oluyor.

Kimi tekniker var, mühendisliğe geçmiş ve iyi işler bulmuş memnun, kimisi  var mühendis olmuş ama işsiz kalmış, memnun değildir. 

Yani 100 kişi alıp hepsine maaşını, memnuniyetini sorsanız hepsi farklı birşey söyler.

Sizin yaptgıınız en büyük hata, çok az veriden yola çıkarak yargıda bulunmanız. 

Daha fazla insanla konuşmalı, memnun olmayanların şikayetlerini ve başarısızlık sebeplerini, memnun olanların neyi nasıl başardıklarını iyi analiz edip, kendi hayat beklentileriniz ile bunları yoğurarak kendi yolunuzu çizmeniz.

Unutmayın, sizin yolunuz herkesten farklı olacak, çünkü siz  karakter, çevre, şans gibi faktörler ile herkesten farklı kendinize has veriler taşıyorsunuz. Toki şunu veriyormuş, bu bunu dedi, bu şöyle kötüledi vs. 3-5 kişinin lafı ile radikal değerlendirmeler yaparsanız, büyük tabloyu okuyamaz ve hayatınız ile ilgili hatalı kararlar verirsiniz.

İlgili sorular

1 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 456 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,221 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 783 kez görüntülendi
2, Mayıs, 2016 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde tolga gunay C14 (20 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,612 kez görüntülendi
28, Nisan, 2015 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde baret C14 (35 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,160 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...