Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Kolon-kiris birlesim bolgesi!

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
2,204 kez görüntülendi
28, Temmuz, 2020 İmalat Hataları kategorisinde H16delibas C14 (3 puan) tarafından soruldu
28, Temmuz, 2020 H16delibas tarafından düzenlendi

İki öğrenciyiz ve küçük bir şantiyede staj yapıyoruz, şantiye şefi nadir geldiğinden çoğu şeyi araştırarak öğrenmeye çalışıyoruz. Merak ettiğimiz iki sorumuz var. Resimde görüldüğü gibi ustalar kiriş boyuna donatılarını birçok birleşim bölgesinde kolon boyuna donatısının dışından geçirdiler. Buradaki kiriş boyuna donatılarının kolon içinde olması gerekmez mi acaba? Bir de ilave donatılarının ucundaki gönyeler kirişin dışında mı yoksa içinde mi kalmalı?? Ustaya neden böyle bağladınız diye sorduğumuzda "bu burayı destekleyecek" gibi geçiştirme bir yanıt aldık. Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu oluruz, teşekkürler.image image

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
31, Temmuz, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Boyuna donatı kolonun içinden mi dışından mı geçiyor sorusu için kalıp planını görmek lazım. Kiriş genişliği kolon genişliğinden fazla ise bazıları mecbur kolonun dışında kalacak  :)



Kalıp ve ve donatı planlarına bakarak bunu daha iyi analiz edebilirsiniz. 

1, Ağustos, 2020 H16delibas C14 (3 puan) tarafından yorumlandı

Yanıtınız için teşekkür ederim. 


Buna binaen; projedeki bütün kirişler kolonlarla ya aynı genişlikte ya da kolon genişliğinden daha küçük. Bu şartı kastederek sormak istemiştim soruyu da aslında ama yazarken atlamışım. Daha önce staj yaptığım yerdeki mühendis birleşim bölgesinde kiriş ve kolon genişlikleri aynı ise kiriş boyuna donatılarının konstrüktif olarak kolon içinde kalması gerektiği ve aynı şekilde döşeme ilave donatılarının gönyelerinin de kiriş içinde kalacak şekilde bağlanması gerektiğini söylemişti. Ben de bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum ama bilgisi olanların daha net bir cevap verebileceğini düşündüğüm için soruyorum :) Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler :)

2, Ağustos, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Dediğiniz gibi ise haklısınız, o kişi de doğru söylemiş, konstrüktif olarak tercih edilen içinde, yani yükün aktarıldıgı yapının faydalı kesitinde olmasıdır.

Hala aklıma yatmayan şey ise yolladıgınız fotoğrafta, kirişin en dıştaki donatısı ile kolonun en dış donatısı arasında 4-5 cme kadar fark var diye görüyorum, yanılıyor muyum?

O kolonun pas payı nedir ? Kalıp planını da kontrol etmenizde fayda var dediğim gibi 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
7, Ağustos, 2020 Mr.bohem C20 (544 puan) tarafından cevaplandı

ilk sorunuza zaten hocam cevap vermiş ve karşılıklı mutabık kalmışsınız. ikinci sorunuza gelince ilave donatıların ucundaki gönyeler ikinci görselde görüldüğü gibi içine girdiği kolonun hemen ortasından dönerek içinde kalmamalı, devam ederek kolonu dıştan sarıp orada gönye dönmesi yapıp sarmalı. buna ek olarak bir kesitte kiriş-kolon-kiriş (K101-S101-K102) var diyelim. K101 deki ilave üst donatılar S101 in K102 yle birleştiği yerden gönyeleneceği gibi, K102 ye doğru 30-40 cm daha uzatılıp gönyelenmeden öyle de bırakılabilir. ama bu örnek bahsettiğim gibi devam eden kirişlerde uygulanabilir.

Önemli Bilgi: tali kirişlerde etriye donatısı sıklaştırmaları ustalar tarafından hep atlanır. bu bölgelerde etriye sıklaştırmaları yapılmış mı kontrol ediniz.(projeden kontrol ediniz. bu bölgelerde genelde 5-6 adet etriye donatısı yazılmıştır)

NOT: staj yaptığınız şantiyelerde donatı -kalıp la ilgili aklınıza takılan soruları,anlayamadığınız yerleri ustalara sormamanızı tavsiye ederim.onlar teknik olarak size cevap vermez, işlerine geldiği gibi cevap verir. sizin de konu ile ilgili bilgi sahibi olmadığınızı farkederse bunu kullanıp sizi zor durumlarda bırakabilir.  çünkü onlar için sizin mühendislik okuduğunuzun bir önemi yoktur. onlar işin ustasıdır ve en iyi onlar bilir. teorik bilginizi küçümseyebilirler. onlara bu fırsatı vermeyin. eksiklerinizi, yapıyla ilgili merak ettiklerinizi teknik bir personel olan şantiye şefleriyle halletmeye çalışınız

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,187 kez görüntülendi
18, Ağustos, 2015 Çelik Yapılar kategorisinde Ariuka C14 (8 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 761 kez görüntülendi
18, Ağustos, 2015 Etabs kategorisinde Ariuka C14 (8 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 478 kez görüntülendi
7, Haziran, 2020 İmalat Hataları kategorisinde predest C14 (45 puan) tarafından soruldu
5 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 5,250 kez görüntülendi
9, Ağustos, 2018 İmalat Hataları kategorisinde TALHA MERTEL C16 (184 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 3,296 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...