Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat Mühendisliği ile ÇAP yapmalı mıyım?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
493 kez görüntülendi
26, Ocak, 2021 İnşaat Mühendisliği kategorisinde promro78 C14 (4 puan) tarafından soruldu
Merhaba, İstanbul Teknik Üniversitesi 2.sınıf Mimarlık öğrencisiyim. İnşaat mühendisliğine ilgim ve ÇAP yapacak kadar yeterli ortalamam var. Ancak ÇAP sonucu eklenecek 2,5 yıl gözümü korkutuyor ve bunun iş hayatımda karşılığı olup olmayacağını bilmiyorum. Tecrübesi olan kişilerin bu konu hakkında mentorluk yapmasını rica edebilir miyim? Ayrıca bir mimarın inşaat mühendisi gibi düşünebilme ve kabiliyet sergileyebilmesi sektör için avantaj mıdır yoksa gereksiz bir fazlalık mıdır öğrenmek isterim.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
29, Ocak, 2021 furkanelbir24 C20 (701 puan) tarafından cevaplandı
Doğru bilgiden bence hiç zarar gelmez. Ama zorlu bir süreç olacağı da aşikar. Maddi açıdan baya faydalı olacağını düşünüyorum açıkçası ÇAP'ın. Çünkü tasarımını yaptığınız bir evin statiğini de siz çözebilip o parayı inşaat mühendisine vermek yerine kendi cebinize koyabilirsiniz. Ve mimari tasarımı çift yönlü olarak tasarlayabilme yetisine de sahip olursun. Müteahhite büyük zaman kazandırırsın. Çünkü proje aşamasında mimarla, inşaat mühendisi arasında o proje sürekli gidip gelir final halini alana kadar. Bu yüzden işverenin ayrı ayrı inşaat mühendisi ve mimarla uğraştırmak yerine sana gelebilir. Ayrıca tamamen farklı bir ekmek kapısı da. Mimarlıktan yana yüzün gülmezse inşaat mühendisi olarak yüzün gülebilir. CV'ne yazdığın zaman da işvereni etkilemesi işten bile değil. Şahsen ben işveren olsam iki şekilde düşünebilen ve kendini eğitmiş birini tercih ederim. Tabi bunun için de büyük bir emek gerek. Dediğin gibi 2,5 sene belki daha uzun bir süre çaba harcamak lazım. Karar sana kalmış.
1, Şubat, 2021 promro78 C14 (4 puan) tarafından yorumlandı
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki tüm bu olabilir edebilir gibi ihtimal ifade eden ifadelerinize yüzde kaç olarak değer biçersiniz? Yani yazınızdan anlaşıldığı üzere çoğu şekilde ve ihtimalde bana fayda sağlayacağı aşikar gibi fakat ben işe yaramadığı durumları merak ediyorum. Biraz bardağın boş tarafındaki olayları sorgulamak istiyorum. Sizce ne olursa veya ne gibi bariz eksiklikler olursa çift diploma ve bilginin birlikte işe yaramayacağı durumlar meydana gelir?
2, Şubat, 2021 furkanelbir24 C20 (701 puan) tarafından yorumlandı
Hani bir yüzde ile nitelendirmek zor. Ama CV'niz ne kadar kalifiye olursa işe alınma ihtimaliniz o kadar fazla olur. Ki biz burada sadece CV'nize eklediğiniz bir program bilgisinden değil koskoaca bir meslekten bahsediyoruz. Dezavantajları ne diye soruyosanız şunları söyleyebilirim. İnşaat mühendisliği mimarlığa nazaran daha sayısal bir bölüm. Ve zaman geçtikçe insanın sayısallıktaki bilgileri törpüleniyor. Bölümü okumak düşündüğünüzden daha zor olabilir. Daha uzun sürebilir. Bu da para ve daha önemlisi zaman kaybıdır. Diplomayı aldıktan sonra hiç kullanamayadabilirsiniz. Mimar olarak işe başlayıp öyle kaldığınız zaman elinizde sadece bölümün verdiği teknik bilgi ve genel kültür kalacaktır. En fazla inşaat mühendisi gibi bakarak çizdiğiniz projelerde işverene para kazandırabilirsiniz. Ama tabi bu durum sizi daha tercih edilen bir mimar yapacaktır.
22, Şubat, 2021 promro78 C14 (4 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 268 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 2,897 kez görüntülendi
1 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 418 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 3,309 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 631 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...