Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat mühendisliği programları

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
13,036 kez görüntülendi
15, Mart, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde ozergul C14 (26 puan) tarafından soruldu
Merhaba arkadaşlar 2.sınıf inşaat mühendisliği okuyorum. Bana ileride lazım olacak programlar nelerdir?(AutoCAD hariç) Solidworks u biliyorum ama o ucretli. Matlab da öyle. Kendimi programlar konusunda nasıl geliştirebilirim. Blender ya da 3ds max ogrensem bana katkısı olur mu. (Blender az çok biliyorum) Piyasadaki CAD programlarına baktım çoğu ücretli sanırım tekla ideyapi vs..
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Mart, 2016 insaatofis C20 (583 puan) tarafından cevaplandı
16, Mart, 2016 ozergul tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Piyasada kullanılan bütün programlar ticari amaçla kullanıldığı sürece ücretlidir. Yalnız, bir çok program öğrencilere kolaylık sağlaması açısından öğrenci versiyonlarını ücretsiz olarak sunarlar. Bu programları .edu uzantılı mail adresinizi kullanarak temin edebilirsiniz.

Betonarme yapılar hakkında piyasada sıkça kullanılan STA4CAD ve IDECAD programlarını önerebilirim. Bunlar paket programlardır. A'dan Z'ye betonarme projenizi çizmenize olanak sağlarlar. Analiz programı olarak olmazsa olmaz SAP2000. Çelik yapılar 3 boyutlu modelleme için ise Tekla Structures.

Bu programların hepsinin demosu veya tam sürüm özelliği sağlayan sınırlı süreli öğrenci versiyonları kendi web sitelerinde bulunuyor. Youtube'da hepsi hakkında bir çok eğitim videosuna ulaşabilirsin.
15, Mart, 2016 ozergul C14 (26 puan) tarafından yorumlandı
İdecad yerli yapım ve türkçe forum açısından bana daha çekici geliyor. Peki AutoCAD kullanmanin bana artısi olur mu meslek hayatında? Yani şuan oturup AutoCAD çalışmali miyim
16, Mart, 2016 insaatofis C20 (583 puan) tarafından yorumlandı
AutoCAD'i her halükarda öğrenmekte fayda var. Ancak bir inşaat mühendisi için 3 boyut detaylı çizim yapacak düzeyde öğrenmek gereksiz olacaktır. Temel komutları ve kısayolları pratik bir şekilde kullanabiliyor olmanız yeterli olur.
16, Mart, 2016 ozergul C14 (26 puan) tarafından yorumlandı
cevaplar için teşekkür ederim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Mart, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Exceli ileri derecede öğren, hem iş hem özel hayatında işlerini inanılmaz kolaylaştıracaktır, autocad ve excel, word gibi genel ofis programları şuan yeterli, son sınıfta yöneleceğin alana göre programlar öğrenmeye bak. ben 2. sınıfta sap2000 öğrendim teknik ofiste çalışıyorum hiç bir işime yaramadı gibi..
17, Mart, 2016 ozergul C14 (26 puan) tarafından yorumlandı
Exceli gayet iyi biliyorum şuanda. Sta4cad hoşuma gitti orada temel şeyleri şimdiden öğrenmeye başlayacağım. Ama kafamda şu soru var. AutoCAD gerekli mi değil mi? Biz 1.sınıfta AutoCAD gorduk ama sanırım bana lazım olacak program sta4cad
17, Mart, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
sta4cadde yaptıgın çalışmaları ofise veya sahaya mecburen autocad ortamında paylaşacaksın, düzgün aktarılmayacak düzenlemeler gerekecek vsvsvs.... bunu yapabilecek düzeyde bilmelisin, dizayn- tasarım alanında çalışan bir inşaat mühendisin 2d kullanımı bence iyi derecede bilmesi lazım autocad için
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Nisan, 2016 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı
Bence geleceğin programı AutoDesk Revit olacak.bi kurcala derim.Öğrencilerin %65 i deli gibi program öğrenmek ister ama bu ne mümkün ne de gereklidir.AutoCADi çok iyi seviyede öğren,exceli de öyle.3D maxle hiç uğraşma,3B tasarımda Sketchup çok daha güzeldir ve öğrenimi basitir.bide öğrencilik yıllarında rahat etmek için Linpro 2 boyutlu yapı statiği programını ve mathematica programını da öğrenebilirsin.3D Solids de var,onda da atalet momenti,kesme kuvveti,burulma gibi şeyleri rahatça hesaplayabilirsin.çok underground programlardır,bu kıyağımı unutma :)
2, Nisan, 2016 ozergul C14 (26 puan) tarafından yorumlandı
Cevap için teşekkürler hepsine bakacağım :)

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,552 kez görüntülendi
11, Ekim, 2014 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Abdullah Acar C14 (16 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 3,959 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,518 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 283 kez görüntülendi
6, Aralık, 2019 Microsoft Office Programları kategorisinde talhablgl C14 (18 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 494 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...