Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

ytü inşaat, ytü mekatronik?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
771 kez görüntülendi
12, Ağustos, 2016 Diğer kategorisinde helvacionur C14 (12 puan) tarafından soruldu
gecen yıl ytü mekatronik mühendisligine yerlestim. gectigimiz egitim ögretim yılının ilk dönemini hazırlık okuyarak gecirdim ve yarım dönemde hazırlıgı bitirdim. ikinci dönemde ise okulu dondurdum ve bir iste calıstım. kazandıgımdan beri kafamda soru isaretleri var. ytü insaata yatay gecis hakkım var yaklasık 10 gün sonra bu sürec baslayacak. mekatronik mühendisligine yatkın olup olmadıgım ve mekatronik mühendisliginin gelecegi hakkında süphelerim var. kendimi insaat mühendisligine daha yakın hissediyor gibiyim üniversiteye hazırlanırken bölüm hedefim olmadıgı icin onun cezasını cekiyorum su an (hedefim basarıydı sıralama olarak...) makinelere pek ilgim yok yani elektronik cihazlarla ugrasmıslıgım falan yok.. aynı sekilde insaatlada haşır neşir olmus birisi de degilim henüz belki de egitim sistemimizden kaynaklanıyor bu sorun... insaattaki cesitli calısma alanları ve ugrasılan isler sanki daha cazip geliyor bana... tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum fikirlerinizi alabilir miyim? teşekkürler
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Ağustos, 2016 Mehmet Emre Aydınlık C16 (132 puan) tarafından cevaplandı
12, Ağustos, 2016 helvacionur tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Aslında hangi mesleği yapmak istiyorsan kalbinden ne geçiyorsa o işi yap. Ama ben her türlü inşaat derim inşaat mühendisliği tüm mühendisliğin atasıdır ve işini bilen her türlü iş de bulur kariyerde yapar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Ağustos, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
inşaat sektörü yoğun, mesai saatlerinin ve iş temposunun en düzensiz oldugu sektörlerden birisi.. bunu da göz önünde bulundur tercih yaparken, saygınlık, iş imkanı ve maaşlar iyidir ancak bence sektörün en önemli dezavantajı yukarıda söylediğim konu.

 

başarılar
0 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Ağustos, 2016 helvacionur C14 (12 puan) tarafından cevaplandı
insaat mühendisligini okurken ve is sahasındayken yani calısırken zevkli midir? ve calısma saatleri konusunu biraz acar mısınız izin günleri sayısını da
13, Ağustos, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Zevki sana kalmış, zevk alan da var isyan eden de.. okurken de çalışırken de. bu biraz mesleğe olan sevgine bağlı, zaten burada doğru meslek seçimi ön plana çıkıyor. Mesai ve tatil aşrtları kuruma göre değişir. Devletteysen zaten kamu personeli statüsünde tüm hakların. Özelde ise, sabah 8 akşam 6 çalışan da var, sabah 9 akşam 5 çalışan da. cumartesi - pazar çalışmayan da var, 2 haftada 1 pazar tatil ancak yapabilen de. resmi bayram günü izinlerini yapamayan da var :) değişir dediğim gibi.
14, Ağustos, 2016 helvacionur C14 (12 puan) tarafından yorumlandı
tesekkürler... peki cok fazla mezun olması, herkesin bu bölümü okuma cabası, mahalle arası mütteahitlerin fazlalıgı hakkında ne düsünüyorsunuz? bir de devlete alımlara baktım genellikle 80 puan üzeri atanmıs sizce atanması ve sınavı zor mu?
16, Ağustos, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Mezun cok fazla evet bu sebepten ki cok dusuk ucretlere calisan insaat muhendisleri de var. Arz-talep ise girme konusunda rekabet cok fazla isveren de bunu kullanip ozellikle yeni mezunlarda piyasayi dibe vurabiliyor. Mahalle arasi müteahhitler seni baglamaz. Parasi olan insaat yapabiliyor en azindan simdilik.bunun onune gecen bir sistem yok, paran yoksa sen de bu müteahhitlere calismak icin yertistiriliyorsun. Iyi bir okuldan Mezunsan iyi bir cv varsa daha iyi muteahhitte yoksa da mahalle arasi muteahhitte calisirsin:) ya da kredi, girisim destegi vs. Alir kendi isini kurmayi denersin. Muteahhitlik apayri konu. Paran yoksa da cik yurtdisinda calis 5 sene birikimini yap gel kendin de yap:) kimse tutmuyor ki seni. Adamlarin fazlasi da para ve girisimcilik. Devlete girme konusunda bilgim yok hic dusunmedim. Biryerlere bagli kalmayi sevmiyorum açıkcasi bu nedenle memurluk pek ilgi alanim olmadi:) Basarilar
17, Ağustos, 2016 helvacionur C14 (12 puan) tarafından yorumlandı
marmara bölgesindeki insaat alanındaki is sahası icin ne düsünüyosunuz? yeterli sayıda is var mıdır? maaslar normalin altında mıdır?
17, Ağustos, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
anadoludan istihdam konusunda çok göç oluyor, iş yeterli miktarda yok, maaşlar firmaya göre değişir, çok genel soru. ancak normalin altında veren çok firma var.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Ağustos, 2016 helvacionur C14 (12 puan) tarafından cevaplandı
teşekkürler... önümüzdeki haftayı beklemeye basladım sanırım yatay geciste insaat mühendisligi icin basvurucam hayırlısı diyelim artık...

İlgili sorular

4 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,197 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 500 kez görüntülendi
7, Eylül, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 673 kez görüntülendi
6, Ağustos, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Can tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 521 kez görüntülendi
12, Temmuz, 2022 Diğer kategorisinde hakan23 C14 (59 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 473 kez görüntülendi
11, Kasım, 2021 Diğer kategorisinde ytkn C14 (58 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...