Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

yüksek lisans yapmalı mıyım?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
2,753 kez görüntülendi
21, Eylül, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde misafir tarafından soruldu
ytü inşaat mühendisliği okuyorum okul bitince yüksek lisans yapmalı mıyım yoksa direk iş hayatına mı başlamalı mıyım?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

6 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
29, Haziran, 2018 hasankutlu.08 C16 (181 puan) tarafından cevaplandı
29, Haziran, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Yüksek lisans yaparken iş hayatına devam edebilirsin ben öyle yapıyorum. Soruna gelince önce yüksek lisansı hangi amaçla yapmak istediğine karar ver. Meslek hayatına devam ederken sana ekstra para kazandıracağını düşündüğün veya piyasada yapılan işler hakkında sana daha fazla bilgi kazandıracağını düşündüğün için mi yoksa daha donanımlı daha bilgili neyi ne için yaptığını bilen gerçek bir mühendis olabilmek için mi. Cevabın 1. ise bence yüksek lisansla vakit kaybetme iş hayatında bir çok firma senin yüksek lisansına değil piyasa tecrübene bakar fazladan para kazandırmaz yüksek lisans piyasaya çık. Fakat cevabın 2. seçenek ise hiç durma öğrenebildiğin kadar şey öğren gerçek bir mühendis ol. (Söylediklerim yanlış anlaşılmasın gerçek mühendisten kastım yüksek lisans yapmış olması değil. Bilgi aşığı, etik ahlak değerleri olan mühendistir ve bizim Gerçek Mühendislere ihtiyacımız var diploma sahibi mühendislere değil.


29, Haziran, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı

Yüksek lisans yapmayan kisiler örnek olarak Almanya'da "gercek" mühendis olarak sayilmaz. Özellikle proje bürolarinda yüksek lisansi olmayan kisi görmedim ben mühendislik isi yapan. Belki! ufak bürolarda mevcuttur. Lisansa baslarken ilk tanisma gününde konusma yapan proflardan birisi de mutlaka yüksek lisansa devam etmemiz gerektigini, lisans ile tam olarak mühendis olmadigimizi söylemisti. Lisans programinin icerigi de zaten temel bilgileri icerdiginden ben lisans mezunu kisileri "gercek" mühendis olarak görmüyorum. Gercek mühendis bana göre isinde uzman olmali bunu da sadece lisans ile elde etmek mümkün degil. Özellikle statik proje yapacak mühendislerin lisans ile düzgün tasarim yapmalari cok cok zor, hele ki Türkiye'de verilen egitimin kalitesi buna eklenirse. Basit yapilari bile düzgün tasarlayamiyor Türk mühendisleri maalesef. Ülkedeki mühendislik yapilarinin tasarimi icin disariya bagimli olmasinin nedeni de mühendislerinin yetersizligi. Örnek olarak Yavuz Sultan Selim köprüsüne bakarsak tasarimini yapan (tasarimin basindaki) iki mühendisin de doktorasi bulunuyor. 


Kaynak: https://structurae.net/structures/yavuz-sultan-selim-bridge


Michel Virlogeuxhttps://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Virlogeux


Jean-François Kleinhttps://www.t-ingenierie.com/en/our-business/about-us


Yani gercek mühendislik önce egitimden geciyor. Ayrica örnegin statik proje mühendisi olarak calisan ama sadece ünvan icin yapi anabilim dalinda degil de baska bir dalda y.lisans yapan kisilerin y.lisansi da bir ise yaramaz. 


Sadece mühendislik icin de gecerli degil bu dediklerim. Türkiye'nin bir sey üretememesinin ana nedenlerinden birisi de isinde uzman kisilerin neredeyse hic olmayisi. Türkiye'deki is gücü büyük oranda lisans mezunundan olusuyor.


https://assets.weforum.org/editor/PbnbeuSodRmb-xhE0LEHQt8BR5AIf1uMN1zU-uRRJR8.jpg


Ekledigim resme baktigin zaman da egitimin önemi ortaya cikiyor. Bizimle ayni nüfusa sahip Almanyanin bizden kat be kat daha fazla doktora mezunu bulunuyor. Bunlarin hepsi de üniversitelerde calisan kisiler degil. Endüstri'de calisan bir cok doktora sahibi insan var. Bu uzman kisiler sayesinde de gercekten üretim yapabiliyorlar. Kisaca yaptigin iste uzman olmak icin minimum y.lisans sart. 



0 beğenilme 0 beğenilmeme
21, Eylül, 2016 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından cevaplandı

Bence iş hayatına başlamak için geç bile kalmış olabilirsiniz. Okul bitmesine gerek yok, iş hayatına girmeden bizim işin öğrenilme imkanı çok zor. Bu yüzden STAJ STAJ. Yüksek Lisansa gelince biryerlerde çalışarak yapcaksan yap diğer türlü bence gereksiz ve kayıp

0 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Eylül, 2016 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı
Ben akademik düşünmediğiniz sürece master yapılmasının çok da gerekmediğini düşünüyorum.

Fakat öte yandan bazı torba yasalar ile teknikerlerin ve teknik öğretmenlerin yetkilerinin artması,şantiye şefliği yapabilme gibi bir mevzuat gündeme gelmişti bir zamanlar,şu an durum nedir bilmiyorum.ama bunun gibi sebeplerden dolayı inşaat yüksek mühendisi olmak ilerde tercih sebebi olabilir mi bunu da bilemiyorum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
25, Eylül, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
okulu bitirdikten sonra ne yapmak istiyorsun ? hangi anabilim dalına yöneleceksin? büro mu şantiye mi çalıaşcaksın? özeldemi devlette mi ? ya da amcanın inşaat firmasına girip mi çalıaşcaksın? biz senin hedeflerini bilmeden nasıl yap veya yapma diyebiliriz. beklentilerin nelerdir? 10 sene sonra nerede olmak istiyorsn? buna göre dğeişir bu sorunun cevabı
1 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Ekim, 2016 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Yüksek lisansin akademik kariyerle ne alakasi var? Avrupa, Amerika vs tarzi ülkelerin ünlü bürolarina bakarsaniz calisanlarin %99'u y.lisans sahibi kisiler. Avrupa'da y.lisans yapmayan kisi yok gibi bir sey. Yine bir cok ünlü büronun sahibi veya ileri seviye calisanlarinin dr. derecesi var. Yani artik dr. bile sadece akademik kariyer icin degil. Hatta bir cok da Prof. var bu bürolarinin sahibi olarak. Türkiye icin durum nedir bilemem. Bana sorarsan mutlaka yurt disinda y.lisans yap derim.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
29, Haziran, 2018 enesubasi C30 (1,239 puan) tarafından cevaplandı
İlerideki tercihlerinizi daha detaylı yazarsanız sizin için daha iyi olur şuan kaçıncı sınıfsınız mesela eger yolun başındaysanız yüksek lisans yapacakmış gibi okulunuza devam edin okul bittikten sonra daha net düşünebilirsiniz. Yurt dışı imkânınız varsa kaçırmayın. Yolunuz açık olsun.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 327 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 777 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,058 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 249 kez görüntülendi
10, Eylül, 2020 İnşaat Mühendisliği kategorisinde ği C14 (83 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 493 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...