Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Mevcut dere geçişinde verilen drenaj kanal kesitinin uygulanması

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
869 kez görüntülendi
15, Ekim, 2016 Planlama&Maliyet Kontrol kategorisinde serkan2887 C14 (27 puan) tarafından soruldu

verilen kesitte kanal taban gnişliği 4m ama mevcut dere genişliği 10 m dir ve zemin bataklık türdedir verilen fiyat tarifi bu şekildeki imalata uygynmudur

 

. KKS-01 Açıkta Her Türlü Kazı Yapılması  

Projelere, teknik şartnamelere ve İdare’nin talimatına uygun olarak her türlü drenaj kanalı kazısının yapılması. (TL/m3) 

 

Birim fiyata dahil olan giderler:  

  

İş bu birim fiyat, proje üzerinde bulunan drenaj kanallarının kazısında uygulanacaktır.

 

Drenaj kanallarının yerinde projesine uygun olarak yapılması için her türlü zeminde ve kayada yapılması gerekli her türlü kazının bu tariflerin ekinde yer alan ‘’Kazı Yapılması’’ tanımına uygun olarak yapılması, her türlü dolgunun ‘’Dolgu Yapılması’’ tanımına uygun olarak yapılması. Yukarıda bahsedilen her türlü imalatlar için gerekli malzemelerin temini, nakliyesi, yükleme-boşaltması, yatay ve düşey taşımalar, işçilik, donanım, ekipman, iş makinaları, enerji (elektrik, akaryakıt vb.) ve su gibi giderler ve şantiye mobilizasyonu, iş zorlukları, randıman düşüklükleri ile yüklenici kârı sigorta ve genel giderleri. 

 

Birim fiyata dahil olmayan giderler:  

Yok. 

 

Ölçü:  

 Projesinde gösterilen boyutlar üzerinden metreküp türünden hacim. 

 

Ödeme şekli:  

Birim fiyat teklif cetvelindeki teklif birim fiyat ile ödeme yapılır. 

 

Not:  

  1. Drenaj kanallarında kazıdan çıkan malzemeden uygun olanlar sedde dolgularında kullanılacaktır. Sedde dolguları için ayrıca bedel ödenmeyecektir.

 

KAZI YAPILMASI

 

Projelere, teknik şartnamelere ve İdare’nin talimatına uygun olarak açıkta her türlü zeminde ve her türlü kayada her türlü kazının yapılması:

 

Her türlü zeminde ve her türlü kayada, en uygun çeşit ve kapasitedeki alet, ekipman ve iş makinelerinin temin edilerek kullanılması ve dar veya geniş, sığ veya derin her türlü  (kanal , hendek, palye, sanat yapısı kazıları vb.) kazılarının yapılması, bunun için güzergah üzerine rastlayan ağaçların kesilmesi, bağların ve bitki köklerinin sökülmesi, depo alanlarına taşınmak üzere taşıtlara yüklenmesi, nakliyesi ve boşaltılması, Orman İdaresi’ne veya sahiplerine teslim edilecekse o zamana kadar muhafazası, istif yerinde yapılan her türlü işçilik, güzergah üzerinde rastlanan her türlü yıkmalar, kazı kesitinde su çıkması halinde suyun tahliyesinin sağlanabilmesi için kazının İdare’nin onayı ile belirlenecek noktadan memba yönüne doğru yapılması, bunun yetersiz kalması halinde İdare’nin onayıyla pompajla su boşaltılması, bataklık ve balçık zeminlerde kazı makinesinin yürütülebilmesi için altına kalas döşenmesi, zemin  özelliklerine göre kompresör ve kırıcılar kullanılarak zeminin kabartılması, patlatma deliklerinin açılması, patlayıcılarla doldurulması, patlatılmadan önce iş emniyetinin sağlanması, kayanın sertlik derecesine göre dinamit ya da eşdeğeri olabilecek İdare’nin onaylayacağı miktarda patlayıcı madde kullanılması, proje sınırları içindeki malzemenin sökülmesi, hendek destekleme önlemlerinin alınması, kanal kazısından çıkan malzemenin geri dolguya elverişli olan kısmının ayrılarak güzergah kenarına veya depo alanlarına taşınmak üzere taşıtlara yüklenmesi, projedeki kazı derinlik ve sınırlarına ulaşıldıktan sonra temel kazı yüzeyinin temizlenmesi, düzeltilmesi, tesviye edilmesi, beton döküm hattı, dolgu hattı gibi proje temeline yaklaşıldığında yapılacak bütün itinalı kazıların ve düzeltmelerin yapılması, yapının temelle olan temasında zayıflık yaratabilecek tabakaların kaldırılması, projede belirtilen eğim ve palye genişliklerine sahip her türlü kazı şevlerinde gereken düzeltme işlemlerinin yapılması, nakliyesi (her türlü röpriz dahil), depo alanında boşaltılması, depo veya dolguya serilmesi, kazı şevlerinin projeye uyumlu olarak düzeltilmesi, her türlü geçici destekleme önlemlerinin alınması. 

 

DOLGU YAPILMASI

 

Projelere, teknik şartnamelere ve İdare’nin talimatına uygun olarak, kazılardan elde edilen dolguya uygun malzemenin veya dolgu alanına ocaktan veya depodan getirilen granülometrik veya tuvenan kum-çakıl v.b. dolguya uygun malzemelerinin temini, sıkıştırılarak/ sıkıştırılmadan serilmesi: 

♦ Her türlü yapıda projede gösterilen kesitte sıkıştırılarak/ sıkıştırılmadan serilmek üzere  granülometri şartlarına uygun kum, çakıl, kumlu çakıl veya çakıllı kum ile dolgu yapılması;

Granülometri şartlarına uygun kum, çakıl, kumlu çakıl veya çakıllı kum temin edilmesi, konkasör kumu ve kırma taş gerekmesi halinde kaya malzemesinin temini, konkasör tesisi çalışma alanının düzenlenmesi, gerekli ekipmanlar ile  vb. dolguya uygun diğer malzemelerin temini, taşıtlara yüklenmesi, taşınması için gerekli servis yollarının yapılması, taşınan malzemenin dolgu alanına boşaltılması,  eleme ve gruplandırma işlemi gerekiyorsa bunun yapılacağı alanın sağlanması, malzemenin konkasöre taşınması, çürüklerin ayıklanması, büyüklerin kırılması, konkasöre konarak istenen boyutlarda kırılması, her türlü eleme ve depolama yapılması, yerleştirme işleminden önce malzemenin uygun özellikler sağlanıncaya kadar yıkanması (sulama suyunun temini ve nakli dahil), malzemenin proje gereğine göre sıkıştırılmadan yerleştirilmesi, veya yerleştirilip sıkıştırılması,  sıkışmanın sağlanıp sağlanmadığının kontrolü maksadıyla gerekli olan her türlü deneyin gerektiği kadar yapılması, (her türlü nakliye ve zayiat dahil)

♦ Her türlü yapıda projede gösterilen kesitte sıkıştırılarak/ sıkıştırılmadan serilmek üzere kazıdan çıkan dolguya uygun malzeme v.b. diğer malzemelerle dolgu yapılması; (her türlü nakliye ve zayiat dahil)

Dolguya uygun malzemenin ıslak olması durumunda kurutulması, malzemenin konulacağı yerin kuruya alınması için gereken işlemlerin yapılması, her türlü ve kapasitede ekipman temin edilerek kullanılması, her derinlik ve yükseklikte, kanal dolgusu veya her türlü yapıda ve her koşulda teknik şartnamede belirtilen kalınlıklardaki tabakalar halinde serilmesi, malzemenin içindeki keseklerin kırılması, şevlerin ve dolgu üst yüzeylerinin projeye göre düzenlenmesi, dolgu malzemesinde yeterli nem miktarının olmaması halinde malzemenin sulanması (sulama suyunun temini ve nakli dahil), teknik şartnamede belirtilen kompaksiyon değeri elde edilinceye kadar makine veya elle sıkıştırılması, tabaka yüzeylerinin yeni konacak malzeme ile iyice kaynaşmasını sağlayacak duruma getirilmesi için gereken işlemlerin yapılması, sıkışmanın sağlanıp sağlanmadığının kontrolü amacıyla gerekli olan her türlü deneyin gerektiği kadar yapılması ve bunun için gerekli her türlü malzeme ve donanım ile işçiliğin (laborant dahil olmak üzere) temini ve uygulanması, yapılan dolgunun dış etkenlerden korunması için gereken her türlü tedbirlerin alınması, 

15, Ekim, 2016 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından yorumlandı
Resim görülmüyor ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Ekim, 2016 serkan2887 C14 (27 puan) tarafından cevaplandı
resimde göstermek istediğim mevcut dere genişliği 10m olup zemin balçık olrak görülmektedir.oaraya yapılması planlanan kesit ekseni kanal ortasından geçip 4 m taban genişliğinde olması.!bu durum ekstra maliyet çıkaracaktır.verilen tariflerde bu tip bir kesit uygulanırmı yada bu projeyi teknik gerekçelerle nasıl iptal edilir
1 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Ekim, 2016 serkan2887 C14 (27 puan) tarafından cevaplandı
resim yüklenemedi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Ekim, 2016 serkan2887 C14 (27 puan) tarafından cevaplandı

cevaplarınızı bekliyorum

1 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Aralık, 2016 volkeyno C14 (22 puan) tarafından cevaplandı
Kesit resmi gorunmuyor.
Drenaj kanali olculeri zaten hesap raporuyla belirlenmistir. Sizin farkli hesaplamaniz varsa bunu ilgili idareye yazili bildirin.
Kazi ve dolgu pozu icin hersey acik yaziyor.
Yapacaginiz yapi icin bataklik yerde yapmaniz gereken Kadar kazi miktari ve geri dolgu miktarlari uzerinden alirsiniz.
Kesit. Gorunmuyor fakat kazi ve dolgu kesitte gorunenden fazla cikacagi icin insaat asamalarini idare onayi ve belgelerle yurutmeniz fazla cikacak hakedis miktarinda sorun yasamamanizi saglar.

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 116 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 884 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2019 İzolasyon&Yalıtım kategorisinde Yusufigo3458 C14 (46 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 813 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 622 kez görüntülendi
22, Ekim, 2014 İmalat Hataları kategorisinde Hasan tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 147 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...