Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Piyasa bize tanıtıldığı gibi mi ? Yani 5-6 yıl içerisinde yadam standartlarimiz üst seviyede oluyor mu ? :)

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
649 kez görüntülendi
11, Kasım, 2016 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Spurs06 C14 (18 puan) tarafından soruldu
Öğrenciye Yardım :-)
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Kasım, 2016 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Bu senin aldigin egitime, kendini gelistirmene ve belirledigin yasam standartina bagli. A kisisine göre 7/10'luk bir standart üst seviye iken, B kisisine göre 9/10 bir standart üst seviye olabilir. Yasam standartini belirleyen ana faktör de aldigin maas. Okudugun üniversiteden mezun olanlar ne kadar kazaniyor onu ögrenerek kendince bir degerlendirme yapabilirsin. Onun haricinde bu linkten: http://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/2016-mimar-muhendis-maaslari.html  özel sektörde ve kamu'da calisan mühendis maaslarina bakarak senin beklentini karsilayip, karsilamadigina karar verebilirsin.

Bu konuda kisisel yorum yapacak olursam Türkiye'de maaslar oldukca kötü diyebilirim. Attigim linkte ilk 5 sene icin genel olarak 1500-5000 tl maas alindigi yazilmis. 5 sene sonunda 5 bin tl maas aldigini varsaysak ki büyük ihtimal bu maasi Istanbul'da alirsin, diger sehirlerden hep sikayet okuyorum internette. Istanbul'da da ev kiralari ve yasam masraflari yüksek. Ortalama olarak 2 bin tl veya daha fazla vermelisin düzgün sayilabilecek bir ev icin (konumu da iyi olmasi icin). Bunun üstüne elektrik, dogalgaz, telefon, internet, tv vs gelicek. Üst seviye yasam standartindan anladigim senede min. 1-2 kere yurtdisina tatile gitmek. 2-3 gecelik oda-kahvalti Avrupa turlari 300-350 Euro civari kisi basi. Hafta sonlari da evde oturacak halin yok, disari cikip gezmek isteyeceksin. Bunlarin yaninda ortalama bir araba almak istersen borclanmadan alman imkansiz, ki Türkiye'de üst seviye yasam standarti icin araba sart gibi bir sey. Toplu tasima sistemi rezalet. Bunlara para harcayip bir de gelecegini planlaman gerekiyor, yani para biriktirmen. Bogazici mezunu arkadasim (mühendislik mezunu degil) Istanbul'da yasayan bütün (genel anlamda bütün belki istisnalar vardir) yeni mezun veya 1-2 sene deneyimi olan arkadaslarinin birileriyle ortak eve ciktigini söyledi. Bana göre Türkiye'de 1-5 sene icerisinde istisnalar haric, maasli calisan olarak üst düzey bir standartta yasanmasi pek mümkün degil.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Ust seviyeden kastin nedir? Piyasa sana nasil tanitildi ?
12, Kasım, 2016 Spurs06 C14 (18 puan) tarafından yorumlandı
Mesela aylık gelirin gelişmemiş sehirlerde en kötü ihtimalle 3b TL nin ustunde sana sağlanan imkanlar tanınan fırsatlar vs. yaşam olarak refah seviyesinin ustunde bir hayat vs.vs..
12, Kasım, 2016 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
vsvs. nedir abicim ? daha ne istediğini bilmiyorsun :)

ben sana söyleyeylim, gelişmiş şehirlerde bile 1500-2000 tl ile işe başlarsın. gelişmemiş şehirlerde o bahsettiğin maaşlar için minimum 5 yıl gerekli.

maddi refaha ancak 7-8 yıl tecrübeden sonra ulaşırsın özel sektörde. ( kendi işini kuranları ya da şartları çok iyi köklü uluslarası firmalarda çalışan istisnaları geçiyorum) miamr-mühendis maaşları diye arat sklaları görürsün. biz miamr mühendisiz karı koca 4 yıl tecrübeli. aldıgımız maaşlar istanbul şartlarında eriyor bitiyor.

refaha gelince. en yoğun tempolu sektörlerden birisi; istisnalar hariç mesai parası ödenmez ancak bolca mesaiye kalınır, cumartesi çalışmayan firma oranı azdır; şantiyelerde 2 ahftada 1 pazar izin yapanlar bile baya cogunlukta. ancak bu şartlardan memnun  işine bağlı ve gayet mutlu adamlar da var; snn beklentine bağlı. refah senin için nedir ?

 eğer kendini geliştiri palanında uzman olabilmişsen özellikle 10 sene sonrasında güzel paralar kazanırsın. bu mühendisler için her sektörde geçerlidir hemen hemen. ama tecrübe arttıkça çalışma tempon da artar, çünkü sorumlulugun artar.

not: vsvsvs.  yerine beklentilerini daha açık yazabilseydin spesifik cevaplar verebilirdik. refah seviyesinin üstü mesela? görecelidir bu. seni ne refah eder bilemeyz ki. kimisi 3000le refahtır kimisi 5000 le dğeildir. kimisine ahftada 1 gün tatil yeter kimisine 2 gün yetmez. kimisi öğlen uyumak ister refah için kimisi 3 saat uykuyla geçinir. kimisine göre sigoetanın tam yatması imkandır kimisine göre özel saglık sigortası.

bol şans
13, Kasım, 2016 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
2 haftada 1 pazar tatili? Iyimis. Lütfedip onu vermisler yine.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Kasım, 2016 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı
Piyasa tam olarak sizin ne yapacağınıza bağlı..

Kendinizi geliştirirseniz ciddi anlamda iyi projelerde görev alabilirsiniz.

EE tabiki bunun getirisi iyi olacaktır.

Ama olduğunuz gibi kalırsanız cıh cıh olmaz ,)

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 261 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 319 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 353 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 812 kez görüntülendi
27, Mart, 2019 Metraj&Hakediş kategorisinde birmüteahhit C14 (9 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 301 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...