Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Mukavvemet,Akışkanlar mek. Gercek hayatta uygulamasi nasildir?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
658 kez görüntülendi
28, Mart, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde misafir tarafından soruldu
Arkadaslar bazi dersler var gercekten anliyorum misal betonarme metraj gerekli.Ama gelelim mukavvemet ve akiskanlar uygulamada nasil kullanacagiz? Hazir gelen projeyi uygulatan muhendis olucam ben.hadi proje yapicam desemde yine programlar var onlar cozuyor.Oturup elle cozup saglamasinimi yapacagim?
Hocalara cok kiziyorum zaten egitim cok sacma geliyor hersey kagit uzerinde madem mukavvemet cok onemli bir ders o zaman uygulamasini yapinda gercek hesap kitap yapalim gorerek anlayalim.

Misal bide numerik analiz dersi var 4x4 matris cozuyoruz ne gerek var gercek hayatta karsimiza 20x20 ve daha buyuk problemler cikacak bunlari zaten elle cozemeyecegiz exele girecegiz cozecegiz.ee 4x4 luk kismi lisede ogrendik zaten
Boyle olunca bazi derslerden cok soguyorum hocalarda hic umrunda degil guzelce anlatsalar burda kullanacaksin mukavvemeti bunu uygulayacaksin ama nerde!
Okul osmangazi insaat bu arada
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
28, Mart, 2017 serhat21 C25 (887 puan) tarafından cevaplandı
2, Nisan, 2017 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Seni çok iyi anlıyorum , bende çok sordum bu soruları kendime . Ne işimize yarayacak tonlarca formül vs. Ama işin rengi böyle değil . Normal şartlarda mukavemet dersi ; yapı statiğinde , özellikle betonarme hesaplarında karşına çıkan eğilme momenti , kesme kuvveti , normal kuvvet gibi kavramların temelini oluşturması gerekir . Ama gel gör ki dersi AA düşürüp , kolon ile kiriş arasındaki farkı bilmeyenler olduğunu görünce  birşeylerin doğru olmadığını anlıyorsun :)

Bence bu durumda öncelik olarak iş hayatı tecrübesi olmayıp , hayatı kampüste geçen hocalar sorumludur . Kesinlikle teorik de çok önemli , seni mühendis yapan o teorik kısımlar zaten buna kimsenin itirazı yok , ama herkes de akademik olarak kalmayacak ki buna mecbur da değil . Keşke üniversiteler bu ayarı iyi tuttursalar da mezun olduktan sonra özel hayata girince sudan çıkmış balığa dönmesek.

Zira özel hayatın zorlukları yüzünden, ki genelde işi bilmedikleri için düşük maaşlı çalışanlar, bir kaçış yolu olarak yüksek lisansı seçip , üniversitede oda hayali kuruyor. Sonra ne mi oluyor ? Döngü en başa dönüyor :)
28, Mart, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Sorun egitimin teorik olmasindan daha cok ne kadar kaliteligi oldugu ile ilgili. Sudan cikmis baliga dönülmesinin nedeni daha cok egitimin kalitesiz olmasiyla ilgili. Elbette bir ögrenci ünivesiteden cikinca bazi seyleri is hayatinda ögrenmek zorunda, üniversite sana is hayatinda gereken bütün bilgileri veremez. Ama iyi bir teorik egitim alan kisi kisa zamanda is hayatinda eksiklerini giderebilir.
28, Mart, 2017 serhat21 C25 (887 puan) tarafından yorumlandı
Teoriğin önemi konusunda hemfikiriz senle .Yoksa bırak ustayı düz işçiden farkımız kalmaz .Benim demek istediğim okullardaki eğitimin büyük oranda akademisyen yetiştirmek temelli olduğu . Arz-talep dengesini iyi tutturulamıyor ,akademisyen olmak isteyenler gibi bedavaya verseler olmayacak kişiler de var ,bunları da düşünmek lazım .

Misal italya'da ''yeni mezun,tecrübesiz inşaat mühendisi'' diye bir tabir yok .Mezun olduktan sonra deneyimli bir mühendisin yanında işe başlıyorsun ,bir nevi formasyon gibi düşün. Maaşını devlet ödüyor sana .İki ya da üç yılın sonunda da eğer yanında çalıştığın mühendis onay verirse artık sende mühendislik yapabiliyorsun, hem de çok ciddi bir kazancın oluyor . E haliyle de kimse işi bilmiyorsun diye bin lira teklif etmiyor sana.
1 beğenilme 1 beğenilmeme
28, Mart, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Yanlis anlama ama yanlis bölüm secmis olabilirsin. Mukavemet ne isime yariyacak diyorsan mühendis olmayi bir kere kafandan cikaracaksin. Usta basindan bir farkin kalmaz o aldigin dersleri almasan. Akiskanlar ne isime yariyacak dersen o sectigin alanla ilgili. Su yapilari, akiskanlar mekanigi alaninda yüksek lisans yaparsan ve ileride o alanda calisirsan isine yarar. Lisansta genel bilgi verilir insaat mühendisliginin alt disiplinleri ile ilgili. Her gördügün ders %100 isine yaramaz. Dersen cok teorik görüyoruz, daha pratik görmeliyiz o biraz da sana kalmis bir sey. Teoride gördügün seyleri pratige dökmek biraz da alanla alakali yetenek. Ama Prof.'lar da teori verirken yaninda pratigini de vermeli. Her seyi de veremezler onu da aklinda bulundur. Üniversite lise degil. Üniversite sana arastirmayi ve bilgiyi nasil ögrenmen gerektigini ögretmeli. Türkiye'deki üniversiteler bunu veremedigi icin bu kadar "bos" mühendis dolu ülke. Ayrica Türkiye'de teorik egitim oldukca zayif. Avrupa'da verilen egitim ile karsilastirinca teorik egitimi Türkiye'de cok yetersiz buluyorum. Türkiye'de egitim zaten oldukca ezbere ve "pratik". Senin de tabir ettigin gibi "Programlar hesapliyor zaten." diyen kayniyor. Su tarz konusan mühendisleri duydukca sinirleniyorum. Sonra da ülkenin köprülerini, tünellerini vs gelip Almanlar, Japonlar vs insaa ediyor, yine projesini de onlar yapiyor. Neden acaba? Oysa programa tüneli veya köprüyü modellesen program cözerdi degil mi?? O isler öyle olmuyor iste. Kimse kalkip mühendislikten bir sey cakmayan ama ne hikmetse mühendislik diplomasi olan adama yüzlerce milyon dolarlik projeleri tasarlatmaz. O tarz dev projeleri yapanlara bakarsan cogunun doktorasi vardir. Teorik kismi gercekten bilmeyen kisiye de bence mühendis falan denmez. Teorik egitim temeldir. Ileride karsina bir sorun ciktigi zaman aldigin teorik egitim sayesinde cözüm bulabilirsin. Pratik egitimle yeni cözüm yollari bulamazsin, var olan cözümleri ezberlersin.
29, Mart, 2017 Yunussacik C14 (47 puan) tarafından yorumlandı
Kardeş kimse anasının karnında öğrenmiyor kafana takma böyle sorumu olur müh. olma gibi laf edenleri. İnşaat müh. bu çok bilmişlik tavırları hep gözüme çarpıyor. Özellikle mukavemet dersinde işledikleriniz betonarme hesaplarda kullanılır. Statik paket programların işleme mantığını teorik dersleri görerek kavrayabilirsin yoksa teo. görmessen mantığını kavraman imkansız olur.

İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 638 kez görüntülendi
15, Ocak, 2019 İnşaat Mühendisliği kategorisinde tinasertan C14 (10 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 602 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,038 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 390 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 383 kez görüntülendi
22, Ağustos, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde anonim tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...