Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat mühendisliğini bırakmak

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
2,415 kez görüntülendi
28, Nisan, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından soruldu
öncelikle herkese kolay gelsin.İnşaat mühendisliği öğrencisiyim. Böyle olmasını istemezdim ama severek üniversite sınavına çalışıp, kazandığım bu bölümü bir türlü sevemedim. Şantiye ve ofisleri gezdim birkaç gün çalışanları gördüm. Dersleri seçemediği gibi şantiye hayatıda çok zor geldi . Şantiyede çalışan mühendis ve mimarlarında niye inşaat yazdın gibisinden bezginlik havası vardı. Şimdi sorum ben sevmiyordum sonradan sevdim diyen varmı yada tecrübelerini paylaşabilecek. Sene sonunda seçim yapmam gerekecek tekrardan tıpa gitme dururum var ne kadar ilgimi çekmese de. (Görece daha rahat çalışma şartlarından dolayı). Vebada iibf de ilgimi çeken bir bölüm yazarım. İnşaata devam edip sevmek istiyorum ama hiçbir şeyi ilgimi çekmiyor ve çok soğudum üst sınıfların dersleri olsun veya yüksek lisans alanları konuları olsun . Yıllarımı da kaybettim maalesef (1.5 yıldır öğrencisiyim. ) Artık ne yapacağımı bilemiyorum .
28, Nisan, 2017 GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
T9 modu bazı kelimeleri değiştirmiş kusura bakmayın
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
29, Nisan, 2017 serhat21 C25 (887 puan) tarafından cevaplandı
30, Nisan, 2017 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Anladığım kadarıyla bir ya da ikinci sınıf öğrencisisin. Bu demek oluyor ki inşaatı inşaat yapan betonarme, yapı statiği , çelik yapılar gibi görece zor ama insanı mühendis gibi hissettiren dersleri görmemişsin . Benim şahsi fikrim bu dersleri görüp , işin teoriğini kapıp daha sonra yapacağın stajlarda     ancak bölümün sana göre olup olmadığını anlayabilirsin . Bir şey  bilmeden bürolara ya da şantiyeye gidersen napıyor la bu değişikler demen oldukça doğaldır :) . Kaldı ki millete iş nasıl , zor mu gibi soruları yöneltmen de çoğu zaman sağlıklı olmaz . Adam diyelim işini sevmiyor , günü kötü geçti , patronla takıştı vs vs, bu ruh halindeki kişi tabi ki sana halt mı vardı yazdın diyecektir :) bir de kimse bayıla bayıla iş yapmaz , yapıyorum diyen de çoğu zaman yalan söylüyordur . Ekmek parası derdindeyiz işin özü bu sanırım . Buradaki kritik soru şu aslında ; görece olarak daha rahat ve beni maddi- manevi tatmin edecek başka bir iş var mı ?

Yazında bi tıp demişsin bir iibf, anlaşılan senin de kafan karışık . Bu kadar zırt iki bölüm tercih listende olamaz :)

Hadi diyelim tıpa gittin , orada mutlu olacağının garantisi var mı ? İstersen git bir gün acile oradaki doktorlarla konuş . Abartmıyorum 100 kişiden 99u yazma der . Çevremde bir çok meslekten insan var ; doktoru , mühendisi , avukatı , öğretmeni vs . Hiçbiri de mesleğinden memnun değil . Neyse çok uzatmayayım ,  yerinde olsaydım  bir kere kendimi çok iyi analiz ederdim . Nelere ilgim var nelere yok ? Misal insanlarla uğraşmak sana göre değilse ki çok doğaldır , şantiyeyi seçme . Kpss çalışır bir devlet kurumuna atanırsın pek kimseyle muhattap olmadan ayda 4 bin küsür paranı alırsın . Bu bir örnekti , inşaatın dalları çok ama çok geniş , sadece inşaatı proje ofisleri ve şantiyeden ibaret sanma, kırmızı ışıkların kaç saniye yanacağını dahi bizler hesaplıyoruz .

Diyeceğim , daha yolun çok çok başındasın , bırakacaksan dahi Biraz daha sabredip işin teoriğini alıp , stajını yaptıktan sonra karar ver .
29, Nisan, 2017 GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Haklısınız hocam bende dediğinizi uygulamıştım yani 2 yılda kendimi tanıdım. Ve sayısal anlamda hem ilgisiz hamde  parlak yetenekli olmadığımı farkettim . Hadi yetenek kısmı çalışarak yenilebiliyorda diğeri. İibf dememin sebebi küçüklükten beri tarih ekonomi merakı olan biriydim . Ancak türkiye işte çalışkansan mf yaptırırlar. Bende o yaşta nereden bileyim oldum . Tıp dememin sebebi ailemin felan ancak onu kabul etmeleri onun dışında diğerlerinde işsiz kalırsın diyorlar . Seçersen kendi başının çaresine bakarsın mantığı yani. bende gönlümde hep sosyal alanlarda akademisyen olmak vardı ama gözüm kesmiyor tek başıma bu yola çıkmaya birde zaten ALES yds felan iyi puan alsak bile  mülakatlarda torpiller dönüyor ne bileyim Bu yaştan cesaret edilmiyor üstüne zaten ailemde karşı ondan kafam karışık. Betonarme değilde statik görmüştüm bu arada. Ama kitaplarını felan kütüphaneden karıştırırdım betonarmenin. Tabi öyle anlaşılmaz diyeceksinizki haklısınız. Kendime inşaatta bir sosyal konu bulabilsem belki devam ederdim . Ama ölümüne sayısal yani :) neyse hocam başınızı ağrıttım sağolun yardımcı olduğunuz için .
29, Nisan, 2017 serhat21 C25 (887 puan) tarafından yorumlandı
Baş ağrıtmak ne kelime olur mu öyle şey , elimizden geldiğince tabi ki birbirimize yardımcı olacaz . Bakıyorsun doktorlara hepsi etle tırnak gibiler , birbirlerini çok tutuyorlar . Bizim meslekte herkes ayrı bir telden . Neyse dağıtmayalım konuyu :)

Ben de özellikle birinci sınıftayken okulu bırakmayı , yeniden hazırlanıp garanti diye tıp yazmayı çok düşündüm . Niye ? Çünkü bulunduğum şehri sevmiyordum , okuldaki dersleri sevmiyordum , şartlar zordu vs vs bin bir türlü bahaneler işte anlayacağın . Bunda benim yetersizliğin olduğu kadar üniversitedeki hocaların da payı vardı. Misal statik dersinde adam kayıcı mafsal diyor , ulan diyorum betonarme bir binada nasıl kayıcı birşey olur ! Kafana oturmuyor hiçbir şekilde . Halbuki adam sana kayıcı mafsalın betonarme yapılarda değil de prefabrik yapılarda olduğunu söylese , ne bileyim bir kaç video izlettirse , derse bir maket getirse ... belki de ilgin katlanacak okuluna dört elle sarılacaksın . Dün bir video izledim , Hindistandaki inşaat öğrencileri betonarme dersinde bildiğin kirişi kolonu döşemeyi kendileri yapıyor .Demiri falan kendileri bağlıyor , şimdi ordan mezun olan adam bizim gibi gidip 1000 lira çalışır mı , bu soruyu sormak lazım .

Dostum bak aynı yollardan geçtiğim için seni çok iyi anlıyorum . Okuldan fazla birşey bekleme , 3. Sınıfa gelip o alan derslerini aldıktan sonra zaten ilgiliysen kendin araştıracaksın , bir tek YouTube de bile binlerce eğitim videosu var . Malesef kendi başımızın çaresine kendimiz bakmak zorundayız .

Sana yine de kesinlikle bırakma demiyorum , bırakmak istiyorsan daha mutlu olacağını düşünüyorsan bırak , sonuçta hayatını yaşayan sensin .Tek bilmen gereken şu ama şimdi inşaatla alakalı bir şey  bilmiyorsun , bir şey görmedim daha . En azından 3 e gel o dersleri bir gör , o zaman da bırakmak istersen bana göre değil dersen en azından ilerde geriye döndüğünde pişman olmazsın.
6, Mayıs, 2017 GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Hocam bu yıl oldu oldu sınav sonucunu bekliyorum zaten o karar vermemde etkili olur. Dediğiniz gibi ama hepsinin zorluğu var görece rahat ederim diyebileceğim birinde kalırım. 1000 lira konusunda çok haklısınız mezun olunca şantiyede işi öğrenmek için askari ücrete tabi çok mimar mühendis vardı . Sadece işini yapmıyordu şantiyedeki herşeyden sorumlu gibiydi yani işçinin eşiyle olan sıkıntısını çözüp gelmesini sağlamak gibi mesela.
6, Mayıs, 2017 GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Birde hocam inşaatın başka bir sorunu herkes yaşıyor mu bilmiyorum ama örneğin 2 yıllık bir proje bitince şehir değiştirmek gerekiyor . Proje mühendisleri sabitlermiş şehirleri ama onlarda artık 1500 liradan statik proje çizenlerle baş edemiyoruz diyorlardı birileri kopyala yapıştır üsulu proje çiziyormuş . Doğruluk payı nedir bunun ? Siz bu arada saha mühendisi olacakmı görev yapıyorsunuz
1 beğenilme 0 beğenilmeme
28, Nisan, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle sevmiyorsan bir sey icin gec kalmis degilsin. Sevmedigin bir iste basarili olman zor. Basariyi da bir kenara birakirsak bir ömür boyu o iste calismak cileden baska bir sey olmaz. Sevmedigini düsünüyorsan en yakin yoldan dön derim. Santiye ortami özellikle Türkiye'de oldukca kötü. Calisma sartlari her alanda aslinda kötü Türkiye'de ama santiyenin kendi eksileri de katilinca ortaya hayatindan bezmis mimar ve mühendisler cikiyor. Ofis ortami daha rahat ama Türkiye'de üst seviye bir ofis ne kadar var tartisilir. Orta/alt seviye bürolarda hep ayni isler geliyor genelde ve sikici olabiliyor bir zaman sonra. Proje isini de sevmiyorsan daha da sikici olur. Dersleri sevmiyorsan özellikle mukavemet, betonarme, yapi statigi, celik yapilar vs zaten proje isini de sevmezsin. Santiye veya projeyi begenmediysen zaten geriye pek bir calisma alani kalmiyor.
28, Nisan, 2017 GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
Hocam aynen öyle başta projecilik düşündüm şantiye olmayınca ancak teknik çizim dersinden sonra ondandır soğudum . Neyse sağolun yorumunuz için
28, Nisan, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Teknik resim dersi tam olarak projecilik degil. Türkiye'de mühendislere de cizim yaptiriliyor ama projecilik daha cok hesap/statik üzerine. Mühendise cizim yaptirmak düzgün bir ülkede pahali oldugundan mühendisler cizim yapmiyor. Onun yerine teknik ressamlar cizim yapiyor. Mühendis olarak teknik ressama yakin kazanirsan, teknik ressam almak yerine sana cizim yaptirirlar. Ama üst seviye bürolarda iyi kazanirsan sana cizim yaptirmazlar. Teknik resim dersinden sonra niye sogudun bu arada?
28, Nisan, 2017 GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından yorumlandı
28, Nisan, 2017 GeorgeTexas tarafından düzenlendi
Hocam teknik çizimde bazı arkadaş baya büyük bir istekle uğraşıyorlardı . Bende o derece istek yoktu. Hatta çat pat geçtim dersi zaten .

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 3,247 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 478 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 247 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 493 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 268 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...