Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Merhaba , günümüz şartlarında ortalama bir mimarın maaşı ne kadar? Ek gelirlerle birlikte .

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
1,161 kez görüntülendi
7, Mayıs, 2017 Proje&Tasarım kategorisinde Oğuz tarafından soruldu
Mimarlık isteyen biri
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Mayıs, 2017 mehmetsahkaplan C14 (11 puan) tarafından cevaplandı
TECRÜBEYE GÖRE ARTAR. BAŞLANGIÇ 2,250 TL
0 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Mayıs, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
google'a mimar maaşı yazsan onlarca sonuç çıkıyor güzel arkadaşım.  hatta bu sitede bile bu konuda tartışmalar var. mimarlık istiyorsan daha araştırmacı olmasılın.

başarılar dilerim
20, Temmuz, 2017 mimar_ercinaydin C18 (404 puan) tarafından yorumlandı
Sektörümüz sürekli yenilenen ve gelişen bir sektör dolayısı ile sürekli bir araştırma ve teknolojik gelişim süreçleri ile temasta kalmak durumundayız. Bunun yanı sıra Mimarlık bölümü üniversiteye başladığınız ilk günden, mesleği bırakmaya karar verdiğiniz ya da kronik olarak ömrünüzün sonuna kadar sürekli araştırma, algılama ve çözümleme süreci şeklinde devam etmektedir. Mimarlık mesleğini seçip, araştırma yapmadan ya da yüzeysel merak ile bu işi yapabileceğini düşünenler var ise eğer kendilerine ve geleceklerine yazık ederler. Hali ile mesleğimizin araştırmaya olan ihtiyacına parmak bastığınız ve ileride meslektaşlarımız olacak arkadaşlarımızın bu noktaya dikkatini çektiğiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Mimar Erçin AYDIN
1 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Temmuz, 2017 mimar_ercinaydin C18 (404 puan) tarafından cevaplandı
Mimarlar Odası belirlemelerine göre taban sınır değeri 3300,00 Türk Lirası olarak belirlenmiş olup piyasa şartlarında hangi alanlarda çalışmak istediğiniz de bu konuda belirleyici olacaktır. Proje işi yapacak iseniz ilk etapta üzülerek söylemeliyim ki 1500 - 2000 TL civarında ücretler ödenmektedir. Hiç bir işveren -ki buna meslektaşlarımız da dahil- yeni mezun bir Mimar için güzel ücretler ödememekte. Eğer şantiye işlerinde çalışacak iseniz üst yapı projelerinde Mimar olarak görev alabilirsiniz. Bu durumda da ücretler 2000-2500 TL olarak değişebiliyor. Fakat bu durumlar sizin için bağlayıcı olmasın. Şöyle ki eğer şantiye işlerinde çalışıyor iseniz, işinize sahip çıkıyor, sorumluluk alıyor ve işten kaçmadan işi de elinizden geldiğince takip ediyor iseniz, işvereninizin yükünü hafifletiyor, çabaladığınızı gösteriyor iseniz ve işvereniniz bu çabanızı anlayabilecek olguya sahip biri ise kısa süre içerisinde yeni başlayan bir mimar için tatmin edici rakamlara çıkabilmekte. (3000 TL ve biraz üzeri diyelim) Bir de çalışmakta olduğunuz yer de bu durumda belirleyici faktörlerden birisidir. Ülkemiz sınırları içerisinde dahi fiyatlar farklılık gösteriyor iken eğer yurtdışı -ki ilk etapta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan gibi yerler tercih sebebi olsun- bağlantılı çalışan büyük firmalardan birinde çalışma fırsatı bulabilirseniz (Yüksek Proje  Kolin, Cengiz İnşaat vs.) ilk 1-2 yıl biraz yorulacak ve yurtdışına göre ortalama ama Türkiye şartlarına göre iyi bir ücret alıyor olmanın yanında 2 yıllık deneyimin ardından büyük projelerde yer almanız ve tecrübe sahibi olmanız, iş idaresini ve kriz çözümlemesini öğrenmeniz dolayısı ile rakamlar 4500 - 5000 TL hatta deneyime ve iş devamlılığına göre daha üst seviyelere gelebilmekte.

Saygılarımla,

Mimar Erçin AYDIN

İlgili sorular

5 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 1,394 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 547 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,129 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 7,868 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,316 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...