Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiyede mi ofisde mi çalışmak?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
2,245 kez görüntülendi
3, Haziran, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde cptan C16 (168 puan) tarafından soruldu
Öncelikle kişinin karakterine bağlı olarak şantiye ya da ofis tercih etmesi gerektiğini biliyorum bu yüzden proje ofisinde çalışmak bana daha iyi bir fikir geliyor ama endişelerim var.
Öncelikle maddi açıdan ofisi olan bir projeci abi ile görüşmüştüm talep çok fazla bir şey kazanamıyoruz gibi biraz olumsuz şeyler duydum kendisinden.Biraz nette aratırdığımda ise başlarda şantiyeci birine göre bin iki bin fark ama seneler geçtikçe bu farkın arttığını dile getirmişler ama şantiyede çalışan insanların parayı harcıyacak zamanlarının olmadığını da söylemişler siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?Beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
5, Haziran, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
6, Haziran, 2017 cptan C16 (168 puan) tarafından yorumlandı
abi bu konuda neredeyse tüm yazılarını okudum ama tam tatmin olamıyorum.Şimdi projeye yönelsem daha sonraları pişman olur muyum gerçekten önemli bi karar bu. rahatlık konusunda olucağımı sanmıyorum ama maddi açıdan kazancı beni tatmin eder mi?

Dediğim gibi bi projeci abimle görüştüm çoğu projeci ofis açıyor tutunamıyor kpss ye hazırlanmak zorunda kalıyor demişti siz de projecisiniz sanırım bu konuda biraz aydınlatabilir misiniz?
6, Haziran, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
merhaba

ben projeci değilim. projecilikle ilgili konu şudur; daha az para kazanmazsın ancak belirli bir tecrübeden sonra yükselmen durur. şöyle düşün, altında 30 yıl tecrübeli 2 çalışanın var, birisi  şantiyeden yetişmiş proje müdürlüğü yapmış, imalatı, zaman ve para yönetimini biliyor, en önemlisi insan yönetimini biliyor. diğeri ise statik alanından yetişmiş, projeciliği mühendisliği çok iyi biliyor. ancak ne iş programıyla ilgilenmiş, ne bütçe ile. sen hangisini yönetici yaparsın ?  ben şahsen her zaman para hesabından anlayan adamı yaparım. zaten amaç da para değil mi ? tamammen duygusal :) o nedenle, üst düzey yöneticilerde projecilikten yetişmiş adam bulmak daha zordur.

bir diğer konu, üniversitede projecilikle ilgili kısmen bilgi veriliyor. en azından basit sistemleri çözebilecek kıvamda yetişiyorsun. ancak para ve zaman yönetimi adına eğitim almıyorsun. kimse sana metrajı, hakedişi, şantiye yönetimini anlatmıyor. bu nedenle teknik ofis ve şantiyede daha çok sudan çıkmş balık oluyorsn. bu nedenle ilk senelerde yeni mezunlara projecilk daha cazip geeliyor. en azından mühendislik yapıyorsun sahada amele çavuslugu(!) veya teknik ofiste fotokopi değl. ancak bu da arz -talep meselesi. piyadada projeci daha fazla. hele ülkemizdeki projecilik.. kendi işini kurman çok zor eğer memlekette iş yapabileceğin tanıdık müteahhitler yoksa. firmalarda da, proje firmaları mütehhit firmalara göre daha az kazandırıyor.

bunlar benim düşümcem. bol şans
10, Haziran, 2017 cptan C16 (168 puan) tarafından yorumlandı
abi piyasada projeci çok diyorsun ama şantiyede çalışan da çok değil mi?Yani o kadar okuyup sonunda tozun toğrağın içinde türkçe bilmeyen insanlarla uğraşmak zor ggeliyor yani o kadar okuyup da rahat olmak isterim aama işte tanıdık pek müteahit olmadığından tutunamam diye kprkuyorum
11, Haziran, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
uğraşmak zorunda oldugumuz o türkçe bilmeyen insanlar olmasa bize de gerek kalmazdı

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 284 kez görüntülendi
20, Aralık, 2021 Kaba İnşaat kategorisinde mustafaatis C14 (3 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,221 kez görüntülendi
18, Kasım, 2017 Diğer kategorisinde alcapone1233 C14 (69 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 647 kez görüntülendi
2, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde kamalye12 C14 (6 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,393 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 935 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...