Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Betona su katmak

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
2,760 kez görüntülendi
7, Haziran, 2017 İmalat Hataları kategorisinde misafir tarafından soruldu
Şantiye stajındayım. Betona su katılmasın diye mikserin başında bekliyorum şu an. Muhendis beni buraya koydu gitti. Heralde biliyorum sandı ama ben betona nerden su katıldığını bilmiyorum. Mikserin başındakilere sordum su katmıyoruz dediler ama belki bilmedigimi anlayip su katıyorlardır diye şupheye düştüm. Sorum, betona nerden su katıldıgı. Hortumla mı katıyorlar yoksa oradaki herhangi bir vanayı cevirince mi katılmıs oluyor.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
7, Haziran, 2017 muratulutas24 C30 (1,115 puan) tarafından cevaplandı
Bak üstat yanda bir vana var hattı takip et orada görürsün istese sen görmedende verir en kolayı mikserin içini göreceğin bir yere git oradan bakarsan içine su döküldüğünü görürsün
0 beğenilme 0 beğenilmeme
21, Temmuz, 2017 mimar_ercinaydin C18 (404 puan) tarafından cevaplandı
Merhabalar,

Sevgili meslektaş adayım, öncelikle işini ciddiye aldığın ve mesleğe duyduğun saygı ve hevesin için sana teşekkür etmek isterim. Bu tip durumlarla meslek hayatın boyunca çok defa karşılaşacağını belirtmek isterim. Bazı durumlarda beton dökümü için gelen mikseri biraz da şantiye sahasında bekletmek durumunda kalabiliriz (mesela bir önceki mikserin beton dökümüne devam etmesi, donatı da ya da kalıpta oluşan bazı hataların beton döküm esnasında meydana gelmesi (kalıbın açması vs.) ya da kısmi teknik sorunlardan ötürü) Şantiyelerde gerçekleşmekte olan anlık olaylar neticesinde mikserin dönmeye devam etmesini operatör arkadaşa ileterek onun farkında olmadığı bir durumda betonun yerinde sabit kalarak mikser içerisinde priz almasını önleyebilirsin. Biraz yoğun kıvamlı gelen betonlar ya da şantiye alanında beklediği ya da mesafeden dolayı yol güzergahında priz almaya başlayan betonlar için çeşitli akışkanlaştırıcılar mevcut. Bu katkı maddelerini kullanman gerektiğinde ölçüsü dahilinde beton karışıma dahil ettirmek senin için pratik ve iş görür çözümlerden biri olacaktır. Betona su katılması olayı 2 şekilde gerçekleşmektedir. Birincisi beton mikserinin üzerinde bulunan açıklıktan hortum ya da benzeri bir şey ile yapılan uygulama -ki genelde bu tercih edilmemektedir.- İkinci ve uygulanan yolu ise beton mikserinin genellikle sol yan arka kısmında bulunan küçük bir vana vasıtası ile suyun mikser içerisine dahil edilmesi durumudur. Çok yoğun kıvamlı gelen ve akışkanlaştırıcı malzeme temininin mümkün olmadığı bazı durumlarda bir nebze olsun su katma işlemine maalesef izin vermek durumunda kalınabiliyor. Fakat şunu belirtmek isterim ki buna müsaade ettiğini gerek mikserin operatörüne gerekse beton dökümünü gerçekleştiren taşeron firma yetkilisine belli etmemendir. Çünkü bu tip şeylere bir kere izin verirsen, bahsi geçen arkadaşlar bunu işleri kolaylaştırıcı bir olgu olarak görüp bir süre sonra sana sormadan betona suyu istedikleri oranda vermeye başlayacaklardır.

Gerek özel uygulamalar gerek resmi işlerde betona su vererek beton mukavemetini düşürmenin ahlaki ve vicdani rahatsızlıkları dışında bir de hizmet vermiş olduğun firmaya ya da firma sahibi olursan sana büyük zararları olabilir. Çünkü dökülen her betondan alınan test numuneleri betonun dayanım mukavemet sınırlarının altında görülür ise yapı risk analiz sınıflandırmasına girer ve bu da senin için üç liralık işi on üç liraya yaptırmak gibi sonuçlar doğurabilir. Özellikle ileride bir gün resmi bir işte şantiye şefliği yapacak olursan bunu daha iyi anlayacağını ümit ediyorum. Çünkü resmi işlerde (okul binaları, yurt binaları, hastaneler gibi devlet bünyesinde ihaleye çıkartılan ve müşavirliği yine devlet kurumları tarafından ya da devletin atadığı özel kurumlar aracılığı ile yapılan işler) beton dayanım testleri sınır değerin altında ya da sınır değerine çok yakın çıkar ise ve sende bu betonun taşıyıcı olacağını bir risk faktörü oluşturmayacağını iddia edersen, karot alımı ve sonrasında değerlerin yine düşük çıkması halinde mevcut duvarın yıkılması ve yeniden yapılmasına kadar gidebilir.

Meslek hayatında başarılar dilerim.

Saygılarım ve Sevgilerimle,

Mimar Erçin AYDIN

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,585 kez görüntülendi
20, Haziran, 2019 İmalat Hataları kategorisinde ismailma95 C14 (15 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 498 kez görüntülendi
25, Haziran, 2021 Kaba İnşaat kategorisinde bir mühendis C14 (15 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,117 kez görüntülendi
31, Mayıs, 2018 Yapı Denetim kategorisinde shapeofyou C14 (43 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,911 kez görüntülendi
22, Aralık, 2017 Diğer kategorisinde emre5499 C14 (42 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
7 cevap 6,381 kez görüntülendi
30, Haziran, 2015 Kaba İnşaat kategorisinde Muhammed Sıddık C16 (141 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...