Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat mühendisliğini ingilizce mi yoksa türkçe mi okumalıyım ingilizce seviyem A1 ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
3,248 kez görüntülendi
21, Temmuz, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Oğuz Şen tarafından soruldu
Aydın ve Muğla İnşaat Mühendisliği tutuyor ama ingilizce Pamukkale de tutuyor o türkçe ve Eskişehir Osmangazi de ikinci öğretim türkçe kararsız kaldım ingilizceyi tercih etmeli miyim ?
21, Temmuz, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından yorumlandı
Işin mantığını öğrenmek gerçekten statik ve digerleri hakkinda bilgi sahibi olmak istiyorsaniz türkçe okuyun ama ingilizceyi muhakkak öğrenin.

Diger turlu sadece olayin hesap kismina hakim olursunuz ama yorumlama yapamazsiniz
22, Temmuz, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Su sacma sapan fikirden cikin artik. Yok yabanci dilde isin mantigini anlayamazsin vs. Cok da iyi anlarsin ama yabanci dilin de yeterli olmali.

Tavsiyeme gelecek olursak ingilizce okuman senin yararina olur ama okullar arasinda da secim yapmalisin. Yani sadece Türkce vs Ingilizce degil senin durumun. Ingilizce okursan teknik terimlere vs hakim olursun ki hem kendini gelistirmek icin hem de düzgün firmalarda vs calismak icin bir arti olur sana. Normal yasaminda da ingilizce sana büyük arti katar. Sadece Türkce bilen bir mühendis iyi mühendis falan olamaz. Türkce kaynaklar oldukca yetersiz. Türkce kaynaklar zaten isin mantigini düzgün vermiyor yabanci dillerdeki kaynaklarla karsilastirildiginda. O bakimdan Türkce okumayi secsen dahi ingilizce ögren ve ingilizce kaynaklardan da yararlan. Ingilizce okursan ilk baslarda zorlanabilirsin ama onu da daha cok calisarak asarsin.
24, Temmuz, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından yorumlandı
Kardeş malesef hakikat bu. Uydurma degil bunlar piyasada görüp güldüklerimiz. Ingilizce okuyupta piyasada pismanlik yasamayan bi tek 3 büyük universitedekiler.

Size sacma ve mantiksiz gelebilir bisey diyemem.
24, Temmuz, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Öncelikle yazdigim yoruma uyariyi sizin yaptiginizi varsayarak nedenini sorabilir miyim? "Sacma sapan fikir" dedigim icin yaptiysaniz, verdiginiz tavsiye internette defalarca okudugum ve oldukca sacma buldugum bir fikir oldugundan yazdim, uydurma demedim. Isin mantigi iyi ögrenilemez tezini öne sürdünüz, ben de ona itiraz ettim.

Kendim Almanca olarak okudum ve oldukca da iyi bir sekilde isin detaylarini ögrendim. Hatta anadili Almanca olanlardan da iyi ögrendim. Niye mi? Cünkü derslerime özen gösterip calistim. Türkce okumanin hicbir artisi yok. Türkce kaynaklari acip bildigim konuyu okudugum zaman bile bazen anlamakta zorlaniyorum. Oldukca kötü ve üstünkörü yazilmis kaynaklar var. Yabanci dilde alaninda tek kabul edilen kitaplar var. O alandaki bütün Türkce kaynaklari birlestirseniz, o kitabin yarisi kadar bilgi veremiyorlar. Anlatim tarzi olarak da genelde Türkce kaynaklar okudugum yabanci kaynaklara göre oldukca ezbere yazilmis. Türkce kaynaklarin yetersizligi göz önünde bulundurarak yabanci dilde okumak cok daha avantajli. Bunun üstüne yabanci dilde teknik terimlere hakim oluyorsunuz ki uluslarasi calisan sirketlerde calismak icin avantaj olur. Baska bir artisi da eger tavsiye isteyen arkadas lisanstan sonra y.lisans da yapmak isterse ve ingilizce egitim veren bir okula gitmek isterse kendisinin dil belgesi almasi gerekmiyor, eger ki %100 Ingilizce egitim aldiysa.

"Ingilizce okuyup da piyasada pismanlik yasamayan bir tek 3 büyük üniversite mezunlari" demissiniz, o konuda haklisiniz. Mesajimda da zaten arkadasin seciminin sadece Türkce vs Ingilizce olmadigini söyledim. Üniversite farki cok daha önemli. Isi düzgün bilmeyen ama Ingilizce bilen bir mühendis üst seviye sirketlerin isine ne kadar yarar?
25, Temmuz, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından yorumlandı
Öncelikle herhangi bir uyari yapmadigimi belirteyim.

Arkadasimizin bahsettigi universiteleri baz alarak türkçe okumasini tavsiye ettim.

Kaynak konusuna gelince: ben türkçe egitim veren bi universitede okudum ama ingilizce makale ve arastirma yapacak duzeyde ingilizce biliyorum. Bilmek gerektigi konusunda zaten yorumu da yaptim.

Siz eğer ingilizce degil de türkçe okumus olsaydiniz belki cok daha donanimli olacaktiniz bu da tartışılır. Yanlis anlamayin lutfen size donanimsiz demek haddim değil.

Fikrinize saygi duyuyorum. Asla "sacma" deme hadsizliginde bulunmam iyi çalışmalar..
25, Temmuz, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
%100 eminim ki eger Türkce okumus olsaydim su anda cok daha donanimsiz olacaktim. Türkce kaynaklarda bahsedilmeyen veya sadece tek bir kaynakta 3-5 sayfa gecen, cogu Türk mühendisinin adini dahi duymadigi konular var. Gördügüm derslerde yabanci dilden dolayi kavrayamadigim veya yorum yapamadigim konular da yok. Su anda sanki anadilimde ders calisir gibi ders calisabiliyorum yabanci dilde de. Yabanci dilde okumanin getirilerinden biri de budur. Yabanci dilde okumadiginiz zaman teknik terimleri ögrenmek o kadar da kolay olmuyor. Yabanci dilde okursaniz o terimleri zaten daha okurken ezberliyorsunuz.

Örnek olarak: http://www.fbe.itu.edu.tr/ders/yap601.pdf , http://www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=course/view&id=8731&aid=28

Kaynak kismina bakarsaniz sadece 2 tane Türkce kaynak var. Ugur Ersoy'un kitabinda 4-5 sayfa bir sey bahsediyor, diger Türkce kaynagi da sanirim sadece ITÜ'den elde edebiliriz. Onu da bulabilirsek, 92'de yazilmis gözüküyor. Google aramasinda karsima bir sey cikmadi. Bu dedigim yöntem de betonarme elemanlarin davranisini anlayabilmek acisindan cok önemli. Türkce okumus olsaydim bu konudan cok büyük bir ihtimalle haberdar dahi olmayacaktim. Haberdar dahi olsam ögrenmek icin kaynak bulamayacaktim. Bu konu gibi Türkce kaynaklarda yer verilmeyen veya cok cok az yer verilen bir cok detay var.
25, Temmuz, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından yorumlandı
Evet haklısınız. Türkçe kaynaklar yeterli değil. Ben de ingilizce kaynaklardan sıkça faydalaniyorum.

Ancak bahsettiğim konu farklıydı. Sizin fikrinize de saygi duyuyorum. Bu yüzden sizin fikrinize de saçma demiyorum.

Yorum sizin. Ben kendi yorumumu yaptim sadece
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Temmuz, 2017 Selman93 C14 (20 puan) tarafından cevaplandı
Okul olarak eğitimi iyi olanı seçmeye bakın. Okulun seviyesi çok ileri düzey değilde orta seviyede ise, genellikle bazı hocalar öğrenci anlayamadığı için türkçe anlatmaktadır. zaten A1 seviyede iseniz mecbur hazırlığa takılıp 1 yıl hazırlık okuyacak olabilirsiniz. Fakat Sayısal ağırlıklı bir ders olduğu için ingilizce derslerden gözünüz o kadar korkmasın. Teknik terimleri derslerde öğrendikten sonra Intermediate seviye ingilizce yeterli olmaktadır. İkisinide seçebilirsiniz.

Fakat İngilizce gerekli mi diye sorarsanız, basit bir mühendis olmak istemiyorsanız mutlaka gerekli. Çünkü, en basitinden kullandığınız yabancı programlarda bi yerde takılırsanız, yada Hesapta bir yere takılırsanız internette kaynak olarak yabancı kaynaklarda ingilizce aratarak çok daha fazla çözüm bulabilirsiniz.

Türkçe eğitim veren bir üniversitede okusanız bile mezun olduktan sonra tekrar sınava girip, ingilizce hazırlığı en iyi olan özel bir okulun, tam burslu gelen ve hazırlığı olan bir bölümünde 1 yıl hazırlık okumanız size dil kurslarından çok fazla şey katacaktır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Temmuz, 2017 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı
Ben Eskişehir Anadolu Üniversitesinde ingilizce okudum.Yer yer zorlandığımız oldu tabiki ama bu eğitime engel değil.gayette güzel bişey hatta.ingilizce okunan bölümlerde amaç öğrenciye şakır şakır ingilizce öğretmek değildir.yabancı bi makaleyi okuma ve anlama yeteneği kazandırmaktır.ayrıca belli bi seviyeden sonra gerçekten türkçe kaynak yok,mesleğinle alakalı teknik ingilizceyi bilmek bilgine bilgi katar güzel bir avantajdır.

bunların dışında osmangazi inşaat gayet güzel kadroya sahip kaliteli bi bölümdür.benim eski okulumdur,bildiğim her şeyi o kadrodan öğrendim desem yalan olmaz.

Başarılar diliyorum..

İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,415 kez görüntülendi
28, Nisan, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde GeorgeTexas C14 (15 puan) tarafından soruldu
4 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 522 kez görüntülendi
4, Ocak, 2019 Kitap, Dergi ve Yayınlar kategorisinde asiogü C30 (1,438 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 672 kez görüntülendi
27, Ocak, 2019 Yapı Denetim kategorisinde Ramazan Akbaş C14 (15 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 657 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 368 kez görüntülendi
25, Şubat, 2019 İnşaat Mühendisliği kategorisinde aayse C14 (11 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...