Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Projecilik için şantiye ile başlamak daha mı faydalı olur?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
1,243 kez görüntülendi
4, Ağustos, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde genç mühendis C14 (10 puan) tarafından soruldu
Merhaba arkadaşlar,

Yeni mezun bir İnşaat Mühendisi olarak projecilik ile kariyerime başlamak, bu alanda ilerlemek istiyorum. Ancak çevremdeki deneyimli insanların bir kısmı iyi bir projeci olmak için şantiye ile başlayıp 1-2 yıl sonra ofise geçmemi tavsiye ederken, diğer bir kısmı direk olarak ofisten başlayıp zaman kaybetmememi öneriyor. Eğer şantiye olarak başlarsam gerçekten faydası olurmu ve geçişte sıkıntı yaşarmıyım? Şu anda vereceğim tercihin kariyerimde bir hata oluşturmamasını isteyen biri olarak düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Kolay gelsin.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Ağustos, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Projeci olmak icin iyi bir egitime ve teknik bilgiye ihtiyacin var. Yani senin icin uygulamadan önce teorik bilgiler daha önemli. Santiye'de 1-2 sene calistiktan sonra ne kadar fit olacaksin betonarme'de, yapi statiginde gördügün konular hakkinda? Stajini düzgün yaptiysan orada gördüklerin büyük ölcüde yeter bence isine. Santiye'de yapilanlar zaten cok büyük oranda mühendislik degil. Bir projecinin nasil siva atilacagini, nasil beton dökülecegini vs bilmesi gerekmiyor. Internette projeciler hakkinda gördügüm en büyük sikayet donatilarin cok sik yerlestirilmesi, bu yüzden de aralarindan beton gecmiyor. Bunun icin de yönetmeliklerde sartlar oluyor. Santiye'de deneyim kazanmana gerek yok bu tarz konular icin. Ayrica iyi bir projeci mutlaka santiyede calismali diyen kisiler örnek verebilir mi? Dünya'daki en iyi proje bürolarina bakarsan belki %99'u santiye'de calismamistir mühendislerin. Santiye'de ögrenmen gerekenleri iyi bir projecinin yaninda da ögrenebilirsin, zaten cok bir sey de ögrenmen gerekmiyor uygulamalar icin. Stajini düzgün yap bence ilerisi icin sana cok büyük katki saglar. 1-2 sene santiyede calismak sana zaman kaybettirir, hatta projeci olarak is ararken bile sana zorluk cikarir. Projeci olarak deneyimin olmadigi icin yeni mezun gibi görülürsün. Iyi bir projeci olmak istiyorsan yüksek lisans yapmani öneririm. 2 sene santiyede calisacagina yüksek lisans yap. Para kazanmazsin ama kariyerinde sana büyük katkisi olur. .
4, Ağustos, 2017 genç mühendis C14 (10 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Ağustos, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından cevaplandı
1-2 sene fazla diye düşünüyorum. Hızlı iş yapan bi firmada 6 ay çalışsanız yeterli. Ya da yapı denetimde biraz çalışsanız yeterlidir
4, Ağustos, 2017 genç mühendis C14 (10 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkürler Mehmet Bey.
4, Ağustos, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Santiye sefi olarak gelen projelerde karsilastiginiz hatalar ne genel olarak?
5, Ağustos, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından yorumlandı
Örneğin kademeli temel yapan muh arkadaslar var. 5 cm kademeli temel yapan. Hafriyati çarşaf gibi yapabilecegimizi dusunen arkadaslar oluyor. Otopark rampasina kiris yapan arkadaslar var arac gecemeyecek kadar yukseklik birakan.

Bu tür hatalari santiyeye girmis birinin yapmayacagini dusunuyorum. Ornekler cogaltilabilir
5, Ağustos, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Otopark rampasina arac gecemeyecek sekilde kiris yapan kisi santiyede calissa da bence bir sey degismez. Sorun isini düzgün yapmamalari insanlarin. Min. birakilmasi gereken yüksekligin verildigi yerde bunu göz önünde bulundurmuyorsa kisinin isine saygisi yok demektir.

Verdiginiz ve internette okudugum diger yanlislari bence usta-cirak iliskisi seklinde projeciler cok rahat ögrenebilir. Deneyimli ve iyi bir projecinin yaninda calisan bir mühendis zamanla bu tarz seyleri de cok rahat ögrenir. Türkiye'de nasil bilmiyorum ama gördügüm/duydugum deneyimsiz mühendislerin bile tek basina direkt olarak proje yaptigi oluyor. Avrupa'da yeni mezun bir mühendis deneyimli mühendisin altinda calisir proje bürolarinda. Yapilan isleri kontrol edilir. Kimse al su projeyi yap getir demez. Böyle olunca da deneyimsiz mühendis, bürodaki diger deneyimli mühendislerden zamanla ögrenir ve hatasiz veya cok az hatali proje yapincaya kadar durum böyle gider.

Zaten Türkiye'de genelde projelerin birkac saatte yapildigi internette cok yerde yazilmis ve Türkiye'de calisan arkadasimdan da öyle oldugunu duydum. Bu sekilde gelisi güzel yapilan projeden bir sey de beklememek lazim. Ben sorunun santiye'de calismaktan ziyade islerin rastgele yapildigi icin oldugu kanisindayim.
6, Ağustos, 2017 Mehmet Akif ERTÜRK C18 (329 puan) tarafından yorumlandı
Haklısınız. Keşke TUS gibi mühendisliğe de uzmanlık sınavı getirilmeli bence. Diplomayı alan piyasaya çıkıp proje yapmamalı
6, Ağustos, 2017 Genç muhendizz C14 (1 puan) tarafından yorumlandı
Bende bi projecinin yapi denetimde az bi sürede olsa çalışmasının ona cok sey katacağını düşünüyordum acaba yanlis mi dusunuyorum ??
3 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Ağustos, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
ilk zamanlarımda ben de o şekilde düşünüyordum.  yani her ne iş yapacaksanız yapın şantiyede başlanılması gerekiyor diye. şimdi 1 yıllık saha mühendisi halimi ele alıyorum. okulda aldıgım pek çok teknik bilgiyi unutmuştum. projeciliğe geri dönmek için tekrar geri dönüp çalışmam hatırlamam gerekecekti.

bana kalırsa 1-2 yılınızı sahada harcamayınız. evet imalatları öğreniyorsunuz ancak şantiyeye ve uygulamaya dair bir projecinin bilmesi gerektiğinden çok daha fazla  gereksiz detay öğreniyorsunuz. ayrıca okuld aldıgınız teknik bilgileri de, bu süreçte üzerinize eklemeniz gerekirken tam aksine unutuyorsunuz. öyle gündüz çalışırım akşam evde ders çalışırım da hikaye oluyor. öyle bir dünya yok. sahada canınız çıkıyor akşama birşey yapacakhaliniz kalmıyor :)

bence zaman kaybı.o  bir iki seneyi yüksek lisansa izin veren bir proje ofisinde çalışıp bir yandan yüksek lisans yapmaya harcayın. zaten saha ile düzgün koordinayon içerisinde olan, proje mühendislerini haftalık veya aylık toplantılara ve saha gezlerine götüren bir firmada çalışabilirseniz, projecilikte bilmenzi gereken uygulamaya dair detayları yeteri kadar öğrenceksiniz.  saha mühendisi olarak çalışıp ahmet kalfaya düzgün kalıp çaktırmanın, mehmet ustaya düzgündemi bağlatmanın projeciliğinze pek birşey katacagını sanmam. o 2 seneyi daha verimli geçirebiirsiniz proje ofisinde çalışıp yüksek lisans yaparak. dediğim gibi, iş hayatında şantiye ile kuracagınız diyaloglar zaten sizi uygulamaya yönelik bilgi edinme konusunda geliştirecektir.
15, Ağustos, 2017 genç mühendis C14 (10 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkürler
2 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Temmuz, 2018 bakiddk C14 (40 puan) tarafından cevaplandı
Bende  aynı durumdayım ve verdiğiniz cevapları okudum çok teşekkürler. Benimde şöyle bi sorum olacak projeciliği genel olarak tavsiye eder misiniz şantiyecilik ile karşılaştırıldığında avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
9, Temmuz, 2018 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından yorumlandı
Merhabalar şefim 

Yeni bir konu açarak sorunuzu sorabilirseniz daha geniş çevrelerden yorumları sorunuz altında toplayabilirsiniz ☺️
11, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı


Projecilik Şantiye
Daha düzenli ve konforlu mesai şartları Daha yogun tempolu, stresli ve yorucu mesaji şartları
Öğrenciler projeciliğe daha yatkın oldugundan ( Şantiyeye dair okulda neredeyse  hiçbirşey öğretilmediğinden) proje ofislerine arz talepten fazla, maaşlar daha düşüktür. Bu uzun vadede de benzerdir. Zira mühendislik ülkee pek değer görmüyor, fason projecilik diye bir kavram var bi kere. Tecrübeyle maaş şartları daha iyi olmaktadır. Uzun vadede projeci mühendis ile şantiyeci mühendis arasında ciddi maaş farkı olacaktır ( Marmarayın proje teknik koordinatörü değilseniz)
Saha ile hiç alakanız yok ise, işler çok sıkıcı olabilir, herşey program içinde ve kağıt üzerinde olabilir. Bence şantiyeciliğin diğer alanlara göre en önemli avantajı mesleki hazzın en yüksek oldugu alan olmasıdır. Birebir uygulamanın içindesiniz ve bir bebek gibi şantiye gözleriniz önünde büyür. 












İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,298 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 503 kez görüntülendi
18, Mayıs, 2019 İnşaat Firmaları kategorisinde Hasan Emre C14 (3 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 596 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,018 kez görüntülendi
17, Ekim, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Receptncn C14 (7 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,468 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...