Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Mantolama kontrolü

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,005 kez görüntülendi
12, Eylül, 2014 Yalıtım&İzolasyon kategorisinde stajer tarafından soruldu
25, Eylül, 2014 Admin tarafından düzenlendi
Mantolamanın sağlıklı yapılıp yapılmadığını nasıl kontrol edebilriim? İyi olması için gerekli kriterler nelerdir?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Ekim, 2014 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından cevaplandı
MANTOLAMA YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Dış cephe mantolama yaptırırken ısı yalıtımında 5 cm veya üzeri ısı yalıtım levhası kullanınız.
Isı yalıtım levhasının üzerine en az 4 adet 12 cm lik Pvc dübel attırınız. Isı Yalıtım levhası yapıştırıcısının kaliteli olmasına özen gösteriniz.
Dış cephe mantolama işlemini sistem olarak yaptırmaya özen gösteriniz.
Yüksekliği 6.50 m nin üzerinde olan binalarda 22-24 dansite ısı yalıtım levhası kullanmayınız.Çünkü Isı yalıtım levhasının 6.50 den yüksek olan binalarda sert strafor yani 24 ve 30 dansite -15 derce de -18 derecede çatlama ve dökülme yapar.Sert strafor genelde gaz basma olduğu için gözenekleri tamamen kapalı olduğundan ve sadece dış yüzeyi kuruduğundan içeride olan sıva ve yapıştırıcı nemli kaldığından mukavemeti azalır.Sıcak ve soğuk mevsim olduğu için dökülmeye sebep olur.
Isı yalıtım uygulaması dairenin içinden yaptırmamaya dikkat ediniz. Çünkü ısı yalıtım levhasını dairenin içinden yapılmamasının sebebi, genelde daire ve binalar eski olduğundan ve çoğu binalarda asmolen tavan bulunmadığından terleme ve rutubet yapar. Şayet binanızda asmonel tavan yani delikli tuğla var ise sert strafor kullanmayıp 16 ve 18 dansite strafor kullanmanız; nem, rutubet ve terlemeyi keser.
Isı yalıtım levhasının son katta mutlaka astar vurdurunuz. Isı yalıtım sıvası üzerine astar vurulmadan yapılan boya sağlıklı değildir.
Şöyle ki; Astar malzemesi gözeneklere tamamen işleyen bir malzemedir. Bu sebeple üzerine vurulacak olan boya, tamamen alt astar malzemesiyle kaynaşması gerekir ve dış cepheye uygulanan malzemenin ömrünü uzatır.
MANTOLAMAMI NASIL KORUYABİLİRİM ?
Yapılarınızda ciddi oranlarda enerji tasarrufu sağlamak ve binanızın tamamen koruma altına almak amacı ile yaptırmış olduğunuz mantolamanın sorunsuz bir şekilde sizlere hizmet verebilmesi için dikkate alınması gereken konular aşağıdadır.
Eski binalarda mantolama tatbikatları öncesinde mantolanacak duvar yüzeylerinde var ise klimaların,antenlerin tabelaların çamaşır demirlerinin tümünün sökülmesi gerekmektedir.
Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmadan cephenin tamamının ısı yalıtım levhaları ile kapanması olduğu için söz konusu unsurların mantolama sonrası cepheye monte edilmemesi çok daha sağlıklı bir karar olacaktır.
Yine eski binalarda daire doğramalarının değiştirilmesi düşünülüyorsa mantolama öncesi bu değişikliğinde yapılması da sistemin zarar görmemesi adına önemli katkı sağlayacaktır.
Bazı binalarda zemin katlar araç otoparkına cephelidir.Bu tip durumlarda cephe duvarının önüne çiçeklik,çit,veya araçlar için lastik bar demirlerinin konması istenmeyen kaza risklerini ortadan kaldıracaktır.
Bina yönetimlerinin mantolama sonrası kat malikleriyle beraber ortak karar alarak ilerleyen dönemlerde de dış cephe ısı yalıtım sistemlerine özel yönetim tedbirleri alınması herkesin ortak çıkarına olacaktır.
Tüm bu tedbirlere rağmen onarım isteyen bir durum söz konusu olduğunda binanızın uygulamalarını yapan firmayla görüşüp yardım talep etmeniz doğru bir seçim olacaktır.
Yapınızın ömrü ve sizin yaşam alanınızın sağlığı açısından günümüz yapı sektörünün en geçerli çözümü olan mantolamanın avantajlarından sonuna kadar faydalanmanız yine sizin elinizdedir.
Mantolama tatbikatlarında ödediğiniz maddi bedel kendini enerji giderlerindeki tasarruftan dolayı kısa sürede amorte edeceği gibi korunmasına özen gösterilen bir ısı yalıtım sisteminin bir daha cephede asla masraf kapısı olmayacağını ve sadece uzun süreli zaman zarfı içerisinde yeniden renklendirmek için boyanması gerektiğini unutmamız gerekmektedir.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 226 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,248 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,059 kez görüntülendi
19, Kasım, 2014 Türkçe Terimler kategorisinde Zeynal tarafından soruldu
2 beğenilme 1 beğenilmeme
4 cevap 5,409 kez görüntülendi
8, Eylül, 2014 Yalıtım&İzolasyon kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 417 kez görüntülendi
9, Haziran, 2020 İzolasyon&Yalıtım kategorisinde denemekral C14 (26 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...