Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Keşke okumasaydım diyor musunuz?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,056 kez görüntülendi
15, Kasım, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde psychonaut C14 (29 puan) tarafından soruldu
İnşaat Mühendisliği bölümü 2015 mezunuyum 2 yıllık işsizliğin ardından 1700'e zar zor bir yapı denetime girebildim. İnşaat mühendisliği okumak isteyenlere tavsiyem hiç bulaşmasınlar. O kadar güzel mühendislikler varken puanınızı çöp etmeyin.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 özgür k C14 (61 puan) tarafından cevaplandı
Vallahi hocam 98 odtü mimarlık mezunuyum. Şimdi tekrar sınava girme hakkım olsa eczacılık yazar sınavdan da 2 saat erken çıkar gider arkadaşlarla takılırdım...
0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından cevaplandı
Şu an 24 yaşındayım ağustosta 25 olacağım tekrar üniversite okumak için geç midir? Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği okumak istiyorum. Mezun olduğum sene sınava tekrar girip kazanmıştım. Ama yaz okulunda bir dersim kaldığı için kayıt yaptıramadım. Babam da kaydımı sildirmeme izin vermedi, bir ders için dört yılı yakma dedi. İçimde kaldı açıkçası okumak istiyorum. 29-30 yaş gibi mezun olsam işverenler bu yaştaki tecrübesiz bir mühendisi işe almaya sıcak bakar mı?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 omurg C18 (493 puan) tarafından cevaplandı
Keşke okumasaydım demiyorum ama bazıları KEŞKE OKUMASAYDI!. mesleğimizi bu durumlara düşüren biziz kimse çene yapmasın. ağır oldu ama olay budur. herkeş iş alabilmek için fiyatları kırdı kendi meslektaşlarıız yerlere çekti seviyelere olmayacak paralara evet dediler.bunun suçlusu biziz.inşaat mühendisi çok yüce bir meslek . mesleğimize sahip çıkmayan bizler olduk.programların esiri olan bizler olduk. en ufak hesapları yapamaz olduık.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından cevaplandı
Özür dilerim ama iki yıllık işsizliğin ardından insan ne verseler kabul edecek duruma geliyor. Mesleğin itibarı düşmesin diye açlıktan mı ölelim?
15, Kasım, 2017 omurg C18 (493 puan) tarafından yorumlandı
askerlik yapıldı mı bu 2 ylllık arada
0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından cevaplandı
Yapıldı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle suclu falan olan sen degilsin ama sistemde ciddi sorunlar var. Senin yapmis olabilecegin de bir veya daha fazla hata(lar) mevcuttur. Öncelikle insanlar Türkiye'de gereginden cok fazla mezun verildigini bildigi halde itü, odtü seviyesindeki üniversiteler disindaki üniversitelerde okuyorlar. Iyi olan az sayidaki pozisyonu da kabul ederseniz ki daha iyi üniversite mezunlari aliyor. Sadece bu meslekte degil baska mesleklerde de siradan üniversitelerde, öylesine okumus kisilerin 1-3 yil is aradigini duydum. Planlama yapmadan her ile üniversite vs acilmasina girmeye gerek yok zaten bilinen gercekler. Insanlar tercih yaparken Türkiye gerceklerini kabul ederek tercih yapmalilar. Atiyorum senelik 1000 pozisyon acilan meslege senelik 10.000 yeni mezunun oldugunu bilerek tercih yapmali ve okumali. Okudugun okul, okurken yaptiklarin vs hep seni önce cikaracak seyler olmali. Senin kalbini kirmak istemem anlasilan zaten oldukca öfkelisin duruma ama bir de dürüstce bazi sorulara cevap vermek gerekiyor.

1. Okudugun üniversite ülkedeki o alanda kacinci en iyi üniversite denebilir? Yani itü, odtü vs mezunu musun yoksa siradan bir üniversite mezunu mu?

2. Kac yabanci dili, hangi seviyede biliyorsun?

3. Okurken yazlari vs ne kadar staj yaptin?

4. Gercekten okudun mu yoksa sadece diplomayi alayim da olur mu dedin? Not ortalaman kac?
16, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından yorumlandı
1.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

2.İngilizce C1

3.Bir ay şantiye stajı bir ay DSİ'de staj yaptım.

4.Gerçekten okudum. Ders haricinde sürekli kütüphanede ve laboratuardaydım. Sürekli araştırma da yaptım. Not ortalamam 3.06

Beni en çok üzense okurken doğru düzgün derse bile katılmayanların, notları diplerde olanların şu an çok iyi yerlerde çalışıyor olması. Bu da kendini geliştirenlerin ve iyi üniversiteden mezun olanların iyi işlere gireceği düşüncesini yalanlıyor.
16, Kasım, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Dedigin kisilerin tanidiklari olabilir. Sordun mu nasil bulmus onlar?
16, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından yorumlandı
Sorduklarım çoğunlukla iş bulma sitelerinden, seri ilanlardan buldum dedi
16, Kasım, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Bu dedigin kisiler senle ayni okulda okuyup, senle benzer stajlari vs yaptigi halde onlar iyi isler bulduysa ya sanssizsin ya da basvurularinda hatalar (cv'yi iyi düzenlememek vs) yapmis olabilirsin. Görüsmeye cagrildin mi veya kac defa cagrildin 2 sene zarfinda? Bunlar nasil gecti?
16, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından yorumlandı
Hiç görüşmeye çağrılmadım. Başvurularımı kariyernet'ten, yenibiris'ten, linkedin'den ve başka sitelerden yapıyorum. Ayrıca inşaat şirketlerinin sitelerindeki insan kaynakları bölümünden ve şirket mailine doğrudan cv göndererek yapıyorum. Birkaç kere de şirketlere telefon ederek elemana ihtiyaçları olup olmadıklarını sordum. Sadece bulunduğum şehirdeki değil birçok farklı şehirdeki ilanlara başvurdum.
19, Kasım, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Dedigin sitelerdeki 1 pozisyona yüzlerce hatta binlerce basvuru gelebiliyor. Durum böyle olunca da basvurulari inceleyen kisiler bu basvurularin hepsini cagiramiyor görüsmeye, belli kriterlerle adaylari elemeye basliyor. Eksi'de 1-2 kere konuyla ilgili basliklar acilmisti yada ik'cilar hakkindaki basliklarda okudugum kadariyla ilk olarak üniversitelere göre filtreliyorlar. Filtreledikleri üniversitelerden birinden mezun degilsen direkt olarak da eleniyorsun. Senin de durumun bu tarz olabilir. Artik yapabilecegin deneyim kazanmak ve kendini gelistirmek. Isinden memnun degilsen de istedigin islere hala basvurabilirsin, belki birisi geri dönüs yapar.
19, Kasım, 2017 psychonaut C14 (29 puan) tarafından yorumlandı
Ben iyi bir işe giremeyecek miyim o zaman? Tecrübe kazanmak için şantiyeye girmek gerekiyor, ama tecrübesizken de şantiyeye girilemiyor. Tam bir kısır döngü. Sadece benim başıma mı geldi bu durum, çevrenizde benimle benzer durumda olanlar var mı?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Kasım, 2017 oklkvn C16 (109 puan) tarafından cevaplandı
5 adet imza hakkı, sadece inşaat mühendislerinin değil ,elektrik,mimar makine mühendislerinin de bundan faydalanması mesleğin itibarını al aşağı ediyor bence...

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 366 kez görüntülendi
3, Mart, 2020 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde cptan C16 (168 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 901 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 314 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 267 kez görüntülendi
7, Haziran, 2021 Planlama&Maliyet Kontrol kategorisinde melsaseytler C14 (11 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 262 kez görüntülendi
28, Nisan, 2021 Metraj&Hakediş kategorisinde cptan C16 (168 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...