Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Maaş hakkında (önemli)

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,156 kez görüntülendi
19, Ocak, 2018 Diğer kategorisinde Muratcenngiz C14 (9 puan) tarafından soruldu

Merhabalar. Yeni mezun inşaat mühendisiyim. 4 ay yapı denetimde çalıştıktan sonra bırakıp şantiye şefliğine geçtim 4.5 ay geçti ve halen çalışmaktayım. 

Durumu şu şekilde özetlemek istiyorum. 2250 TL maaş alıyorum ( yol ve yemek bana ait). Bağlı bulunduğum fiermanın 4 şantiyesinde imzam bulunuyor. 

1. Husus ) imar yönetmeliği değişmesine 1 gün kala imzalarını attım ve imza için belli bir ücret konuşulmadı aradan zaman geçti kendileri sunar diye bekledim ancak dönüş yok.

2.Husus ) 3 şantiye aktif şu an ve hala bana araç temin edilmedi. 

2 hususta da hakkımın yendiğini ve kullanıldığımı hissetmeye başladım.

Sizin düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum ve bu aşamada ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz çok memnun kalırım.

Teşekkürler.


Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
19, Ocak, 2018 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından cevaplandı

Siz ne kadar sessiz durursaniz o kadar ezilirsiniz. Ilk basta sizin tepkinizi olcmek icin onlar teklif etmemistir. 

Ben olsam ben de durumu hakkinda degisiklik istemeyene degisiklik yapmazdim. Eger isinizi hakkiyla yapiyorsaniz isvereninizle sartlari iyilestirmesi icin görüşebilirsiniz bu ayip bisey değil

1 beğenilme 0 beğenilmeme
19, Ocak, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı

Anlasma yapmadan önce kafanizda olan soru isaretlerini is veren ile görüsürseniz bu tarz durumlar daha az ortaya cikar belki de cikmaz. Türkiye'deki durumu bilmiyorum ama isverenle sadece maas konustuysaniz, simdi santiye basina ekstra para istemeniz onun acisindan belki de sürpriz olur. Ayni sekilde arac konusunu da ise baslarken konussaydiniz daha iyi olurdu. Simdi konustugunuzda da yine suistimal etmeye kalkabilir. Maasin icine ulasimi da ekledik tarzi konusabilir. Sartlari daha ise baslamadan önce konusursaniz iki taraf icin de en uygunu olur. Hakkinizin yendigini düsünüyorsaniz gidip konusun. Ileride de ise baslamadan önce yazili sözlesmeler yaparsaniz isinizi saglama almis olursunuz. Isveren ile sorun yasadiginizda elinizde yazili belge olur. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
19, Ocak, 2018 muratulutas24 C30 (1,115 puan) tarafından cevaplandı

ÜSTAT inşaat sektörünün gerçek yüzüne hoş geldin yapacak bir şey yok ne kadar alttan alırsan o kdar tepene çıkarlar Adımını sağlam at  

2 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Şubat, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Sömürüldüğünü farketmekde gecikmişsin :)  o maaşı hiç bir sorumlulugu olmayan yeni mezunlar da alıyor.  Şantiye şefliği için maaşına zam iste, ( evet karşılgıı değil olamazda ama piyasa şartlarında  yeni mezuna kimse 3000 TL 'den de fazla vermez. Sen yine de 3250 iste derim ) 


Ayrıca arac veya ulaşım giderlerini ve yemeğini talep et.  Yemek bile verilmeyen şantiye şefi ilkkez duydum. Ne ölücü firmaymış.


Ayrıca iş için cebinden 5 kuruş para çıkmamalı. Söylediklerin dışında karşıladıgın tüm giderleri ( iş ayakkabsıı, işte şahsi montunu giyiyorsan bu bile ) herşeyi talep et.


ÜZerinde 3 şantiye varken seve seve kabul edecekler. Öyle saça böyle tarak arkadaşım, 3 kuruşluk kafasıyla kimse ezmesin mühendisleri bu şekilde.


Son olarak, acilen daha iyi bir firmada iş bul ve ayrıl. Sen sesini çıkarmamış olsan bile bu muameleyi haklı bulan firmalardan bir cacık olmaz, daha fazla hizmet edip bir parçası olma derim

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 586 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 259 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 357 kez görüntülendi
17, Kasım, 2021 Diğer kategorisinde spective_06 C14 (5 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 375 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 2,085 kez görüntülendi
20, Şubat, 2018 Proje&Tasarım kategorisinde milenyum12 C14 (17 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...