Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Bir mühendis hangi bilgisayar programlarını bilmeli ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
22,091 kez görüntülendi
8, Eylül, 2014 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
Bir inşaat mühendisi hangi bilgisayar programlarını bilmelidir?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

4 beğenilme 0 beğenilmeme
8, Eylül, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
13, Ekim, 2014 musab tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Autocad ve Ms Office programları bence kesinlikle çok iyi bilinmesi gereken programlardır. İş hayatında bu programlarla karşılaşmama ihtimalinin çok az olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu programlar zaman zaman günlük hayatta da kapısını çalacağımız işlevsel programlardır.

    Bunun dışında hiçbir programın olmazsa olmaz diye genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum. Autocad ve Ms Office programlarına ek olarak, mühendis çalışacağı alana yönelik programlar öğrenmelidir. Projeciler ilgi alanındaki yapı türüne yönelik analiz programlarını, proje yönetiminde çalışacak arkadaşlar planlamaya yönelik programları, teknik ofis çalışanı arkadaşlar yine hakediş, metraj, ihale gibi çalışma alanlarına yönelik yazılımları öğrenebilirler.
4 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Ekim, 2014 aliyetisken C20 (629 puan) tarafından cevaplandı
Autocad ve MS Office programarını her alanda çalışan bilmelidir. Mühendisliğin proje kısmında çalışan bir mühendis olarak şunları tavsiye ederim. Analiz programlarının olmazsa olmazı SAP2000'e çok iyi hakim olmak gerekir. Çelik yapılar genel olarak piyasada SAP2000 ile çözülmektedir.(Binalardaki merdiven modelini de SAP2000 ile çözmeyi doğru bulmaktayım.) Bunun dışında hastane,konut,otopark vs yapan bir yerde çalışıyorsan yerli yazılımlardan proje ofisinin çalıştığı programı bilmek gerekir.SAP2000'de analizini yaptığın çelik projenin detaylandırmasını yapmak için Tekla Structures(Xsteel) bilmek gerekir.Çelik yapılar bulon hesabı yapmak için excelde kendin küçük bir program yazmalısın veya Autodesk Robot Structures ile bu hesabı yaptırmalısın. Su ile etkileşim içinde olan yapılar için (Baraj, HES vs.) ANSYS ile modellemek gerekir. Yine eğer yığma yapılar tarihi köprüler modellemek için ANSYS ile çözüm gerekir.

     Şunuda söylemeliyim ki programın inşaat mühendisini yönetmesine izin vermemek gerekir. Programdan çıkan her veriye güvenip hesap yapmak bizleri inşaat mühendisliğinden uzaklaştırır.
23, Temmuz, 2015 sivil encinyiring C14 (63 puan) tarafından yorumlandı
Hocam açıklamanızı okudum bilginiz için sağolun.Peki SAP2000 çelik yapılar için genel olarak kullanılan program demişsiniz ancak betonarme yapıyla ile ilgili ne söylenebilir ? Yani SAP2000 her forumda statikte başı çekiyor gibi ancak çelikle uğraşmayı düşünmüyorsak betonarme için ETABS,ideCAD,Sta4CAD öğrenmek daha mantıklı mı acaba yoksa SAP2000 bunların fonksiyonlarını da yapıyor mu ?
27, Temmuz, 2015 aliyetisken C20 (629 puan) tarafından yorumlandı
Türkiyede çalışıyorsan ve özel bir betonarme yapı yapmıyorsan yerli programlar piyasada daha çok kullanılıyor. Sap2000 ile betonarme bir bina yapana rastlamadım. Akademik olarak daha çok kullanılıyor. Ama bazen hesabında tereddütte kaldığım konularda yerli yazılımla sap2000 i karşılaştırıyordum. Bunlarında dışında program herşeye çözüm olmuyor, çözüm bizim beynimizde teorik bilgimizde.
27, Temmuz, 2015 sivil encinyiring C14 (63 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkürler.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Ekim, 2014 edwin_vancleef C16 (215 puan) tarafından cevaplandı
Ali Bey'in de bahsettiği gibi Sap2000 olmazsa olmazlardandır.(eğer paket program mühendisi olmak istemiyorsanız,aksi takdirde sta4cad,probina,idecad gibi yazılımlar kullanulabilir fakat şahsen tavsiye etmem)H:esap için sap2000 e Etabs'i eklemeliyiz(yüksek katlı kabuk elemanlı yapılarda daha iyi sonuç verir) .Bunun yanında kabuk elemenların sağlıklı analizi için Safe bilinebilir.(çok da gerek olmadığını düşünüyorum.)

Hesap programlarının dışında çizim ve kontrolleri yapabilmek için Autocad,çelik konstrüksiyonlar için imalat resmi üretebilmek için Tekla Structures bilmek gerekebilir.Ayrıca piyasada bunların dışında bir çok çizim ve detaylandırma yazılımı da mevcuttur.
1 beğenilme 1 beğenilmeme
10, Ekim, 2014 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından cevaplandı
1. Sıra Autocad

2. Sıra İdecad veya Stacad

3. Sıra Sap2000

4. Sıra MSoffice yazmaya bile gerek yok bilgisayarı bilen bunuda bilmesi gerekir

Önemli olanlar bunlar bunun dışında bir çok program var ne kadar çok program o kadar bilgi kariyer

Saygılarımla
2 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Ekim, 2014 civil_eng C14 (99 puan) tarafından cevaplandı
Bu programlardan hiç birini bilmek şart değildir. Sahada imalatta çalışan mühendislerin çoğu bilgisayarı sadece internete girmek için açıp kapatır. Ancak her program bir artıdır. Bana göre bilmekte en çok fayda olan program exceldir. Autocad temel düzeyde bilinmesi yeterlidir. Bilmeyen hiç bişey kaybetmez. Hatta kurumsal firmalarda lisans sıkıntısından dolayı herkesin bilgisayarında autocad yüklü bile değildir. Daha çok teknik ressamlar ileri düzeyde kullanır. (inşaat için söylüyorum. mimarlıkla ilgili fikrim yok) Az bilinen bir programı kullanmak da sizi kilit personel pozisyonuna getirir. Örneğin primavera veya autocad civil3d... Statik hesap programları sadece dizayncılar tarafından kullanılır. Ben henüz Sap2000 kullanan bir proje müdürü görmedim... Türk ve yabancı statik hesap programları ve kurslarına ulaşmak da oldukça kolaydır.

Her mühendisin yaptığı işi en azından takip etmesi ve raporlaması gerekir diye düşünüyorum. Bunun için de başta söylediğim gibi excel harika bir tercihtir.
11, Ekim, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Autocad dışında soylediklerinize katılıyorum. Temel düzeyde Autocad bilmemek bence çok ciddi bir eksikliktir. Bunun dışında diğer fikirleriniz bence de son derece doğru

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 4,131 kez görüntülendi
23, Ekim, 2014 Autocad kategorisinde Ahmet Çakıcı C16 (128 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 3,959 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,082 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 596 kez görüntülendi
4 beğenilme 0 beğenilmeme
8 cevap 45,870 kez görüntülendi
17, Ekim, 2014 Diğer kategorisinde İsayali C16 (140 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...