Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiyede kadın ve yeni mezun olmak

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
863 kez görüntülendi
3, Nisan, 2018 Diğer kategorisinde shapeofyou C14 (43 puan) tarafından soruldu

Merhaba ben kontrol mühendisi olarak şantiyede 1 aydır calısıyorum ve yeni mezunum. Fakat şantiye şefi benimle hic ilgilenmiyor resmen yapıştım adama ama asla benimle ugrasmak istemiyor iş ver diyorum yok diyor sadece yaptıgım beton dökümü oldugunda numuneleri aldırmak ve bu cok sinirimi bozuyor. Sahaya tek cıkmak istemiyorum ama şefte pek cıkmıyor kadın oldugum icin böyle oldugunu düsünüyorum. Ve suanda yeni bir mühendis geldi ona her yer gösterirken bana hic bir yer göstermedi soru sordugumda cevap veriyor sadece. Bu arada şefle farklı şirketlerdeyiz acaba bu yüzden mi böyle yapıyor lütfen yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler

3, Nisan, 2018 shapeofyou C14 (43 puan) tarafından yorumlandı
İlk defa böyle bir sey tecrube ediyorum anlamadım biriler yol göstermeden kontrol mühendisi olmak zormus ve santiyedeki tek kontrol mühemdisi benim
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

5 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Nisan, 2018 Gülcan Ay C14 (39 puan) tarafından cevaplandı
12, Nisan, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben de bir kadın olarak;30 yıldır şantiyelerdeyim. Sorun karşıda değil, mutlaka ortama bakışının dıştan açık-seçik görülmesindedir. Bir ziraat mühendisi olduğunu düşün ve üzüm bahçesinden sen sorumlusun. Sabah-akşam, uzun saatler, her bir ağaca-salkıma hassas inceleme yapmazsan, hasat zamanı kaliteli ürün alamazsın. 

Kaba inşaat bir saha mühendisinin en rahat olduğu, imalatın görece yavaş ilerlediği zamanlardır. Mesleki rekabetin en az olduğu anlardır. İnşaatın hacmine göre kalıp çakılır, epey süre, demir döşenir, epey süre, en hareketli imalat beton dökümü anlarıdır. Bir bayan mühendis öncelikle statik proje yapmayı ve okumayı öğrenmelidir. Sahada bu bilgiler gerekecektir. Mutlaka Yapım İşleri Genel Şartnamesini ve Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalarda Uygulanacak Kriterler Yönetmeliğini bilmelidir. Ayrıca en az bir kez ve sabah saat 9.00 da olmak üzere sahayı sanki ilk defa görüyormuş gibi incelemelidir. Bu gezisi yavaş ve mümkünse 1 saatten az sürmemelidir. Elinde mutlaka proje, mapa veya not defteri, mümkünse statik ve mimari projelerin dijitalinin yüklü tablet olmalıdır. Öğleden sonra da sahayı gezse iyi olur. Sahayı en mutlu olduğu mekana çevirmezse yaptığı işten hoşnut olmak zordur. Temel seviyesinde yapılacak diğer mühendislik hizmetlerini de bilmelidir. Örneğin, genelde binalarımızda pahalı olduğu için "hiç yapılmayan" ama yapılmış gibi gösterilen topraklama, temel su yalıtımı, bina temelinden zemin suyunun uzaklaştırılması, drenaj, temel yalıtım çeşitleri, malzeme türleri ve fiyatları her an ilgi alanında olmalıdır.  Kaba inşaattan işe başlayan inşaat, harita tekniker ve mühendisleri için gelişen inşaatta takip edilecek, pek çok iş kalemi vardır. Önceden metrajlarını hazırlayıp, teklif verme zamanı seçenekler değerlendirilir.Bu noktaya gelindiğinde mühendisin iş ve dikkat yükü artmıştır. 

Yani işine dikkatini verirsen, bilgili ve aranılan eleman olmak zor değildir. 

Unutma saha senin alanındır ve orada uygulayacağın her adım yasalarla belirlenmiştir. Kolaylıklar dilerim.
4, Nisan, 2018 shapeofyou C14 (43 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkür ederim bu kadar güzel şeyler yazdığınız için. Dediklerinizde yüzde yüz haklısınız. Elimden geleni yapacağım. Söyledikleriniz benim için çok önemli. Tekrar teşekkür ederim
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Nisan, 2018 piyon13 C30 (1,092 puan) tarafından cevaplandı
kadın olduğun için böyle bir saçmalık kimse düşünemez...Öncelikle bundan kurtulman gerekiypr .dediğim gibi hiçbir meslekte kadın ayrımı yapılmıyorken doktorda , öğretmenlikte, şoförlükte bu meslekte neden yapılsın veya izin verilsin ... Takmamayı öğren git tek başına neden tek başına gitmeyi çıkmıyorsun ki kadın olduğun için mi ? Burada baştan kaybediyorsun ...Saha da onlarla karşılaş yanlarına git sohbetlerine katıl...Bazı abilerimiz kızlar rahatsız olmasın diye onlarla mesafeli olurlar belki de sadece mesafesini korumayı çalılşıyordur...Sorularını cevapladığını söyledin tamam ne güzel sorun yok demek ki ... ortamı yumuştamak ve soruların cevaplarını almak senin elinde .Bazı soruları da kendin araştırmaya bak araştır cevabı öğren onun üzerinde onunla tartış olmadı.

Başlangıçta her şey zordur sen kendin araştır bu siteye sor internetten bak git sor üstüne tartış . 

kimse  senle de ilgilenmek zorunda da değil öyle kıyaslayamazsın kendini öğrenmeye odaklan .
3, Nisan, 2018 shapeofyou C14 (43 puan) tarafından yorumlandı
öncelikle cevap verdiğin ve fikir verdiğin için çok teşekkür ederim. şunları eklemeyi unutmuşum şefe ben sahaya tek cıkayım dediğimde bekle beraber cıkarız demişti ve kendi de pek cıkmıyor ve haklısın kendim çıkmalıyım ve çıkacagımda. kalfalara soru sordugumu gördüğünde de soru sorma sadece izle demişti burada da hak veriyorum bilmediğimi belli etmemeliyim. mesafe konusunda haklı olabilirsin. bende elimden geleni yapıyorum fakat karsımda sürekli bir duvar var gibi. mezun olunca sürüneceksin demişti staj yerindeki mühendis ve gercekten haklıymıs. baska şirketten oldugum icin zerre umurunda değil ve gercekten cabalıyorum. tek kontrol mühendisi oldugum icin yol gösterenim olmasını cok isterdim. benim bilmediğimi bildikleri için bir şey öğretme gereksinimi duymuyolar ve farklı firmadan oldugum için. bakalım hayırlısı yılmadım elimden geleni yapıcam yine ve sana cok tesekkür ederim 
2 beğenilme 0 beğenilmeme
7, Nisan, 2018 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı
Kimsenin sana birşey öğretmesini bekleme..

Ne yazıkki bizim sektör biraz böyle..

Şantiye senin savaş alanın..

Savaşı kazanmaz isen kaybediceksin..

Okuldan mezun olduğumda statik proje okumayı dahi bilmiyordum.bakıyorum kiriş uygulamsı yapılıyor ama neden üstte 3 donatı neden altta 4 donatı ve bunlar kaçlık nasıl anlıyorlar gibi vs vs bin tane soru vardı kafamda..projeden çıktı aldım çalışanların hepsi evlerine gittiğinde ben sahaya çıktım.

ilgili kirişi buldum baktım projede Üstte 3Q16 yazıyor vayy dedim demek ki o yüzden 3 adet atıyorlar.

Ve ne kadar çok sevindiğimi anlatsam herhalde inanmazsınız sonra bütün kirişlere ve kolonlara perdelere bakmaya başladım.Proje okuma sürecim böyle oldu ve ne yazık ki öğreten olmadı.

Kendi savaşımdı.

Proje ile ilgili görsel de atabilirseniz sayfadan elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırız.

Yapisor.com Ekibi olarak Sayfamızın kurulma amacı Öğrenci arkadaşlara ve sektörde yeni iş başı yapmış ya da yapacak olan tüm arkadaşlarımıza yardımcı olmak.

İstiyoruz ki bizlerin çektiği bazı sıkıntıları onlar saha da yaşamasın..

Ama öyle şeyler varki yaşanmadan da olmuyor..

Kolay Gelsin

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 525 kez görüntülendi
3, Nisan, 2018 Yapı Denetim kategorisinde shapeofyou C14 (43 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,481 kez görüntülendi
24, Kasım, 2015 Diğer kategorisinde Muhammed ELMAS C14 (4 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
8 cevap 1,558 kez görüntülendi
1, Mayıs, 2018 Diğer kategorisinde Emre_Aktas C14 (5 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,616 kez görüntülendi
12, Ağustos, 2018 Diğer kategorisinde Clopatra C14 (24 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,628 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...