Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat hakkında bi kaç şey sormak istiyorum.Yardım ederseniz sevinirim

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,342 kez görüntülendi
18, Mayıs, 2018 Metraj&Hakediş kategorisinde alcapone1233 C14 (69 puan) tarafından soruldu
18, Mayıs, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından yeniden kategorilendirildi

1. Kolonun beton hacmi ya da kalıp alanı metrajları yapılırken kolona kalıp çakıldıktan sonraki kalıbın ölçülerine göre mi yoksa projedeki ölçülere göre mi hesaplıyoruz metrajları? Beton için kalıbın ölçüsünü alırsak Bu kolonun gerçek ölçüsü olmuyor diimi?Kalıbın alanı için ise de kalıbı çaktıktan sonraki kalıp alanını almak daha doğru değil mi?Yani projede kolon ölçüsünü kullanarak değil.      Hangi yoldan yapılıyor bu metrajlar sahadaki ölçülere göre mi yoksa projenin autocaddeki çizilmiş ölçülerine göre mi?


2. Diyelimki kolon veya döşeme beton metrajımızı yaptık…bulduğumuz miktardan yüzde kaç daha fazla beton istiyoruz? Ve neden?


3.Bir katın döşeme kolon ve kirişlerinin betonu beraber mi dökülür?? (Yönetmelik böyle olması gerektiğini söylüyordu diye hatırlıyorum)


Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Mayıs, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
24, Mayıs, 2018 alcapone1233 tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

1. Projedeki ölçüsünden hesaplanır. Kalıp metrajında betona değen yüzey hesaplanır ki bu da projeden alınacak metraja eşdeğerdir. Ayrıca sahadaki ölçü ile projedeki ölçü neden farklı oluyor? Sonuçta beton projede göre döküldü ise betonu kaplayan kalıp  yüzey alanı aynıdır. 


2. Sebebi mikser ve pompada beton aktarım ve döküm sürecinde kalan zai olan ufak bir miktardır. Aslında beton söylerken donatı hacmini hesaba katmayız.Kalıbın içi boşmuş gibi söyleriz, bunlar birbirini götürür fakat yüksek kütle betonlarında bu minik zaiyatlardan oluşan bir kaç m3 lük fazlalık olabiliyor.


3.Beraber dökmeye tulum döküm denir. Uyulayan da var uygulamayan da. Yönetmelikde böyle bir zorunluluk oldugunu bilmiyorum ve düşünmüyorum. İnşaatların belki %10unda hatta daha az oranında birlikte dökülüyor.

18, Mayıs, 2018 alcapone1233 C14 (69 puan) tarafından yorumlandı
1-Youtube da birisi bu metrajlar için sahada da ölçmen gerekebilir diyordu...Ama sizin dediğinizden şu sonucu çıkarıyorum :sahadaki ölçülerle uğraşmaya gerek yok .Zaten hem daha zor ve vakit kaybıdır.Zaten dediğiniz gibi sahadaki ölçüler de projeye göre yapılıyor mantık olarak.Niye gidip de bi daha uğraşasınki...Doğru mu anlamışım???
2 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Mayıs, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar şefim,kolaylıklar dilerim.

1-)Kalıp çakılırken projede kolonun veya kirişin ebatları neyse ona göre kalıpçılarımız kalıplarıın çakmaktadır.Bunun haricinde uygulama yapılması proje dışına çıkmakla eşdeğerdir.Kolon ebatlarımızı kolonun başlangıcından 50cm ''offset'' yaparakta kalıplarınızı ayarlabilirsiniz.0-0 kalıp yapılmaz örn:65/45 bir kolonumuz varsa 68/46,5 veya 67/45,5 yapılmaktadır.

2-)%'lik olarak maalesef bilmiyorum fakat bulduğunuz toplam beton metrajından 3m³ veya 4m³ daha fazla söylemeniz gerekmektedir gerekirse iade edilebilir.Sebebi ise kolonumuzu dökerken kalıbın patlaması gibi bir neden vardır bu da çirozların düzgün sıkılmaması,kuşakların düzgün 2 tane değilde 1 tane atılması ve kolonların altlarına köpük sıkılmaması gibi etmenlerden kaynaklanmaktadır.

3-)İlk önce kolonlar dökülür kolonlar döküldükten sonra döşeme için hazırlık yapılmaktadır(döşemenin mahya ve ızgaraları atılmaktadır) daha sonra döşemenin kalıpları çakıldıktan sonra kiriş için bıraktığımız boşluklarımıza kirişlerimiz oturtulmaktadır.Kolon ile döşeme bir dökülmemektedir fakat kiriş ile döşemeler bir dökülmektedir.Sıralama şu şekildedir(Kolon betonu dökümü-Döşeme hazırlanması ve kirişlerin oturtulması daha sonra döşeme beton dökümü)

İyi çalışmalar dilerim.

18, Mayıs, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı

şef santralden söylediğin ve fazla gelen betonu nasıl iade ediyorsun çok pardon :) beton çöp olur santralin o an çok yakında benzer cins beton sipariş yok ise iade edemezsin. demir mi bu :)

18, Mayıs, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından yorumlandı

Aykut bey,fazla gelen mikseri iade yazıp geri gönderebiliyoruz diye biliyordum o yüzden yazdım.Gelen mikserin dökülmesi veya dökülmemesi ilgilendirmiyor mu? Santralden çıkmış olan mikserin m³ parası alınıyor mu direkt?

18, Mayıs, 2018 alcapone1233 C14 (69 puan) tarafından yorumlandı
Mantıklı olan örneğin sen 12 m3 beton istemişsin.Santral sana 12 m3 gönderir.Yok ben daha sonra  fazlasını iade edebilirim diyemezsin bana göre.Çünkü bunu bir tür antlaşmaya uymamak gibi düşünebiliriz.
18, Mayıs, 2018 alcapone1233 C14 (69 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkür ederim Emin Bey.
27, Mayıs, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı

gelen mikser fazla geldi, sen betonu geri gönderdin. o betonu kim kullanacak ? beton zaten geri dönene kadar santral de şantiyenin dibinde değilse prizini alır, mecbur dökülecek biryer yoksa çöp olacak beton.


bu alçıpan levha değil ki fazla malı paketini açmadan iade edesin :) 
27, Mayıs, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından yorumlandı

Minnettarım Aykut bey :)

3 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Mayıs, 2018 akutalmisk C16 (155 puan) tarafından cevaplandı
MERHABLAR

1) PROJENİN ÖNEMİ BURDA KARŞIMIZA ÇIKIYOR. DÜZENLİ BİR PROJE İSTİYORUZ Kİ METRAJ ÇIKARACAK ARKADAŞLAR ZORLUK YAŞAMASINLAR DİYE. SONUÇ OLARAK UYGULAMA DEĞİL PROJE ESASTIR METRAJ İÇİN.

2) ÖYLE BİR ORAN YOKTUR OLAMAZDA! HESABI DÜZGÜN YAPTIYSAK, KALIPLARIMIZ HERHANGİ BİR SIZINTIYA KARŞI GÜVENLİKLİ İSE ÇIKARDIĞINIZ SONUÇ TUTMAK ZORUNDADIR.

3) BERABER DÖKMEK ASLINDA BAKILDIĞINDA SOĞUK DERZ OLMAMASI ADINA DAHA GÜVENLİKLİ GELİYOR. FAKAT YİNE DE ÖYLE BİR RİSKİN ALTINA GİRMEK YERİNE İLK ÖNCE KOLONLAR/PERDELER, SONRASINDA KİRİŞLER VE DÖŞEME BETONU OLARAK SIRALAYABİLİRİZ.

İYİ GÜNLER ..

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 619 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 364 kez görüntülendi
18, Haziran, 2020 Proje&Tasarım kategorisinde sitesi C14 (2 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 2 beğenilmeme
0 cevap 398 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 816 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 949 kez görüntülendi
28, Haziran, 2017 Diğer kategorisinde osman süsman tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...