Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat Maliyetini Daha Kolay Nasıl Hesaplayabilirim?

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


İnşaat Maliyetleri Neden Sürekli Artıyor?

İnşaat maliyetlerinde, 2021 ortasından itibaren çok sert artışlar yaşanmaktadır. Artışın iki ana nedeni vardır: Birincisi hammadde fiyatlarının artması yani emtia fiyatlarının artmasıdır. Korona ile beraber önce dünya genelinde emtia fiyatları tırmanmaya başladı. Ardından sonbahardan itibaren içeride döviz kurlarındaki yükseliş, maliyetlerdeki artışı hızlandırdı. Sadece eylülden bugüne maliyetler yüzde 50 arttı. Bunlar şimdiye dek hiç görülmemiş artışlardır. Ocaktan bugüne emtia fiyatlarında çok sert yükselişler yaşanmaktadır ve bu artış hala devam etmektedir. Demir, cam, çimento, plastik, seramik fiyatları tarihi zirvelerini sürekli yeniliyor. Bu denli fiyatların artması konutların yapılmasına engel olabiliyor. Aynı zamanda enflasyon oranlarının alım gücünü düşürmesi konutların satışını zorlayan diğer nedendir. Günümüzde en riskli gözüken durum yakıt fiyatlarının anormal artışlarının ön görülmesidir. Rusya-Ukrayna arası geçen savaş, jeopolitik bir durum olsada doğalgaz devi Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına getirdiği artışlar sanayi sektörünü etkilemektedir. Sadece doğalgaz değil petrol fiyatlarının artması yine savaş durumuna bağlı etmendir. Petrol arttığında paketlemeden nakliyeye tüm maliyetler artmaktadır. Bu durumda ilgilenilmesi gereken şey bu artış risklerini gözlemlemek ve gelir gideri ona göre ayarlamaktır.

Müteahhitler İnşaat Maliyet Hesabı Yaparken Neden Zorlanıyor?

Müteahhitlerin inşaat maliyeti hesaplarken aradığı şey maliyetlerin güncel ve doğru olmasıdır. Bunun yanında ön teklif verirken kısa sürelerde mal sahiplerine rapor vermeleri gerekir. Burada hesaplanan maliyetler aynı zamanda gerçek değerlere yakın olması gerekir. Her ilde ayrı bir piyasa ve ayrı inşaat yapım anlayışı vardır. Bazı bölgelerde kentsel dönüşüm odaklı olurken bazı yerlerde kat karşılığı işler gidebilir. Bazı yerlerde ticari alanlar yapılırken bazı bölgelerde konut yapımları olabilir. Bunların dışında il bazında maliyetler değişkenlik gösterebilir. İşçilik değerleri şehir merkezlerinde düşük olabilirken bazı kırsal illerde işçilik fiyatları yüksek olabilir. Sonuç olarak maliyet hesapları il bazlı yani konum bazlı olmalıdır. Hesap yapımında kullanılacak program müteahhitin inşaatına özgü bir maliyet raporu vermelidir. Müteahhitlerin diğer zorluk çektiği nokta gider yönetimidir. Ön maliyet raporundan sonra inşaat yapımına geçince giderleri yönetmek 1000’lerce iş kaleminin arasında zor olmaktadır. Alınan faturalar, senetler, kredi ödemeleri, işçilikler, malzeme fiyatları gibi giderleri yönetmek genelde muhasebeciye kalır. Muhasebeciye verilen talimatlar sonucunda rapor edilir. Bazı giderler o anda girilmediği için unutulabilir. Bu duruma çözüm olacak inşaat maliyet programı her zaman bir adım öndedir. İleri kısımda maliyet uzmanınız olan “insaathesabi.com nedir ne iş yarar?” bunlardan da bahsedeceğiz.

Proje Ofisleri Maliyetleri Doğru Hesaplıyor Mu?

Proje ofisleri, yapım aşamasından önce ön teklif raporu verebiliyorlar. Bunun yanında proje çizildikten sonra metraj değerlerini ve buna bağlı olarak maliyet raporunu teslim ediyorlar. Fakat burada önemli olan hazırlanan raporun doğruluğunun yanında tekliflerde raporun hazırlanma hızıdır. Excel üzerinden düşünürsek öncelikle iş kalemlerine tek tek metraj değerlerini hesaplayıp girmeniz gerekir. Sonrasında fiyat araştırması yapıp birim maliyetleri girmeniz gerekir. Bu durumda hem inşaat mühendisleri hem müteahhitler hemde mimarlar açısından zaman almaktadır. Doğruluğu konusuna gelirsek bazı proje ofisler hala bakanlığın vermiş olduğu birim maliyetler üzerinden maliyet hesaplamaktadır. Bu çok yanlış bir yöntemdir. Bu hesaplar müteahhit ve mal sahibini yanıltabilir.

Piyasada Hangi İnşaat Maliyet Programları Kullanılıyor?

Piyasada en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi hazır excel dosyaları alarak maliyetleri muhasebeci tarafından hesaplatmaktır. Ön teklif verirken excel kullanmak riskli olacaktır. Çünkü günümüzde zaman zaman inşaat maliyeti anormal şekilde değişmektedir. Bunun yanında excel kullanmak her zaman uğraştırıcı olacaktır. Çünkü excel her işin programını yapsada tüm adımları kendiniz yazmanız gerekir. Excel dosyalarının güncelliği olmaz. Excel dosyaları sizlere düzenli bir rapor vermez. Eğer işinizi doğru yapmak istiyorsanız, zamandan kazanmak istiyorsanız doğru bir inşaat maliyeti hesaplamak istiyorsanız insaathesabi.com sizler için çözüm yolu olacaktır.

İnşaat Hesabı Nedir? İnşaat Maliyetini Nasıl Hesaplıyor?

İnşaat Hesabı içerisinde birbirleriyle bağlantılı birden fazla formül ve algoritma vardır. Bu algoritmalar sürekli olarak güncellenir. Güncellemeleri, ihtiyaçlarınızı karşılamak ve anlık fiyat alabilmeniz için sağlamaktadır. İnşaat Hesabı bizlere algoritması sayesinde güncel işçilikleri ve güncel malzeme fiyatlarını sunuyor. İnşaat maliyetinde diğer önemli nokta inşaat işine başlamadan bir inşaat maliyet hesabı çıkarıp, bu doğrultuda yatırımın yapılıp yapılmayacağına karar vermektir. Malzemeler arasında seçim yaparak, bu ön maliyete olan etkilerinin nasıl olacağını bilmek ve bu doğrultuda yol almak programlardan istenilen en önemli özelliktir. İnşaat Hesabı üzerinden seçilen inşaat modelini, belirtilen ve istenen metrekare ölçüsünde inşaat maliyetinin nasıl hesaplanacağı, sürecin işleyişinin nasıl olacağını belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda düzenli konutlarda veya villalarda, metrekare bazında çok değişiklik olmadığı ve eşdeğer dairlerin bulunduğu projelerde anlık maliyet çıkarmak çok önemlidir. İşte tam bu noktada inşaathesabı.com devreye girmektedir. İnşaat Hesabı Fiyatlandırma kısmından fiyatları öğrenebilirsiniz.

İnşaat Hesabı: https://insaathesabi.com/

İnşaat Hesabı Fiyatlandırma: https://insaathesabi.com/fiyatlandirma/

Excel Mi? İnşaat Hesabı Mı?

Piyasadaki birçok müteahhit kendi oluşturduğu excel tablolarını kullanıyor. Bazı müteahhitlerin excel tablosu 15-20 iş kaleminden oluşurken bazı müteahhitlerde ise bu tablo 40-45 iş kalemine kadar çıkıyor. Detaylı inşaat maliyeti hesaplayan müteahhitler günümüzde maalesef sınırlıdır.

Excel tablolarında fiyat güncelliği olmaz. Bu fiyatları sürekli kendiniz güncellemeniz gerekir. İnşaat Hesabı günceldir. “İnşaat Hesabı” olarak biz sizler için tüm fiyatları güncelliyoruz. Bunun yanında özelliklerin değişmesi maliyete anında etki etmektedir. Bu noktada yapılan değişiklikleri excel sizlere göstermez. İnşaat Hesabı’nda bu durum yoktur. İnşaat Hesabı değişikliklerden sonra otomatik olarak güncellenir. Örneğin, kat yüksekliğinin 10 cm artması sonucu maliyetin nasıl değiştiğini excel tablosunda göremezsiniz. Excel tablosunda hesap yapabilmek için projenin çıkması gerekir. Proje çıktıktan sonra tek tek taşeronlardan fiyat almanız gerekir. Sonucunda fiyatları sisteme işlemeniz gerekir. Bu durum sizi oldukça yorar. İnşaat Hesabı’nda bu durum yoktur. Her zaman güncel fiyatlar bulunmaktadır. Excel formüllerinde hata olasılığı yüksek olduğu için yanlış işlem yapabilirsiniz. Bu durum maliyetinizi etkileyecektir. İnşaat Hesabı kullanırken formüle hiç ihtiyacınız olmaz.

Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...