Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

POLİÜRETAN NEDİR?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
1,465 kez görüntülendi
20, Nisan, 2021 Türkçe Terimler kategorisinde YapisorEditor C16 (100 puan) tarafından soruldu


image


Poliüretan Ne Demek?

Günlük hayatta sıkça kullandığımız özellikle yapı işlerinde karşımıza çıkan bu ürün bir polimerdir. İsmine bakıldığında aslında kendisi hakkında fikir sahibi olabiliriz. Poli çok anlamına gelirken üretan bağı ile üretilmiş bir maddeyi ifade eder. Farklı türleri olan polimer yumuşak ve sert özellik gösterir, çoğu türü yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklıdır katı formunu muhafaza eder.

 

Poliüretan Nerelerde Kullanılır?

Poliüretan birçok özelliği sayesinde farklı alanlarda tercih edilmektedir. Otomobillerden yaşadığımız evlere, buzdolaplarına kadar akla gelemeyecek pek çok alanda tercih edilir.

 Poliüretan iyi bir yalıtım malzemesidir. Yapılarda ısının korunması, sesin izolasyonun tam anlamıyla sağlanması kullanıcıya konforlu mekânlar yaratır. Yapının pencere ve kapı doğramalarında oluşan boşlukları poliüretan köpükle kapatmak hem izolasyon sağlar hem de işçilikte kolaylık getirir. Poliüretan sprey de aynı işlevi görmektedir.

Yapılarda zeminler poliüretan kaplama tercih edilebilmektedir.  Her türlü zeminde kullanılabilen, kolay temizleme özelliği olan, sararma yapmayan, dirençli ve koruyucu bir kaplama türüdür. Mat, parlak ve renkli yüzeylere imkân tanır. Ayrıca yüzeylerde son kat boyası olarak bilinen daha dayanıklı ve esnek olan poliüretan boya tercih edilebilir. Derzleri ve boşlukları doldurmak için de Poliüretan mastik kullanılır. Silikon mastiklere göre sertlik, yapışma gücü gibi özellikleri daha iyi seviyededir. Poliüretan mastik sızdırmazlık ve yapıştırma amaçlı tercih edilir.

Poliüretan reçine, elektrik ve elektronik aletlerde tercih edilir. Toz ve nem dirençleri çok yüksektir, mükemmel derecede iyi yapışma ve elektrik iletimi sağlar.

Poliüretan yapıştırıcı ise birçok zeminde yapıştırma işlemlerinde kullanılır. Beton, seramik, cam, metal gibi yüzeylerde iyi sonuçlar verir.

Ayrıca uçak hangarlarında, ilaç ve kozmetik sanayinde, tekstil ve dokuma alanında, mandıralar ve et işleme alanında, enerji santrallerinde, kimya endüstrisinde, matbaalarda, bira ve şarap fabrikalarında da kullanılır.

 

Poliüretan Zararları

Poliüretan içerdiği maddelere bağlı olarak zararlı olabilmektedir. İçeriğine bakıp değerlendirmek bu tip ürünlerde daha yararlı olacaktır. Örneğin asbest ya da formaldehit içeren bir poliüretan sağlık açısından sakıncalıdır. Temiz içerikli poliüretanlar küf ve bakteriye karşı dayanıklıdır, alerjiye neden olmaz, ısı yalıtımı sağlar ve doğa dostudur.

 

 

 

Poliüretan Formülü

Polimer grubunda yer alan bir türdür. İlk kez Otto Bayer tarafından oluşturulan bu madde farklı bileşenler kullanılarak deneme yanılma yoluyla oluşturulmuştur. Oluşumunda 3 önemli hammadde vardır. Bunlar; poliol, izosiyanat ve sudur. Bu bileşenlere ek kimyasal reaksiyonları desteklemek için katalizörler de dâhil edilebilir. Ayrıca farklılaştırmak için oluşuma farklı bileşenler de ilave edilebilir.


Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 982 kez görüntülendi
1, Ekim, 2016 Çelik Yapılar kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 315 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2022 Türkçe Terimler kategorisinde YapisorEditor C16 (100 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 532 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2022 Türkçe Terimler kategorisinde YapisorEditor C16 (100 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 357 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2022 Türkçe Terimler kategorisinde YapisorEditor C16 (100 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 450 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2022 Türkçe Terimler kategorisinde YapisorEditor C16 (100 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...